- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selamlar arkadaşlar forumda aradım bulamadım bence önemli bir konu çoğu arkadaşa faydalı olacağını düşünerek açtım.Yeni aldığımız 0 vitesli ve otomatik motorlarımızda ne tip ve çeşit motor yağı kullanmalıyız.Rodaj döneminde ben orta seviye mineral yağ(şu anki motorum vitesli) kullanıyorum kesinlikle sentetik yağ kullanmayınız bilenler biliyor fakat sebebini yinede yazalım sentetik yağların motor içindeki parçalara yapışma özelliği vardır konumuzu saptırmamak için kısa yazıp rodaj olayına girmiyorum konumuz rodajdaki yağ seçimi ve kullanımı,kısaca rodajdaki motorda sentetik yağ kullanımı sekmanlarla silindirin uyuşmasını engeller sebep yağın yapışıp bir film tabakası oluşturması.Sakın mineral yağda yapışma olmaz diye gazı köklemeyin çünki mineral yağlarda belli bir ısıdan sonra yapışır mineral yagı motora hararet yaptırmadan kullanmalıyız yoksa sonuç yine sentetik yağdaki gibi olur.Rodaj yağını ilk yağdaki çapakları yok etmek için ben 200-250 km de değişirim yine orta seviye mineral yağ koyarım.Şimdi çoğu arkadaş 250 km de yağmı değişir diyecek isteyen istediği km de değişir (40 bin km deki eski motorum inmedi şu an 5. motorum) 250 km de yağda çapaklar oluşuyor motorun sağlığı için değişirim sebep bu,daha sonra 500km de yine mineral yağ koyarım ve 1000 km de sentetik yağı koyarım yorumlarınızı bekliyorum sağlıcakla kalınız.
Moderatör arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayınız...
Moderatör arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayınız...