motosiklet parçası değil ama satmak üzere yüksek adette zippo çakmaktan, kullanılmış Xbox360'a çok fazla ürün getirttim yurtdışından, benim karşılaştığım:
1- eğer normal posta ile gelmişse ve standart boyutlarda/muafiyet limitlerinde bir eşya ise açılma riski çok düşük oluyor. Ancak gümrükte her zaman açılabilir.
2- eğer ups/dhl gibi özel bir kargo ile geldiyse kesin açılıp bakılıyor.
ticari nitelikte olmaması lazım gelen malın parasal olarak belirlenen sınırlara uysa bile. Ancak 3 tane aynısından olunca ticari nitelik mi kabul ediliyor ondan emin değilim, zamanında 10 tane zippo getirttiğim oldu birden fazla seferde.
Daha önceki araştırmam DHL tipi kargolardı, India post ile maliyeti yarıdan fazla düşüyor ama adamların öyle bir bürokrasisi var ki postayı göndermek için yarım gün uğraşmak gerekiyor. Eğer nazımı geçirecek bi Hintli bulursam önce siparişi verdireceğim, sonra parçayı aldıracağım sonra da kargoya verdireceğim. Genelde kafaları biraz değişik çalışıyor, servis aynı parçadan 3 tanesini aynı anda satamayabilir, ya da Hintli vatandaş için bu saydıklarım çok karmaşık gelebilir. Gene de denemeye değer. Dediğim gibi 15'inde dönmek zorunda olduğum için yanımda getiremiyorum ancak bu işin peşini bırakmayacağım, sizleri bilgilendiririm.
Anladığım kadarı ile 3 tane getirtebilirsek kullanıcısı olacak. Zaten ticaretini yapmayacağım için fazlasını getirmeyi düşünmüyorum. Bakalım becerebilirsek ilgilenen arkadaşlarla tekrar ileşitim kurarım.
sağlıcakla kalın