Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
- Konu Yazar
:queen: :queen: :queen:Komedi...
Geçen gün yeni taktığım michelinleri test etmek için transalp'le ormana girdim.Çamurlu toprakta gerçekten insanı zorluyo.Ağır motor hemen yatma eğilimi gösteriyo.Girilmez değil ancak adamın canına okur.Ama yol kuruysa giremiyeceği yol yok.Yapraklı veya çamurlu arazide cross motor lazım.Cross'la enduro ayrımını iyi yapmak lazım.Bence BMW f serisi ve Transalp gibi motorlara enduro değil demek yanlış.Çamurlu arazi hariç bal gibi endurodur.İşin içine çamur girdiğinde olay cross'a kayıyo.Bazıları cross motorlara enduro diyo.Ben de ona karşıyım.Hayır enduro motor endurodur , cross motor da cross'dur.
BMW 650'den başlayıp F800'e kadar giden seri 28 bin TL'den başlıyor ve 40 bin TL'ye kadar yolu var.F700 ise 33-35 bin TL gibi bi fiyatı var.Yani bu motoru almak yerine 3,5 tane ikinci el transalp xl650 , 2,5 tane transalp xl700 alınır.XL650 ile arasında yakıt tüketimi açısından fark olsa da xl700'le arasında o fark da olmayacaktır.Aynı işi yapan , aynı sınıfta olan , birbirinden pek üstünlüğü olmayan motorlar arasında fiyat olarak uçurum var.Bence gereksiz pahalı.Aynı işi yapan bu kadar alternatifleri varken türkiye'de bu motorların satılacağını sanmıyorum.Gereksiz bi inceleme olmuş.Barkın bey son zamanlarda yaptığınız Ducati , BMW gibi fantastik pahalı motorların incelemeleri yerine alınması mümkün , piyasası oturmuş ve kendini ispatlamış , transalp .dl650 gibi motorları inceleseniz daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Yazını sabırla okudum. Haklı oduğun yönler var ama incelenen motorun geresizliğinden daha gereksiz bir yazı olmaktan öte gidememiş.
Ha bu arada senın dl650 fiyatından haberin varmı ?
Hocam dl650'nin fiyatlarından haberim var.İkinci elde transalple arasında 3 bin TL fiyat farkı olmasına rağmen az yakıyo diye bilmiş tayfa tarafından herkese tavsiye ediliyo.Farkında değiller ki ortalama bi motosiklet sürücüsünün aradaki 3 bin tl fiyat farkını kapatabilmesi ve artıya geçebilmesi için dl650 ile 3 sene yakıt tasarrufu yapması gerekiyo.Bana sorarsanız dl650'de aynı BMW gibi gereksiz pahalı.Hem dl650'nin 2005 modelinin fiyatına transalpin enjeksiyonlu 2008 modeli alınabiliynun da yakıt tüketimi dl650'yi aratmaz.
işaretlediğim kısım için bursaya gelip gözlem yapmanızı tavsiye ederim şayet bursadakiler bir tane almayı bırakın garajlarında 2 3 tane 1200 gs yada seri haline 650 800 1150 1200 şeklinde olanları gördüm yani bmwnin hastası çok alan da çok özellikle pazar günleri evimin önünden en az 20 tane bmw geçerGeçen gün yeni taktığım michelinleri test etmek için transalp'le ormana girdim.Çamurlu toprakta gerçekten insanı zorluyo.Ağır motor hemen yatma eğilimi gösteriyo.Girilmez değil ancak adamın canına okur.Ama yol kuruysa giremiyeceği yol yok.Yapraklı veya çamurlu arazide cross motor lazım.Cross'la enduro ayrımını iyi yapmak lazım.Bence BMW f serisi ve Transalp gibi motorlara enduro değil demek yanlış.Çamurlu arazi hariç bal gibi endurodur.İşin içine çamur girdiğinde olay cross'a kayıyo.Bazıları cross motorlara enduro diyo.Ben de ona karşıyım.Hayır enduro motor endurodur , cross motor da cross'dur.
BMW 650'den başlayıp F800'e kadar giden seri 28 bin TL'den başlıyor ve 40 bin TL'ye kadar yolu var.F700 ise 33-35 bin TL gibi bi fiyatı var.Yani bu motoru almak yerine 3,5 tane ikinci el transalp xl650 , 2,5 tane transalp xl700 alınır.XL650 ile arasında yakıt tüketimi açısından fark olsa da xl700'le arasında o fark da olmayacaktır.Aynı işi yapan , aynı sınıfta olan , birbirinden pek üstünlüğü olmayan motorlar arasında fiyat olarak uçurum var.Bence gereksiz pahalı.Aynı işi yapan bu kadar alternatifleri varken türkiye'de bu motorların satılacağını sanmıyorum.Gereksiz bi inceleme olmuş.Barkın bey son zamanlarda yaptığınız Ducati , BMW gibi fantastik pahalı motorların incelemeleri yerine alınması mümkün , piyasası oturmuş ve kendini ispatlamış , transalp .dl650 gibi motorları inceleseniz daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Bi 250'ler vardı ne oldu ona![]()