4500 km de hava filtresinin hali

kzpvv.jpg

*
ilk kez 8000 km. de değişmiştim, şimdi üzerinden 4500 km geçti, yakıtta bir anormallik yok ama bu kadar kirlenme olmaması lazım diye biliyorum. üstelik bu kadar km full asfalt yolda yapıyorum, toz toprak çok az. :farao:
Orijinal parça kullanıyorum. honda iyice zırvalamış, ucuz parça ucuz motor tamam, fakat bu kadar adilik olmaz. yakışmaz. sorun sadece hava filtresinin çabuk bitmesi değil, karbüratörün hava ayar vidası yaralandıi kafası koptu, ayakkabım motora binerken koltuğa değdi, koltuk yırtıldı, şase boya atıyor, ayağım motora değmiş, alüminyum alaşımlı olmasına rağmen boya atmış, derin çizik var, sadece bir ayakkabı bu. kafa grenaj boya atıyor, kullanılan tüm metaller çok kalitesiz bu motorda. tavsiye etmem. pişman olmayın. cb125e modelinden bahsediyorum.
son hızı yoldan yola değişiyor, bazı rampalarda 60, bazılarını 80 ile çıkıyor, bazen dümdüz yolda 105 yapıyor, çoğu rüzgarlı yolda 90 ı geçemiyor. iki günü bir değil, rüzgara gelmiyor bu motor, almayın.

demekki neymiş çin malı da olsa japon malıda olsa yapıyormuş
zaten her ikisininde gözler çekik :)
hava filtresi ne kadar kaliteli olursa olsun temizliği sana kalmış bişe yeni takarsın tozdan topraktan gidersin 1000 km sonrada bu hali alır

ne kadar asvaltda kullanırsan kullan egzoz gazı emiyor direk motosikletler biliyosun otomobillerin bu siyahlıkda yolun tozu ve egzoz gazlarının vermiş olduğu siyahlık.
görebildiğim kadarı ile filitre de pek şişme görünmüyor temizle bir hava tut içine sinmezse değiştir gitsin

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
demekki neymiş çin malı da olsa japon malıda olsa yapıyormuş
zaten her ikisininde gözler çekik :)
hava filtresi ne kadar kaliteli olursa olsun temizliği sana kalmış bişe yeni takarsın tozdan topraktan gidersin 1000 km sonrada bu hali alır

japon malı olduğunu kim söyledi!?

hondanın para hırsı ile kötü yola düşmüş motorları bunlar..

mikuni kardeşim innova dan sonra buna binince böyle oluyor demekki :)

K&N filitre kullanıyorum. İlk 50000( ellibin) de hiç temizlik yapılmadı. 50.000 de bunların temizleme kiti ile temizlendi , 100.000 de gel dediler. Senin durumu anlamadım vallahi.

Bişi yok ki bunda? Hava filtresinin amacı kendisinin kirlenmesi, kirleri motorun içine göndermemesi zaten, demek ki kullandığın yerde hava kirli. Tüm o toz toprak motora gitse asıl o zaman sorun olurdu.

"Hava filtrem kirlendi, Honda çok dandik!" diye konu açılması bana çok ilginç geldi.

hava filtresini çıkarıp gez mikuni. 80 gittiğin rampada 100-110 görürsün :)
benim motorda artçılı düzde 95i geçmiyordu. filtreyi çıkarınca 110 rahat gidiyor :)
e tabi motor ve karburator aksamı bunu hoş karşılamayabilir ..

hava filtresi de normal yaptığın hızlar da.sonuçta altında 10bg lik bir motosiklet var.rampalarda fazla bişey bekleme.düz yolda rüzgarsız havalarda 100 görmesi normal.3 yıl ybr kullanmış biri olarak yazıyorum sana bunları.

Bu motor Honda değil, "HQNDA".. Eskiden SQNY marka teyp yaparlardı çakma... Aynı o hesap, insan kendi markasını düşürür mü?

flitren çok kirli sayılmaz sonuçta görevi kirlenmek makinanın içini temiz tutmak kullandığın yere göre kirlenme oranı değişecektir

kornalara su girmiş çalmıyor. Honda ile ne alaka değil mi.

honda motoru geri çekti, sonra yeniden getirdi. bu motoru kesinlikle almayın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir Honda CBR 1000RR kullanıcısı olarak, Honda kesinlikle parça, işçilik, boya ve plsatik aksam kalisinde en kötü japon. Oyuncak gibi motosikletler yapıyor.

