4 aylık hyo satın alma maceram sonunda tamamlandı. Oldukça zorlu bir yolculuk sonrası motorumu garaja koydum. Hiçbir konuda desteğini eksik etmeye Serdar Sertdemir Hoca'ma burdan ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yolculukta beni yanlız bırakmadı, aracı ile eşlik etti. Zor durumda kaldığımda ekipmanını verdi. Hakkı ödenmez gerçekten.
Yolculuğumuz sabah 8:30da elazığ dan erzincan iliçe doğru başladı. 190 km bir yol ancak bunun çok büyük kısmı berbat denecek yollar,çakıllı virajlar vs. araba ile bile gidilecek gibi değildi. İliç'te de noter sorunu yaşadık. en geç 12 de çıkmamız gereken iliçten 2 de anca çıkabildik. Motorun sahibi abimiz son kez bir tur attıktan sonra şanssızlık yokuş aşağı motoru park edince ayaklık kaydı, motor sola yattı. Serdar Hoca'mın ayak kavak kemiğine ayna denk geldi, ne yazık ki ayağı mosmor durumda. Düşünce sol ayna ve sinyal kırıldı. Onun dışında çizik bile yok. Nazarlık oldu dedik canımı sıkmadık. 350 km aynasız gitmek zor oldu tabiki.
2 de iliç ten erzincan merkeze 120 km yine çok kötü bir yolda gittik. Hem motorun acemisi olmam hemde ekipmanımı ilk kez kullanmanın verdiği rahatsızlık ile çok zor bir yolculuk oldu. Özellikle sol el bileğim oldukça uyuştu ancak molasız erzincana vardık. Hemen noter ve sigorta işini hallettik ama saat 5 olmuştu trafik tescili yarına bıraktık. Erzincanlı çok değerli bir motorcu abimize misafir olduk, sonrasında öğretmen evinde konaklayıp sabah ruhsat işinide halledip yola koyulduk. Ortalama sıcaklık 2 derece civarıydı yeryer buzlanma vardı. Tunceli pülümür yollarında çok büyük tehlikeler atlattık, yollar berbat,karlı ve dağlardan düşen taşlarla dolu. Tuncelide oğle yemeği molası verip soluksuz pertek ilçesine gittik. Pertek feribotu ile karşıya geçip yolculuğu tamamladık.
Ekipman olarak venom xv85 mont, 4 riders toscana 4 mevsim pantolon, hudson deri eldiven(elime küçük geldi, yolda hocamın nic marka eldivenine geçtim) ve difi nin modelini bilmediğim çok güzel bir botu (yine Serdar Hoca'mın) . Hiçbir yolda üşüme hisetmedim hatta çoğu kez terledim. Kaskım ls2 ff370 120 den sonra çok ses alıyor, tunceliden sonra Serdar Hocam birde benim kaskı(bmw system 6 ) dene deyince 150 km çok sessiz ve konforlu bir yolculuk yaptım

Ancak motor beni çok yordu, ense ve kollarda aşırı ağrı oluştu. zamanla alışacağız sanırım.
İliç'te depoyu doldurdum bir daha elazığa gelince fulledim. Trip a 346 gösteriyordu. Toplam ödenen ücret 62 tl alınan litre 12.6 . Yanlış hesaplamadıysam 17-18 kuruş bir tüketim. %90 şehir dışı. Bunun %70 i yumuşak bir sürüş kalanı tatlı sert. Ancak motora daha alıştıkça 1-2 kuru daha az yakabilinebilir çünkü botlar ayağıma biraz büyük geldiğinden vitesle en az oynayarak yolculuk ettim.
Kısacası güzel bir anı oldu, toplam 540 km yol yaptık. Şuan heryerim ağrıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
Ek olarak şunu sorayım
Bu piyasadaki 600f aynası diye satılanların hepsi aynı mal mı ? Değilse hangisini önerirsiniz ? rüzgarda titreyen ayna almayalım sonra