Hyosung Farları Hakkında Yardım

öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar... Aranıza yeni katıldım aktif olarak sadece 2 yıldır motorcuyum 1 yılı chopper 1 yılda hyosung olarak =)...
neyse biz konumuza başlayalım. arkadaşlar 2007 model gt250r aldım fakat motoru aldığımda gündüz olduğu için farlarına bakmak pek aklıma gelmedi. Nitekim hevesle aldığım ve sabahtan akşama kadar deliler gibi gezdiğim 250r ile akşam farlarımı yaktığımda hüsran dolu anlar yaşadım. Ne yazık ki motorumun farları çok zayıftı önümü bile göstermiyordu ertesi sabah koşarak sanayiye gittim bu işlerden anlayan bir ustanın yanına r1 r6 gibi motorlarda far rolesi olduğunu fakat bunun benim motorumda olmadığı için farlarımın dengeli yanamadığını vs vs söyledi ve bu röleleri bağladık. Fakat akşamına farkettimki yine benim beklediğim gibi bi aydınlanma olmadı. (Neredeyse çok az gösteriyor) kış sezonu girdiği için üstüne düşmedim fakat artık sezon başlıyor. Hem uzun hüzme hemde kısa hüzme farlarıma xenon denen daha canlı yanan ortalığı alev alev aydınlatan farlardan taktırdım. Fakat sonuç yine hüsran.. çok az belirli belirsiz bir aydınlanma oldu fakat karartılmış camlı kask kullandığım için hiç bir şey göremiyorum...
Elimde bir tanede scooter var farına xenon taktım ve neredeyse gündüz gibi aydınlattı ama bu performansı hyo dan alamadım. Acaba sorun nerededir? Bu sorunu sadece ben mi yaşıyorum yoksa daha önce yaşandı mı? Çözümünü bilen varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım....

benzeri bana da olmuştu. korna farlar açıkken kısık çalıyorsa büyük ihtimal konjektörden.

farlar açıkken kornada sıkıntı yok düzgün fakat konjektör bakımını yaptırdım kablo uçlarında oksitlenmeler başlamış yeniden yapıldı falan ama farlar hala kısık yanıyor... Acaba merceklerden kaynaklı bir problem olabilir mi?

Benim motor 2012, orjinal ampüller ile bile çok iyi aydınlatıyor. Osram night breaker taksam neler olucak tahmin edemiyorum :)

Benim motor 2012, orjinal ampüller ile bile çok iyi aydınlatıyor. Osram night breaker taksam neler olucak tahmin edemiyorum :)
2012 makine sonuçta =) illaki farkı olacak.. ama sıkıntı nerde bir türlü çözemedik işte.. Bu arada kazasız cezasız sürüşler..

Bence konjektörde problem yoksa aküdemi sorunvar veya aküden ampule giden kablolar yanıkmı veya tam temas etmiyormu baktır onlara veya mercekleri değistir yinede fayda olmuyorsa Hyosung kendi servisine götür

Arkadaş yazmış schotere taktım gündüz gibi oldu ondada kask vardı ? ee 2 side aynı var bence Hyosungda var birşey

Bence konjektörde problem yoksa aküdemi sorunvar veya aküden ampule giden kablolar yanıkmı veya tam temas etmiyormu baktır onlara veya mercekleri değistir yinede fayda olmuyorsa Hyosung kendi servisine götür

konjektördeki sıkıntı giderildi... En azından ustam öyle söyledi.. Aküyüde sıfır aldım fakat nafile... Tek çare mercek galiba artık.. ilginize teşekkür ederim aklınıza herhangi başka fikir gelirse iletmenizi beklerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

Bence işe kaskının camını değiştirmek ile başlayabilirsin. :)

kaskta problem olsa hiç sorun diil ama kaskın camını kaldırıncada aynı şekilde.. tavsiyen için yinede teşekkürler

Sıyah cam gunduzlerı on numara amenna ama gecelerı takmanı kesınlıkle tavsıye etmem ben gunduzlerı karanlık kopruye gırdıgımde bıle hıc bısey goremıyorum

Sıyah cam gunduzlerı on numara amenna ama gecelerı takmanı kesınlıkle tavsıye etmem ben gunduzlerı karanlık kopruye gırdıgımde bıle hıc bısey goremıyorum

sorun sadece orada değil işte.... farlarında az aydınlatması işte bütün mesele bu =) normal kaskta taksam aynı sorunu yaşayacağım

Bence farın hüzmesi bozulmuş hani halojen ampül kısık yanar anlarım ama xenon takıp aynı sonucu aldıysan sorunu başka yerde arama derim.
çözüm bu http://www.sahibinden.com/ilan/yede...250-r-far-gt-250r-hyosung-far-110048565/detay

ilgin için teşekkürler az önce bir firma buldum farları temizletmeyide deneyeceğim. Adamların söylediği merceklerin çizilmiş olabilir bir bakım yapmakta fayda var dediler. Eğer sonuç yine değişmezse far takımı mecburen alacağız.

mercek çizilmesini tam anlayamadım ama hüzmeler dediğiniz gibi temizleniyor özel sıvısı var inş bu şekilde temizlenir.

yasin bey bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.. Bende tam bir bilgi sahibi değilim açıkcası... Acaba mercekleri söksem sadece ampulun takılı olduğu duy kalsa nasıl olur??

Mercek içerden öyle kolay kolay çizilmez. Çizilsede ışığı bu kadar az vermek gibi bir sonuç oluşmaz.

Xenonda ble randıman alamadıysanız , farınızın reflektörü bir tarafa kaymıştır. ışığı doğru yere yanı merceğin göbeğine odaklayamıyor olmalı. Eğer sökebiliyorsanız ve varsa reflektör tırnaklarına dikkatlie bakın. yoksa reflektörünüzü elinizle yoklayın.Hiç hareket etmemesi lazım. Eğer azda olsa oynuyorsa ne ampül takarsanız takın ışığı odaklayamaz. Aynı durum sizinkisi mercekli olduğu için far camı içinde geçerlidir.yani hem reklektörünhemde far camının yerinden oynamayacak kadar sıkı olması gereklidir.

Bunu mutlaka kontrol edin.

Mercek içerden öyle kolay kolay çizilmez. Çizilsede ışığı bu kadar az vermek gibi bir sonuç oluşmaz.

Xenonda ble randıman alamadıysanız , farınızın reflektörü bir tarafa kaymıştır. ışığı doğru yere yanı merceğin göbeğine odaklayamıyor olmalı. Eğer sökebiliyorsanız ve varsa reflektör tırnaklarına dikkatlie bakın. yoksa reflektörünüzü elinizle yoklayın.Hiç hareket etmemesi lazım. Eğer azda olsa oynuyorsa ne ampül takarsanız takın ışığı odaklayamaz. Aynı durum sizinkisi mercekli olduğu için far camı içinde geçerlidir.yani hem reklektörünhemde far camının yerinden oynamayacak kadar sıkı olması gereklidir.

Bunu mutlaka kontrol edin.
en kısa zamanda dediğinizi deneyeceğim. Sizde tecrübelisiniz sanırsam bu konuda bana nasıl yapılacağı konusunda biraz daha yardımcı olabilirseniz sevinirim. Farları yerinden çıkartmada bir problemim yok ama merceğin odak noktası falan anlamadım orayı tam olarak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar