Çok istekli olmayarak kullansam da bisiklet yolundan '' tın tın '' giderek ne bisikletçilerden ne de yayalardan ters bi bakış gördüm. Kaldı ki bisiklet yolunda doğru düzgün yaya olmaz ve yol da geniştir. Konuda 100 metre gittim denilen yer orasıdır.Yunusları fotoğraflayıp şikayet ettin de sonuç alamadın mı? Kordon'a gittim ama orada yaşamıyorum. Huyunu suyunu bilmem oraların. Madem sahipleniyorsunuz, şikayet edin, adam edin!
hala polisi tebrik ediyorlar.
bakın http://www.hobartcity.com.au/Transport/Parking_in_Hobart/Motorcycle_Parking
devlet dediğiniz böyle olur. sizinkisi devlet falan değil. vergi toplamıyor haraç kesiyor resmen. neden böyle düşünüyorum çünkü karşılığında hizmet alamıyorum.
polise itiraz edip park yeri göstermenizi istediğinizde size yer gösterecek kadar nazik ve bilgi sahibi olması gerekiyor. öyle mi? değil! zaten park yeri de gösteremez. çünkü yok.
onu geçiyorum itiraz ettiğinizde tutuklanmamanız bile mucize. şikayetçi olduğunuzda da büyük ihtimalle polise mukavemetten (yapmamış olsanız bile) 5-6 yılla yargılanırsınız. hala bu devleti tebrik edenleri alkışlıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
"Motorcyclists can also park undercover in the Council owned and operated multi storey carparks at significantly cheaper rates than other motor vehicles."
verdiğim sitenin altında yazıyor. motosikletler kapalı park yerlerinde hatırı sayılı şekilde indirimlerle park yapabilir. şuursuz ben miyim şimdi? siz her gün cip parası ödemeye devam edin köprülere.
kısa bir kelam edeyim. herşeyi sorgusuz sualsiz kabul ettiğiniz için o muasır medeniyet seviyesine ulaşamıyoruz. aslında suçlu avukat dediğin adamların hepsinin hak çabası için içerde olduğunu öğren öyle gel laga luga et (o devletin terörist dediği avukatlar, gözaltında öldürülmüş insanları savunanlar, heslere karşı senin hakkın için diretenler) kuralmış nizammış. kurallar, kanunlar senin haklarını korumak için olmalıdır, özünde vatandaşın faydası olmalıdır. peki şuursuz olan ben yukardaki gibi soruyorum; köprülerden parasız geçmek suç, kanuna aykırı ve kurallara uymaz. öyle değil mi? peki haklı mı? mantıklı mı? vatandaşın faydasına mı? hayrına mı?
o fotoğraflara ağzınızdan salyalar akarak bakacağınıza adamlar nasıl o seviyeye gelmiş bir bakın. medeni ülkelerin bazılarında park cezası sayısı 30un üstünde biz de kaç tane söyleyeyim mi? bir tane. neden? çünkü düzenleme yok, yorum var. polise geniş yetki var.
suç vatandaşta değil devlette, kanunda. kafanıza sokun şunu artık. şuurunuzu başınıza alın da ezdirmeyin kendinizi![]()
Kaça gidiyorsun sen ?
Okumayı yeni söktün galiba ?
kavga mı edıyosunuz ? bence ban sebeb
i iki üyesiniz. kusura bkmayın fakat gercekten yaptıgınız ayıp. bence kapatın konuyu ve daha konusmayın.
phradrel kardeşim, park yeri ve o seviye hakkında haklısın sonuna kadar katılıyorum. o ülkelerde motosiklete saygı var bizimki gibi kamyonun tekerini bı dokundayım suna yok. tebrik edıyorum yorumunu farklı ve dogru bı bakıs acısı. Acayüp abi, ozelden konusman lazım eger konusacaksan bu tur seyleri. gel goruselım fuarda beklerım falan gıbı. ayıp oluyor. size yakısmıyor benden soylemesı. eger kaba olduysam kusura bakmayın fakat dusuncem boyle.
o senin oldugunu dusundugun sey.
Konusalim deme sebebimde bu zaten. Bak sende yanlis anliyorsun. O arkadasta butun yazdiklarimi okuyup alakasiz sonuca varmis. Hatta en son bununla alakali okumayi yenimi soktun demisim o hala kendi yazdiklarindan bahsetmis. Onuda anlamamis.
Bu sebeple yazarken anlasamadigin adamla konusurken daha kolay olabiliyor. Hazirda fuar var firsat olurdu. Ama telde degil yuzyuze. Telde de anlasma sorunu fatura kaygisi yada adamin karsinda olmayisina bagli gereksiz bi ozguven olusabiliyor. Vs vs.
Umarim anlatabildim bu sefer![]()
o senin oldugunu dusundugun sey.
Konusalim deme sebebimde bu zaten. Bak sende yanlis anliyorsun. O arkadasta butun yazdiklarimi okuyup alakasiz sonuca varmis. Hatta en son bununla alakali okumayi yenimi soktun demisim o hala kendi yazdiklarindan bahsetmis. Onuda anlamamis.
Bu sebeple yazarken anlasamadigin adamla konusurken daha kolay olabiliyor. Hazirda fuar var firsat olurdu. Ama telde degil yuzyuze. Telde de anlasma sorunu fatura kaygisi yada adamin karsinda olmayisina bagli gereksiz bi ozguven olusabiliyor. Vs vs.
Umarim anlatabildim bu sefer![]()