Modenas GT 135 detaylı inceleme

Modenasın gt 135 modelini gerek yazısıyla gerek fotolarla güzel anlatmışsınız. Ben hep bi inovvam olsun istedim, ama imkanlar el vermediğin den 2012 mondial 100 MFH aldım.
Cup tarzı mosikletlerin kullanım kolaylığını çok severim, heleki vites değişirken debriyaj için sol eli kullanmamanın çok artısı var. Belki hareket halindeyken 4. vitesten boşa geçmemesi, vitese basılı tutularak boşta gibi kısa süreli durumlarda iyi bir olanak. Vitesteyken hiç bir şeye dokunmadan geri geri gidebilme de ayrı bir artı.
Yakıt konusunda ise şu an 3800 km'deyim 2 lt ile 120 -130 km gidiyorum, hız olarak 90-100 km sınıfına göre makul. Fakat modenasın 135 cc olduğu halde 1,6 lt 100 km yakıt tüketimi akla şu soruyu getiriyor; Acaba karbüratör farkından mı? yoksa benim motosiklette mi sıkıntı var anlayamadım!
Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.:cat:

Motosikleti
SuZan
markayı ilk defa gordum yalan değil. ama o kadar güzel ve anlasılabilir anlatmıssınki vallahi scooteri satıp cup alasım geldi. hatta alsammı ne :) paylasım ıcın tesekkurler

Modenasın gt 135 modelini gerek yazısıyla gerek fotolarla güzel anlatmışsınız. Ben hep bi inovvam olsun istedim, ama imkanlar el vermediğin den 2012 mondial 100 MFH aldım.
Cup tarzı mosikletlerin kullanım kolaylığını çok severim, heleki vites değişirken debriyaj için sol eli kullanmamanın çok artısı var. Belki hareket halindeyken 4. vitesten boşa geçmemesi, vitese basılı tutularak boşta gibi kısa süreli durumlarda iyi bir olanak. Vitesteyken hiç bir şeye dokunmadan geri geri gidebilme de ayrı bir artı.
Yakıt konusunda ise şu an 3800 km'deyim 2 lt ile 120 -130 km gidiyorum, hız olarak 90-100 km sınıfına göre makul. Fakat modenasın 135 cc olduğu halde 1,6 lt 100 km yakıt tüketimi akla şu soruyu getiriyor; Acaba karbüratör farkından mı? yoksa benim motosiklette mi sıkıntı var anlayamadım!
Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.:cat:

yakıttaki fark sanırım gt135 te vakum karbüratör kullanmasından kaynaklıdır.

Dün itibarı ile yeni motorumu almış bulunmaktayım.Bir iki saatlik gezinti ve üzerinden inmeme isteği , gerçekten çok rahat bir oturuş pozisyonu var hiç yormadı , motor sürmek debriyajsız ne kadar keyifliymiş , bu motorla anladım. İyiki cbf yada cbr almamışım.

Modenas zaten cup sınıfının yaratıcısı (bildiğim kadarıyla) gerçekten başarılı ve performanslı hatta yakıt cimrisi denebilir. Akmaz kokmaz yolda bırakmaz bir oyuncaktır. Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin..

Dün itibarı ile yeni motorumu almış bulunmaktayım.Bir iki saatlik gezinti ve üzerinden inmeme isteği , gerçekten çok rahat bir oturuş pozisyonu var hiç yormadı , motor sürmek debriyajsız ne kadar keyifliymiş , bu motorla anladım. İyiki cbf yada cbr almamışım.

hayırlı uğurlu olsun.çok iyi bir tercih yapmışsınız ne renk aldınız?

Teşekkür ederim.Kırmızı renk aldım. Yanlız sabah işe giderken ( 8 km ) ilk 5 km de bir sıkıntı yoktu sonraki 3 km de motor teklemeye başladı neden bilmiyorum.

Teşekkür ederim.Kırmızı renk aldım. Yanlız sabah işe giderken ( 8 km ) ilk 5 km de bir sıkıntı yoktu sonraki 3 km de motor teklemeye başladı neden bilmiyorum.

aldığınız benzinden olabilir ya buji veya karbüratör ayarındanda olabilir.vakit kaybetmeden servise gidin bence

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Ellerine sağlık Altayfun. Çok güzel bir değerlendirme raporu olmuş.:cat:
Geçen ay şehiriçi için Wave 110i aldım. Modenas'ın tekrar geldiğini duysaydım sanırım tercihim daha değişik olurdu.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Sıtkı abi güle güle kullan.Gt 135 yakışırdı ama :)

Teşekkür ederim Ergün'cüm.
Evet, dediğin gibi Gt 135 olaymış iyiymiş. Sağlık olsun. Şehiriçi motosikletlerimi genelde üç-beş ayda bir değiştiriyorum. Bir sonrası için Gt 135'i düşüneyim şimdiden.:flower:

Kalitesine diyecek şey yok ama servis, yedek parça konusu sıkıntılı gibi. Alıp almamak arasında gidip geliyorum.

Kalitesine diyecek şey yok ama servis, yedek parça konusu sıkıntılı gibi. Alıp almamak arasında gidip geliyorum.

servis konusu biraz sıkıntı olabilir çok yaygın değil ancak parça olarak aklınıza ne geliyorsa hızır otomative açıp sorabilirsiniz

yeni tecrübelerini ve rodaj dan sonra ki hızı sabırsızlıkla bekliyorum .. Bizimle paylaşacağını umyuorum

yeni tecrübelerini ve rodaj dan sonra ki hızı sabırsızlıkla bekliyorum .. Bizimle paylaşacağını umyuorum

mevsim itibarıyla geçen hafta salı günü 10km kadar dolaştım.
son hız hakkında net bir şey söyleyemem ama ben en son 115 gördüm oda kısa bir süre gittim rodaj maalesef henüz bitmedi.şuan 440km de motorum

altayfun kardeşim kayırlı uğurlu olsun kazasız, belasız, tekerin düz basar inşallah Allah Bizede Gösterir İnşallah Kardeşim Alınca Bende Yazcam İnşallah , Allah Olmayanada verir İnşallah

Bu motorun GT128 den farkı ne acaba yabacı sitelerde hep GT128 var Türkiye' de ki gibi GT135 yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar