Nasıl yıkamam gerektiğini sormiycam zaten ben, bu içine neden su girdiğini ve bunun ne gibi sorunlar yaratabileceğini sorucam.
herhangi bir sorun olmaz demeye getirmiştim ama sanırım yanlış anladın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------
Ptt genel müdürünün açıklamasını okudum bu sistemde kayıtlı araçların ceza yemesi mümkün değil diyordu. Eğer hgs varsa yanında olmasa bile plakadan hesabından düşecek deniyordu. Tabi bakiyenin yeterli olması lazım. Ben sanırım ön çamurluğun üzerine yapıştırıp deniycem. Bu arada hiç hgs kullanan yok mu herkes ogs mi kullanıyor.
Ben de plakaya kayıtlı KGS vardı, banka üzerinden aldığın. Direk geçtiğin zaman plakan okunuyor, sonra o plakaya ait KGS veya OGS var mı diye sorgulanıyor ve bakiyenden geçiş ücretin çekiliyordu. Ben bunu öğrenince adamlara sordum, "ozaman niye kart okutuyoruz, her geçtiğimde tespit edilip bakiyemden çekilsin, zaten banka otomatik olarak 30TL altına düşünce 30TL yüklüyor, bakiye sorunum da yok" dedim. Görevli adam 1-2 defa bu şekilde geçebileceğimi, daha sonrasında cezası olduğunu açıklamıştı.
Aynı durum OGS için de geçerliymiş(sordum evet dedi), cihaz plakana kayıtlı ama cihaz aracında olmadan geçmeye çalışınca 1-2 seferden sonra cezası varmış onunda.
Şimdi bu HGS ler hem plakaya hem de ruhsata kayıtlı ama habire "cihazlar nasıl okuyacak" vs, vs, tartışması yapılıyor haberlerde. Bir allahın kulu da demiyor ki madem plakaya kayıtlı direk geçelim... Onu da ilk çıktığında araştırmıştım ve aynı şekilde birkaç geçişten sonra cezası olduğunu öğrenmiştim.
Yani sonuç olarak ya beni yanlış bilgilendirdiler ve sen haklısın ve doğal olarak insanların çoğu henüz bundan haberdar değil. Yada benim öğrendiğim bilgi doğru ve temkinli olmak gerek. Burası TR, hiç bişeye güvenilmiyor, gerekli açıklamalar yapılmıyor işte....
hgs müşteri hizmetleriyle görüştüğümde özellikle kaçak geçseniz bile daha sonra bakiyenizden düşülür diye söylediler. ısrarla bunun bir cezası olur mu diye sorduğumda hayır olmaz sadece kaçak geçmiş olursunuz o da daha sonra bakiyenizden 1 hafta içinde düşecektir dedi. yani kesinlikle bir cezaya maruz kalmayacağımı söyledi. ilk geçişimden sonra müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve kaçak geçtim ama bakiyeden düşmedi diye belirttim. görüştüğüm kişi plakayı falan sorguladı. herhangi bir ceza da gözükmüyor dedi. ben de konuştuktan sonra 3 kere daha kaçak geçtim ama bakiyeme 5 dakika önce baktığımda değişen, düşen hiçbir şey hala yok.
Kendileri istanbulda üretim yaptıkları için çok güveniyorlar motorlarına

Kutup başlarını ve buji bölgesini de tazikli suyla temizleyebilir miyiz deseymişsiniz keşke:wiinkk:[/QUOTE]
motorun her yerini korkmadan yıkayabilirsin demişti. yani bir sorun yaşamış olsalardı buralara dikkat et derlerdi diye düşünüyorum.