"0" tecrube varsa cbr 125 ya da baska motor oneriyorum . Bu demek degil ki cbr 250 yi kullanamazsin elbette ama baslangicta dik oturulan giderken dururken sizi asgari duzeyde mesgul edecek bir motor ile baslamaniz ogrenme surecinde bir takim kritik noktalari cok daha rahat ve temiz asmanizi saglayacak. Ozellikle spor gorunumlu motorlardaki egik oturus pozisyonu baslarda cok yanlis aliskanliklar edinmenize sebep olabilir.
Tekrar soyluyorum elbette cbr 250 de dengeli ve kullanici dostu bir motor ve elbette baslangic motoru olarak secilebilir. Kimse yuzune bakmiyor ama cbf ybr gibi motorlar 0 tecrube icin cok daha mantikli cihazlar. Tum kurumsal firmalarda egitim motoru olarak kullanilmalarinin bir sebebi var bunu inkar edemeyiz. Mutlaka yamaha ya da hondadan egitim almanizi da oneriyorum.
Hangi motoru secerseniz secin lutfen aceleci olmayin uzun yillar zevkle surus yapabilmek icin baslarda agirdan almaniz temeli saglam atmanizi oneriyorum.
Etrafinizdaki dostlarinizinda ben iki dk da sana gosteririm sozlerine kulak asmayin . Cevremizde hala bircok teknik bilgiden bihaber egitmen kayniyor.
Bizim insanimizin belkide en kotu yani cogunlukla her seyi bilmesidir bunu unutmayin. En guzel surusler diliyorum size
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------
599km yol yaptım,
son 1km basıma gelmeyen kalmadı.
ızmır foca'dan ıstanbul'a kadar tık demeden geldım.bostancıya geldıgımde motor tekleyıp durdu.mars var motor calısmıyo.babamları cagırdım takat kablosu vs neyse 2 saat ugrastık yok olmuo.1-2ye takınca atesleme yavastan gıdıo sonra kapatıyo kendını.sagolsun r1 cı arkadasın bırı yardım ettı vs yıne olmadı.akuyu degıstıremedk adamın kı zor cıkıo dıye.2saat sonunda pes ettık.ben cekıcı cagıralım dedım.zıhnı sınır babam cekelım dedı motoru.yahu dedım dengede duramam.sonra ev surası, 500m bısey olmaz dedı.yolundan yorgunlugundan vs ben de kabul ettım mal gıbı.bı de ustune kaskı takmayı unuttum (lojmanda 50m bıle gıtsem kask takardım ama dıyorum ya ust uste geldı hersey) 475m gıttıkten sonra evın sokaga gırerken yokus asagı yıkama varmıs.araba yokus sonunda benı cektıgı an yere kapaklandım ıslaktan heral.motor suruklendı benden sonra , ben kafamı o ataletle taklalardan sonra kaldırıma carpıp yıgılıp kaldım.ısın kötüsü kor noktada kaldım yokusta.tırlar felan 1m yanımdan gecıp duruo.korkudan kalkmak ıstedım hemen ama basta kalkamadım.sonra babam geldı yavastan kaldırıma cıktım.ne mal adamım kı kendımı bıraktım hemen motoru kaldırıp ne var ne yok bakmısım , sonra yıne gozum karardı arabaya bındırdıler.motoru koyduktan sonra eve , hastanede gozumu kapattırdık,temızlettık vs.allaha sukur kusma vs yok ama 1 gun musahaede altında kalcakmısım.bugun uyku yokmus,yarın da tekrar muayene ıgneler vs.
ozet: 1.sakınan goze cop batar.
2.turk cozumlerını motorda asla kullanmayın.
3.sıcmaya bıle gıderken kask takın.
ılk kazamın boyle salakca olacagını ve bu kadar kalıcı zarar verecegını hıc dusunmezdım.bı yandan da allah sınyal mı gonderıyo demıyor degılım.10km ıle gıderken bu kadar zarar almak cıdden korkuttu beni...
Ustadim cok cok gecmis olsun aman diyeyim . İslak turkiye asvalti gercekten tehlikeli. Bu arada bende denizciyim(sivil) hatta sinif arkadaslarimdan biri de focadaydi M.sezgin belki tanirsiniz.
Tekrar tekrar cok gecmis olsun yapabilecegimiz bir sey olursa elimizden geleni yapariz en kisa zamanda tekrar guzel surusler yapabilmen dilegiyle. İyi geceler