parayı dert etmiyorsanız çorlu- silivri- büyükçekmece - bakırköy güzergahından sirkeci sahil yoluna giriş yenikapıdan feribota binmek yalova veya mudanyada inip Bursaya çok kısa bir yolculuktan sonra varmak....
para dert ise ( ne yazık ki feribot pahalı ben de eskiden bu yoldan giderken yalova bursaya şimdi feribotun pahalı oluşu yüzünden tercih etimiyorum )
çorlu, istanbul güzergahı, boğaz köprülerini geçiş, temden veya E-5 ten doğruca ( yaklaşık 1 saatlik yolculuk köprü çıkışı itibariyle ) eskihisar arabalı vapuru, hem hesaplı hem de keyifli bir ( yaklaşık 45 dk ) vapur yolculuğundan sonra topçular iskelesi, kaymak bir otoban, yalova ve Bursa, eğer dağ yollarını tercih ederseniz, altınova karamürsel üzerinden iznik ve bursa ( bu yol virajları, şirin dağ köyleri ile herzaman motorcuların tercihidir .
Vaktiniz varsa hiç para harcamak istemiyorsanız körfezi de dolaşabilir gölcük - karamürsel - yalova - bursa yapabilirsiniz ki benzin masrafı burada feribot paralarını geçer,
ben hiç istanbul trafiğiyle uğraşmam uzaklık- benzin benim için problem hiç değil yeter ki Bursaya gideyim derseniz, tekirdağdan feribotla erdek, oradan da manyas gölü çevresinden, karacabeyden Bursaya yine erişebilirsiniz, seçim sizin..