Ama başlangıç için bence ybr 125 daha uygun.Çünkü muhakkak düşme kalkma ilk motorda olur.Grenajsız motor bunun için daha iyidir.Daha sonra ise cbr250 olabilir.ybr hoşuma gitmiyor. cbrlar hoşuma gitti. rengin fiyatla nasıl bir alakası olabilir bu honda ne yapmaya çalışıyor:sunny:
O tarz bir motoru hiç kullanmadım ama ybr+koruma demiri cbr 125+koruma takozundan daha güvenli olur.düzgünbaba
ne demek istediniz?
haojin2005 ben cbr alıp uzun süre kullanmak istiyorum hacim büyütmek istemem 2 3 yıl kadar. emre arkadaşımız koruma takozu diyor onu araştırdım düşmelerde hasarı azaltıyormuş, ondan taktırsam olmaz mı?
düzgünbaba
ne demek istediniz?
haojin2005 ben cbr alıp uzun süre kullanmak istiyorum hacim büyütmek istemem 2 3 yıl kadar. emre arkadaşımız koruma takozu diyor onu araştırdım düşmelerde hasarı azaltıyormuş, ondan taktırsam olmaz mı?
Alıp 2-3 yıl kullanmak istiyorum diyorsun ama pek öyle olmuyor. Zaman içinde geliştikçe motora iyice alışıyorsun ve artık bir üst seviyeye çıkmak istiyorsun. Ben motora geçtiğimiz yaz cbr250 ile başladım ve şimdiden bu duygu içerisindeyim. 600'lükleri araştırmaya başladım bile. Ama 600'lüğe geçiş bana göre önemli bir geçiş bu yüzden daha 1 sene daha tecrübe kazanmam gerek.
Sana tavsiyem eğer motor öğrenme sürecin çok sancılı olmadıysa, bu işi yapabildiğini düşünüyorsan cbr250 ile başlaman. Cbr250 güç olarak öyle altından kaçıp gidecek bir motor değil. İkinci elde çok temiz 250ler var. Düşündüğün fiyatlara bulabilirsin. Ybr125 veya cbr125 diyen arkadaşların da dediklerini dikkate al tabii ki. Fakat benim düşüncem 250lik ve daha düşük motorlar için motor gücü çok da önemli bir mesele değil. Tabii bu işe yetenekli olduğunu düşünüyorsan.