Japonyada orjinal fabrikada üretilen amiral gemisi 1000RR bile gerçekten rezalet.

http://c1303.hizliresim.com/17/d/kzpvv.jpg
*
ilk kez 8000 km. de değişmiştim, şimdi üzerinden 4500 km geçti, yakıtta bir anormallik yok ama bu kadar kirlenme olmaması lazım diye biliyorum. üstelik bu kadar km full asfalt yolda yapıyorum, toz toprak çok az. :farao:
Orijinal parça kullanıyorum. honda iyice zırvalamış, ucuz parça ucuz motor tamam, fakat bu kadar adilik olmaz. yakışmaz. sorun sadece hava filtresinin çabuk bitmesi değil, karbüratörün hava ayar vidası yaralandıi kafası koptu, ayakkabım motora binerken koltuğa değdi, koltuk yırtıldı, şase boya atıyor, ayağım motora değmiş, alüminyum alaşımlı olmasına rağmen boya atmış, derin çizik var, sadece bir ayakkabı bu. kafa grenaj boya atıyor, kullanılan tüm metaller çok kalitesiz bu motorda. tavsiye etmem. pişman olmayın. cb125e modelinden bahsediyorum.
son hızı yoldan yola değişiyor, bazı rampalarda 60, bazılarını 80 ile çıkıyor, bazen dümdüz yolda 105 yapıyor, çoğu rüzgarlı yolda 90 ı geçemiyor. iki günü bir değil, rüzgara gelmiyor bu motor, almayın.

Hocam filtren dizel araçların "soot" dediğimiz partiküllerinden kirlenmiş. Bu da filtrenin çok çabuk tıkanmasına sebep olur. Fakat göründüğü kadarıyla seninkisi çok kötü değil. 8000km'e kadar gider. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Bu arada yakıt sarfiyatın filtre sebebiyle artmaz. Laboratuvarda test ettik onayladık.

http://c1303.hizliresim.com/17/d/kzpvv.jpg
*

39.000 oldu benim cb125e. Ben Eskişehir'de kullanıyorum, burada hava çok daha büyük şehirler gibi kirli değil. Hava filtresi değişmeyi bırak temizlenmedi bile. Kız gibi duruyor hala. Bence Honda'ya çamur atma, o filtrenin görevi zaten pisliği süzmek. Pisliği süzmeyip karbüratöre gönderse daha mı hoş olurdu? Tabiki de hayır. Honda babamın fabrikası değil ama böyle zırva konularla da firmayı al aşağı yapmayın.

Şu anda 35.000 km deyim 2 senedir kullanıyorum hiç bi şikayetim yok. Sağlamlık ve kalite olarak cbf ile aynı bence. Cbf kadar konforlu, hızlı değil, fiyatı gibi :)

2,5 yıl sonra konuyu hortlatayım.

Motosikletimi 90000km de almıştım. Şimdi 95000'e gelmiş.

O zaman bakım yapıldığında hava filtresi değiştirmek hiç aklıma gelmemişti. Diyorum ya, ben motosikleti kurcalamayı yeni yeni öğreniyorum. Eskiden ustaya bırakırdım. Ne gerekiyorsa yapardı.

Şimdi fren hidroliği değişimi, hava filtresi ve buji kontrolü ve değişimi, sis farı ve elcik ısıtma montajını kendim yapabildim. Tüm far ve sinyal ampullerini değiştirdim. Yanmayan sol ön sinyali söküp kopukluğu buldum ve tamir ettim. Yavaş yavaş da diğer kontrollerini tamamlamaya çalışıyorum.

Az önce motorumdan çıkan hava filtresi ise bu haldeydi. Yakıtım 6,5 - 6,8 litrelere kadar çıkıyordu. Umarım yeni filtre ile en az 1 litre düşüş yakalarım.

Bir sorum daha, hava filtresinin bu şekilde olması motora çok zarar vermiş midir? Benden önce ne zaman değişti hiçbir fikrim yok çünkü...

rO69aN.jpg

LbZ3XG.jpg

Motosikleti
Hero X Pulse 200
2,5 yıl sonra konuyu hortlatayım.

Motosikletimi 90000km de almıştım. Şimdi 95000'e gelmiş.

O zaman bakım yapıldığında hava filtresi değiştirmek hiç aklıma gelmemişti. Diyorum ya, ben motosikleti kurcalamayı yeni yeni öğreniyorum. Eskiden ustaya bırakırdım. Ne gerekiyorsa yapardı.

Şimdi fren hidroliği değişimi, hava filtresi ve buji kontrolü ve değişimi, sis farı ve elcik ısıtma montajını kendim yapabildim. Tüm far ve sinyal ampullerini değiştirdim. Yanmayan sol ön sinyali söküp kopukluğu buldum ve tamir ettim. Yavaş yavaş da diğer kontrollerini tamamlamaya çalışıyorum.

Az önce motorumdan çıkan hava filtresi ise bu haldeydi. Yakıtım 6,5 - 6,8 litrelere kadar çıkıyordu. Umarım yeni filtre ile en az 1 litre düşüş yakalarım.

Bir sorum daha, hava filtresinin bu şekilde olması motora çok zarar vermiş midir? Benden önce ne zaman değişti hiçbir fikrim yok çünkü...

Merhaba, motora zararı sadece zengin karışımla çalışmasına sebep olmasıdır. Büyük ihtimalle yakıtınız düşecektir hatta performansı bile artabilir motorun, oldukça kirliymiş filtre :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Performans artmaz emin olun. Zaten optimum orandan fazla benzin geliyor. Hem daha fazla benzin harcar, hem de performans duser. Bir de daha fazla yanmamis karbon, silindirin ceperini ve subaplari kaplayabilir. Olumlu olarak motor az daha serin calisir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar