Benzin Hk.

Cakal pompacilarin taktiginden bahsedeyim size, luks model bir araba duldur der atiyorum 200 tl tutar bizim cakal pompaci son 20 tl yi bidona ceker, sonra sen gelirsin markete gittiginde bidondaku benzini senin motorakoyar hizlica, senide ayiktirmamak icin baska birinin almadigi fisi sana verir. Bu senaryoyu defalarca yakindan gordum. Dolayisiyla motoruna mazot koymus olmasi cok dogal.

Not: cepten yaziyorum harfleri kaptirmis olabilirim

Motorin benzinli motorda hiç ateşlenmez

Motorin benzinli motorda ateşlenir ama benzin dizel motorlarda ateşlenmez. Çünkü dizel motorlarda ateşleme sistemi yoktur, sıkıştırarak yakar motorini. Benzinli motorlarda ise ateşleme mevcuttur. Sıkıştırma oranı yetmese bile buji kıvılcımı çakınca illa ki yanacak.

Dizel koysa çalışmaz - ıkınır durur , LPG yok artık , CNG daha sayılı istasyonda var , Hidrojeni düşünemiyorum. Olsa olsa 97 Oktan benzin koymuştur ki , Motor 95 e alışık olunca illa tepki yapmıştır , sonuçta daha ince...

Sıkıntı yapmayın , depo bitsin birdaha 95 mi diye bakın ve arada markalı yani Bp , Shell , Opet vs olsa bile çıkabiliyor.
Konya'dan Bp nin bir petrolünden alırdım. Karbüratör temizlettim 2 kere o petrol yüzünden. hep pislik benzinde hep pislik , değiştirdim bir tavsiye üzerine başka bir petrolden alıyorum. arada değişim şart... çıkabiliyor...

mazotla motor çalışıyorsa ben bundan sonra mazot alayım hem daha ekonomik hemde yanma süresi daha uzun

Motosikleti
Fazer8 abs
Motorin benzinli motorda ateşlenir ama benzin dizel motorlarda ateşlenmez. Çünkü dizel motorlarda ateşleme sistemi yoktur, sıkıştırarak yakar motorini. Benzinli motorlarda ise ateşleme mevcuttur. Sıkıştırma oranı yetmese bile buji kıvılcımı çakınca illa ki yanacak.

çakmakla dahi yanmıyan, bujinin kıvılcımı ile nasıl yanıyor? açıklarsan aydınlatmış olursun.

Deponuzu açıp bir koklamayı deneyin? Eğer LPG ise yoğun bir sarımsak kokusu alırsınız

dalga geçiyorsunuz değil mi:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Benzin deposuna LPG doldurabilecek pompacıya helal olsun. Kariyerinde baya bir ilerleyecek :).
:) sanayi bakanlığı yılın girişimcisi seçer pompacıyı:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------

aynen öyle bildiğim kadarıyla benzin pompası, filtre vb. bütün yakıt sistemini berbat eder....ciddi maddi külfete sebep olur

Mersin İl Temsilcisi
ben olsam o motoru opete çekerim

- fişte plakanız yazıyor mu dikkat edin
-sonra yakıttan şikayetinizi belirtin.
-fişi ibraz ettiğinizde, tüm sorunu üstlenir opet. ben yıllardır opetten alırdım.

( yarın sabah motosiklet ustanıza danışmak da önemli bir avantaj sağlar size )

:D :D :D sesli güldüm :) Öyle bişey yapabildiyse pompacı ilki başarmış demektir.Hocam seninki tamamen psikolojik üstüne 5 lira benzin al koklayarak sendede motorundada bişey kalmıyacak

Kiraz, Opet kartın puan fişinde yazıyordur o LPG. Önemi yok orada yazan yakıt cinsinin. Kartını verdiğinde bazen farklı bir aracın aldığı yakıta tıklıyorlar sen almışsın gibi. Korkma psikolojik olarak motorun garip geliyor olabilir, en fazla oktanı farklı bir benzin koymuştur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sadece ilk sayfayı okudum..

bence mazot koymuşlar deponuza hakikaten çekişten falan düştüyse gaz yememe gibi bir sorun varsa.. yani dedikleri gibi psikolojik bişey değilse.

yapmanız gereken depoyu boşaltmak yada depoyu fullemek içindeki mazot tükenene kadar böyle idare edersiniz

ama mazot motora ne gibi zararlar verebilir onu bilemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------

sıkışmayla yanan çakmakla nasıl yanmıyor :silent:

ısıtma bujisi vardır mazotlu arabalarda ayrıca sıkıştırma dediğiniz olayda hakikaten sıkıştırmadır yani baya sıkıştırır içindeki hava ısınır benzinli araçlara göre daha uzundur piston kolları o yüzden torklarıda fazladır dizellerin.. yağlar 210 derecede alev alır artık mazot kaçta alev alıyor bilemiyorum..

Komik bir konu olmus :)
Opet'lerde yakıt kartiniza kesilen ve uzerinde lpg yazan fisi
kasadaki eleman kesiyor. Yani pompacinin doldurdugu yakit ile alakasi yok,
Siz ne derseniz onu ya da cani hangisini isterse :) onu kesiyor.
Ayni sey bircak defa basima geldi,
yakitin dizel oldugunu belirttigim halde lpg fisi kestikler.
Bence siz biraz fazla hassas oldugunuz icin,
psikolojik olarak motosikletin anormal tepkiler vermeye basladigini dusunuyor olabilirsiniz :)

Kiraz, Opet kartın puan fişinde yazıyordur o LPG. Önemi yok orada yazan yakıt cinsinin. Kartını verdiğinde bazen farklı bir aracın aldığı yakıta tıklıyorlar sen almışsın gibi. Korkma psikolojik olarak motorun garip geliyor olabilir, en fazla oktanı farklı bir benzin koymuştur.

Ben de onu diyecektim. Kesin psikolojik olarak öyle hissediyorsun :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yorumları okuyunca gülme krizim geldi...
Yazamıycam bişey..
Kusura bakmayın... :queen:

1) Adam lpg koydu demedim,gazın ne işi var dedim yanlış yakıttan koydu,eminim dedim.
2) Yanımızdaki lastikçiye gittim 2 dk,adam baktı mazot koymuşlar bir şey olmaz dedi........................... Benim asıl aradığım cevap yanlış yakıtın motora geri dönülmez zarar verip vermeyeceği idi.
benim aracımada ta 50 tllik benzin yerine mazot konmuştu 2009 da bunu fark ettiğimde üzerine benzin fulletip öyle kullanmıştım egsoz dumanı hariç hiçbir sorun olmamıştı takıntılı olmamdan ötürü depoyu bitirince tekrar fulletip würth enjektör temizleycisini kullanmıştım

Eğer adam benim depoya benzin yerine LPG koysaydı,

motorumun buna tepkisi sadece daha yavaş hızlanma,

egzosdan değişik kokular geliyor olsaydı,

ben o adamı şikayet etmek yerine ellerini öperdim :rendeer:

bkz: tevkif değil tebriktir o :queen:

bu olayı büyütmemekte fayda var bi beyin göçü daha olmasın

lakin böyle giderse olay dünya basınında geniş yankı bulacak:santa:

Benzin deposuna LPG'mi ? :mrgreen: Valla iyi ortalık birbirine girmemiş istasyon patlamamış :) Senin durumun tamamen psikolojik. Böyle durumlarla karşılaşmamak için motoruzun yanından 1 sn. bile olsun ayrılmayın. Olsa olsa mazot koyar zaten onda da 4 zamanlı motor gitmez depoyu ve karbüratörü temizlemen gerekir.

Başıma gelen bir olay; 1987 model orjinal bir mobiletimiz var hydro. 2 sene önce Bunun deposuna Babam benzin diye yağlı mazot koymuş. Depodaki Bezinlede karışınca Bir hafta motosiklet gösteri uçağı gibi dolaştı :cherry:. Ama arkadan nasıl duman atıyor görmelisiniz. bembeyaz bir çizgi düşünün hani bu Türk yıldızlarının ki gibi :) Acaip keyifliydi ama sonra motor çalışmadı depo boşalttım buji değiştirdim düzeldi sonra..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar