bant lekesi nasıl çıkar?

herkese selamlar...

konudan da anlaşılacağı üzere sorun belli...aldığım bisikleti istanbul dan ankaraya getirirken havaalanında strech filmle kaplayan görevli iz bırakmayan bant kullanacağını söyleyince ve gerekli olduğunu da düşününce sesimi çıkarmadım...ama gel gör ki paketi açınca dallama oğlu dallamanın dediği gibi olmadı olay...bisikletin boyalı yüzeylerinin bir kısmında bant lekeleri kaldı...

her derde deva denilen WD40 ı sıkıp biraz bekleyince tahribatın kabasını aldı ama istediğim performansı gösteremedi...elle soymanın ardından halen o son tabaka yapışkanlık mevcut...internette aseton, sirke gibi asidik çözümleri okudum ama boyaya zarar verme ihtimali olduğu için denemedim...

konuyla ilgili bilgisi lan arkadaşlar fikir verirse sevinirim...

Gaz yağı son çare. Yepyeni bisikleti gaz yağıyla silmek biraz korkutucu gelebilir ama bütün bisikleti gaz yağına batırmadıkça yapışkan izlerini çıkardıktan sonra gaz yağı bulaşmış yerleri silince fazla zarar vereceğini sanmıyorum.

Aseton ile silmenin boyaya zarar vereceğini sanmıyorum.
Yinede her ihtimali göz önünde bulundurarak benzin ile silmenizi tavsiye ediyorum.

Alternatifler için sağolun ama boyaya zarar vermeyeceğine emşn olduğunuz şeyleri belirtirseniz sevinirim, deneysel çalışmak istemiyorum:)

Bişi olmaz, topcaseimin üstünde motosikletleri farkedin etiketi vardı. Onun tüm kalıntılarını boyaya hiç zarar vermeden temizledi. :)

Gazyağı bişey yapmıyo ama durulamazsan boya üzerinde beyaz beyaz iz bırakır ama yıkayınca geçer.

kesin olan bişey var...

benzin kurumuş boyaya zarar vermez...

gazyağı benzine göre çok daha zayıftır..

pasta en son uygulanırsa daha hoş olur..sıvayabilir çünkü....

herkese selamlar...

konudan da anlaşılacağı üzere sorun belli...aldığım bisikleti istanbul dan ankaraya getirirken havaalanında strech filmle kaplayan görevli iz bırakmayan bant kullanacağını söyleyince ve gerekli olduğunu da düşününce sesimi çıkarmadım...ama gel gör ki paketi açınca dallama oğlu dallamanın dediği gibi olmadı olay...bisikletin boyalı yüzeylerinin bir kısmında bant lekeleri kaldı...

her derde deva denilen WD40 ı sıkıp biraz bekleyince tahribatın kabasını aldı ama istediğim performansı gösteremedi...elle soymanın ardından halen o son tabaka yapışkanlık mevcut...internette aseton, sirke gibi asidik çözümleri okudum ama boyaya zarar verme ihtimali olduğu için denemedim...

konuyla ilgili bilgisi lan arkadaşlar fikir verirse sevinirim...

Şu an KİPA marketlerde etiket sökücü sprey var onu dene.

ıslak mendille bastıra bastıra silinebilir. daha dün motorumdaki izi öyle çıkarttım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
aseton konusunda tam emin olmasam da(muhtemelen zarar vermez) sirkenin boyaya zarar vereceğini sanmıyorum
sen yine de dene
ne de olsa bisiklet benim değil :)

önce tereotu ve roka ile hazıladığımız karışımı yoğurdun içine serpiştiriyoruz... yanlış yerdeyim pardon. :)

boya üzerinden boyayı bile söken gazyağı temiz bir tercih olacaktır. sonrasında da eski bir atlet ile silinirse tertemiz olur. önce pedalların olduğu orta göbeğin altındaki görünmeyecek kısımda denerseniz deneyimiz bir aksilikle sonuçlanmaz.

Bi ara uğra bana iki fısfıslayalım gazyağını bakalım çıkartıyormu çıkartmıyormu..

Tank pad ve izi + sticker vardı benim depoda , saç kurutma makinasını motorun yanına götüremediğim için sıcak suyla halletmiştim, nasılsa evdedir velespit biraz ısıt fön makinasıyla sorunlu bölgeyi sonra da sıcak su&bez ile silersin hacı, çıkmazsa Yunus Usta'nın sihirli ellerine bırakırsın =)

Aseton verniği bozar. En zararsız malzemeler , saf alkol , ince pasta , pastalı cila , ispirto vs .

Tank pad ve izi + sticker vardı benim depoda , saç kurutma makinasını motorun yanına götüremediğim için sıcak suyla halletmiştim, nasılsa evdedir velespit biraz ısıt fön makinasıyla sorunlu bölgeyi sonra da sıcak su&bez ile silersin hacı, çıkmazsa Yunus Usta'nın sihirli ellerine bırakırsın =)

Turgay müdür senin aynayı yapamadık ya daha valla ayıb ettik sana hee!!
Ne yapıyoz ölene tahinli katmer yiyoz mu :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar