kaldirima cikma cezasi

bugun saat 10 gibi izmir kordon da cay icmeye oturacaktik, kafeler kaldirimda oldugu icin motorla ciktim 100m ilerledikten sonra bi polis memuru yoldan dur isareti yapti, bende ceza yazabilecegini hic dusunmedigim icin durdum, yanima geldi ehliyet ruhsat isteyimce afalladim bi an ceza yazmicaksiniz degil mi diye sordum. direk polisle pazarlik olmaz dedi. ya kafeye geldim zaten dedim yok hic umursamadi kendince espri saka yaparak YAYA KALDIRIMI diye 166 lira ceza yazdi. cok icime oturdu ya sabah sabah polis kendine is ariyodu bana pana patladi resmen

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bir Polisi tebrik edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Yurdum Polisini tebrik ediyorum.

yayalar için ayrılmış bir yeri işkal etmişsin kanunen haklı polis. insiyatif kullanabilirdi ama belki çevreden birisi şikayet etmiş olabilir motosiklet kullanıcıları biliyorsunuz bir çok kişi gözünde serseri başı boş insan olarak görülür.
Yada polis uzun zamandır ceza yazmadığı için şubeden uyarı almıştır o gün boyunca senin gibi bir çok kişiye benzer ceza yazmıştır.
erken öde baride biraz daha az ödemiş olursun geçmiş olsun Vatan Sağ olsun :)

Kardeş sen yayaların gezdiği kaldırımda ceza yemişsin. Ben hayatımda ilk defa geçen sene galata meydanda kimsenin geçmediği kaldırım gibi bir yerden
70tl yedim hemde zabıtadan.
Not: Galata Meydanda koyduğum yer hiç kimseyi engellemeyen ıssız bir yerdi.

yayalar için ayrılmış bir yeri işkal etmişsin kanunen haklı polis. insiyatif kullanabilirdi ama belki çevreden birisi şikayet etmiş olabilir motosiklet kullanıcıları biliyorsunuz bir çok kişi gözünde serseri başı boş insan olarak görülür.
Yada polis uzun zamandır ceza yazmadığı için şubeden uyarı almıştır o gün boyunca senin gibi bir çok kişiye benzer ceza yazmıştır.
erken öde baride biraz daha az ödemiş olursun geçmiş olsun Vatan Sağ olsun :)
müdür sen istanbulda yaşayan bir insansın anladıgım kadarıyla
istanbulda arabaların park yerlerini cıkınca bir incele derim
kadıköyde çöp konteynırı için ayrılan yere çöpü yola cekerek arabayı park eden insanlar var
polisler bunlarla ilgilensinler
para kolay kazanılmıyor 166 tl az paramı ?
bir ailenin mutfak masrafı
haram zıkım olsun diceksin cıkıcaksın işin içinden..
sadece sana mı var trafik kuralları?

uyarsın kurala dert yakınmazsın varsa rahatsız olduğun durum alo 154 ücretsiz arar işlem yaptırsın bukadar basit zaten ne geliyosa duyarsızlığımız yüzünden gelmiyormu başımıza.
Bu tür ihlalleri bende yaptığım için işi komik buluyorum yaparak hata sonucuna katlanırız bukadar basit boşuna beddua etme faydası yok.
müdür sen istanbulda yaşayan bir insansın anladıgım kadarıyla
istanbulda arabaların park yerlerini cıkınca bir incele derim
kadıköyde çöp konteynırı için ayrılan yere çöpü yola cekerek arabayı park eden insanlar var
polisler bunlarla ilgilensinler
para kolay kazanılmıyor 166 tl az paramı ?
bir ailenin mutfak masrafı
haram zıkım olsun diceksin cıkıcaksın işin içinden..
sadece sana mı var trafik kuralları?

Yok arkadaş bu memlekette işini yapanı kimse sevmez.

Herkes kurala uysun ama ben im için istisnalar olabilir.
Herkese cazası yazılsın ama beni idare etsinler.
Herkes birbirini uyarsın , ama ben uğraşamam,
Birileri kurallara uymayanı şikayet etsin , ama o kişi ben olmayayım.

sen hizmet sunuyormusun da cezasını kesiyorsun?? diye soru gelir aklıma.
sen bisiklet motosiklet yolu, park yeri yaparsın; eğer kullanmazlarsa işte ozaman cezanı kesersin.

yok hayir birilerini rahatsiz edecek, sorun cikaracak yada tehlikeye atacak bir durum yapsam tabiki hakli polis, ama burda polis hakli diyen arkadaslarin simdiye kadar kaldirima hic motor park etmediklerini dusunuyorum o zaman, kaskim montum eldivenim herseyim tam ve ordaki yol 5 metre kaldirim 10 metre genisliginde yolun her yerine araclar park ediyo bende yola parketmemek icin bos ve genis kaldirima ciktim bu durumda uyarmak yerine adam yerine koyup konusmadan direk ceza yapmasi hos degil o yola arac park etmek yasak ve yolun tamami araclarla doluyken ben kaldirama park edecegim diye kaldirima cikinca polisin aklina kural gelmesi ayri bi konu

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

sen hizmet sunuyormusun da cezasını kesiyorsun?? diye soru gelir aklıma.
sen bisiklet motosiklet yolu, park yeri yaparsın; eğer kullanmazlarsa işte ozaman cezanı kesersin.

senin yazdigini okuyunca aklima geldi kaldirim genis oldugu icin bisiklet yolu da var orda ve ben park edecegim yere gecerken yani polis cevirdiginde bisiklet yolundaydim :)

yok hayir birilerini rahatsiz edecek, sorun cikaracak yada tehlikeye atacak bir durum yapsam tabiki hakli polis, ama burda polis hakli diyen arkadaslarin simdiye kadar kaldirima hic motor park etmediklerini dusunuyorum o zaman, kaskim montum eldivenim herseyim tam ve ordaki yol 5 metre kaldirim 10 metre genisliginde yolun her yerine araclar park ediyo bende yola parketmemek icin bos ve genis kaldirima ciktim bu durumda uyarmak yerine adam yerine koyup konusmadan direk ceza yapmasi hos degil o yola arac park etmek yasak ve yolun tamami araclarla doluyken ben kaldirama park edecegim diye kaldirima cikinca polisin aklina kural gelmesi ayri bi konu

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

senin yazdigini okuyunca aklima geldi kaldirim genis oldugu icin bisiklet yolu da var orda ve ben park edecegim yere gecerken yani polis cevirdiginde bisiklet yolundaydim :)
ne yapmalıydı peki canım canım kaldırımamı park ettin sen aa ne kadar ayıp mı deseydi
espiri bi tarafa
%90 şikayet etmişlerdir yoksa adam durup gelip sana ceza yazmazdı

ne yapmalıydı peki canım canım kaldırımamı park ettin sen aa ne kadar ayıp mı deseydi
espiri bi tarafa
%90 şikayet etmişlerdir yoksa adam durup gelip sana ceza yazmazdı

yok ya sikayet yok zaten 30 saniye durdum kaldirimda poliste ordaydi gecerken ona da baktim o hafiften bi el isareti yapti bende anlam veremedim az ilerleyip durdum, zaten durmasam hani durdurma niyeti de yoktu bence israrla

devlete vereceginiz fazladan paranız varsa böyle abuk subuk şeyleri sineye çekebilirsiniz

İstanbulda kaldırıma parkeden insanları geçtim adamlar bütün kaldırımı sarıp sarmalayıp dükkanlarına kattılar be. Eski kaldırımlar şimdinin lüks kafeleri oldu. Onlara ceza yazan olsa bunu yapabilirlermi ?

Motosikleti
Fazer8 abs
benzer bir konudan bende muzdarip olmuştum. Kısa bir süre öncede "yazıklar olsun bir motoru sığdırmadılar" başlığı altında bir konu açmıştım. maalesef kaldırıma göz yummuyorlar. Ben ceza yemeden hallettim. Size geçmiş olsun olan olmuş erken ödeme yapında indirimden faydalanın bari.

İstanbulda kaldırıma parkeden insanları geçtim adamlar bütün kaldırımı sarıp sarmalayıp dükkanlarına kattılar be. Eski kaldırımlar şimdinin lüks kafeleri oldu. Onlara ceza yazan olsa bunu yapabilirlermi ?
Onlardan belediye işgaliye parası alıyor. İşgaliye almadıklarına göz açtırmıyorlar. Parasını verdikten sonra değil kaldırıma yolun orta yerine bile masa koyabilirsin.
Her şey para için parası olan için.
İstanbulun en lüks semtinde park etmenin kesinlikle yasak olduğu yere bile adamlar parası ile konsolosluk tabelası koydurup araçlarını park ediyorlar. Kimsede sesini çıkaramıyor.
Parası olana herşey serbest.
Adam boş araziye restorasyon adı altında bina yapıyor , bina komple flotal camlı fütüristik mimari örneği. Kaç yüz yıl önce öyle bir bina vardıda neyi restore ettiler diye düşünmeden geçemiyorsun. Ayrıca boğaziçi öngörünümde denize nazır. Bende orada evimi bile boyayamıyorum bir çuval izin almadan.
Yani kısaca paran varsa herşey serbest. Her işin adamını satınalabiliyorsan hayat sana güzel.

Can sıkıcı bir durum ama yasal olarak yazılan ceza yanlış değil.
Benim düşüncem oldukça yavaş ve yayaları rahatsız etmeden kenardan kenardan park edeceğin yere gidiyorsan polis buna dikkat edip ceza kesmeyebilirdi ama kafasına esmiş kesmiş. Ben park etmek için kaldırıma çıktığımda oldukça sakin giderim. Önümde yaya varsa ve yanında geçecek yer varsa sakince korkutmadan yanından geçerim. Geçicek yer yoksa da beklerim yol istemem. Kaldırımlar yayalarındır saygı duymamız gerekir.

Ama tekrar söylüyorum ki benim de park etmek için kaldırımı kullandığım çok zaman olmuştur. Ama insan gibi insana saygılı duyarak kullanırım. Trafikten kaçıp daha hızlı gitmek için kullanmam.

yanlış olanı polisin gözüne baka baka yaparsan yersin cezayı.geçen sene arkadaşımla emniyet şeridinde giderken ileride polis vardı ve arkadaş polisi gördüğü halde emniyet şeridinde devam etti ,birazda hızlıydı ve hazinli son.. el kalkar ,cebine daha 1 saat önce girmiş olan para 1 saat sonra tekrar çıkar =)

yanlış olanı polisin gözüne baka baka yaparsan yersin cezayı.geçen sene arkadaşımla emniyet şeridinde giderken ileride polis vardı ve arkadaş polisi gördüğü halde emniyet şeridinde devam etti ,birazda hızlıydı ve hazinli son.. el kalkar ,cebine daha 1 saat önce girmiş olan para 1 saat sonra tekrar çıkar =)

Gönülsüz verirsen olcağı budur!... Hem o gün motorlara özel bir gündü sanirim bende önce benden sonra her motor durduruluyordu :D

bugun saat 10 gibi izmir kordon da cay icmeye oturacaktik, kafeler kaldirimda oldugu icin motorla ciktim 100m ilerledikten sonra bi polis memuru yoldan dur isareti yapti, bende ceza yazabilecegini hic dusunmedigim icin durdum, yanima geldi ehliyet ruhsat isteyimce afalladim bi an ceza yazmicaksiniz degil mi diye sordum. direk polisle pazarlik olmaz dedi. ya kafeye geldim zaten dedim yok hic umursamadi kendince espri saka yaparak YAYA KALDIRIMI diye 166 lira ceza yazdi. cok icime oturdu ya sabah sabah polis kendine is ariyodu bana pana patladi resmen

Dostum geçmiş olsun. Elbette polis memuru haklı fakat bir İzmir'li olarak ceza yazmasına şaşırdım. Sonuçta bir çok kişi kordon boyunca motosikletini koyuyor oralar da. Zaten öteki türlü yer bulmak olanaksız oralar da. Arabalar sürekli park halinde. Yayalara engel olacak bir şey de yok. Valla sana kıllığına yazmış cezayı. Çünkü orada yayaların geçisini engelleyecek bir şey de yok. Biz de yeri geliyor koyuyoruz...

Bir arkadaşım yaya olarak kırmızı ışıkta geçtiği için ceza yemişti bu durumda ona benziyor cezası var ama genelde uygulanmayan. Park için kaldırımı bende kullanıyorum cezası olduğunu biliyorum ama uygulanmayanlarda sanıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar