Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıkarken ben yamultmuş olabilirim, nasıl olduğunu pek anlamadım açıkçası, servisle ilgili olmama ihtimali yüksek. Mekanizmada sorun yok, somunu çıkartmam gerekiyor da taktiği var mı bu işin? Gümrüğe uğramadan gelen ürün yok yurtdışından, daha önce defalarca aldım. Gümrükte sıkıntı olursa gümrükte tutuluyor şeklinde bir mesaj düşmesi lazım; teslim edildi diyorsa sisteme yanlış girmiş adamlar. Yine bir yanlış girme durumu söz konusu olabilir, çok güven olmaz PTT'ye, ama gümrüğe sevk edildi standart mesaj bütün ürünler için yurtdışından gelen. Tabii vergi de ödeyebilirim paket rahat gelse bile gümrüğe gitmesem dahi. Hayırlısı.![]()
Yine tam anlamış değilim ama somunun anahtara geçen dişleri sıyrılmışsa bijon anahtarı gibi bir lokmayla olmadı kompresörle sökebilirsin.
Bana ayda 2-3 paket geliyor yurtdışından, şimdiye kadar hiçbirinin takibinde gümrükle alakalı bir şey görünmemişti, son paketim gümrüğe girip çıkmış gibi görünüyordu ama en son gümrükte bekletiliyor mesajı çıktı.
Arkadaşlar benim gv 250 nin ilk tescil tarihi 04-08-2011 kanunide bu motora 2 yıl garanti verdiğine göre 04-08-2013 e kadar yani hala bu motorun garantisi devam etmektedir diye anlıyorum.Garanti kapsamı nedir GV250 nin bilgisi olan var mı acaba ?
Garanti motorun fatura tarihinden itibaren başlar ama zaten fatura kesildikten hemen sonra ruhsatı çıkarıldığı için tescil tarihi ile garanti başlangıcı arasında en fazla 1-2 gün fark edebilir. Çok istisnai bir durum olarak motoru ilk alan kişi kullanmak için değil de mesela borcuna karşılık falan aldıysa fatura kesilince plaka çıkartılmamış o kişi tekrar sattığında plaka çıkartılmış olabilir. Ama dediğim gibi çok istisnai bir durum, pek olacak bir şey değil. Tabi bir de 2 yıllık garanti süresi haricinde 30.000 km sınırı var ve hangisi önce dolarsa garantisi bitmiş olur.