329 mbps lik bir aktarım hızını karşılayacak yazma hızına sahip kaç tane harddisk var bildiğiniz?
bu işte bir hata var
yazma hizi ne ola ki? rem?
Ben macmini aldım geçen hafta, Windows' da kullandığım programların hiçbir işlevi yok artık. Mac programları çok pahalı![]()
Üşenmem, yardımcı olabilirim diyen var mı?
Yemek ısmarlarım!
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------
windows istemiyorum yavmac'de calismak istiyorum. o yuzden, dmg formatinda 5-6 hayati program lazim.
Hoş gerçi gbit internet var 329mbit yoğun zamana denk gelmiş![]()
329 mbps lik bir aktarım hızını karşılayacak yazma hızına sahip kaç tane harddisk var bildiğiniz?
bu işte bir hata var
Ama veriyi daha rahat bir şekilde yazabilmesi için veya sorunsuz şekilde yazabilmesi için intel,corsair,kingston,a-data,samsung gibi markalardan ssd disk almanı öneririm. Yazım hızları en az 90 mb okuma hızları en az 200 mb oluyor ve haraketsiz olduğu için badsektör sıkıntısı oluşmuyor.
329 mpbs = 40 mb/sn download demek
Bu arada 329 mbps iyimişNerede yaşıyorsun ? Ben 10 mbps ile idare ediyorum.
@cbr125cbr, peki bilgisayarın indirme hızını belirleyen bilgisayar elemanının adı ne?
Bilgisayar elemanı demeseydin para derdimÖncelikle hızlı bir hattın. Eğer hızlı bir hattın var ise (100mbit ve üstü) hızlı bir ethernetin (1Gbit), eğer hızlı bir ethernetin var ise hızlı bir diskin(saniyede teorik olarak 600mbit yani 75MB/sn ve üstünü) olması gerekiyor. Yani dış dünyadan kapına kadar hızlı gelen internet 100mbit ethernetin varsa oradaki darboğaza takılacaktır.
Atıyorum 1Gbit ethernet kartın var ama bu veriyi işleyecek diskin yok yine bant genişliği diskin sınırına takılmış olacak. Gerçi bunlar ekstrem durumlar.
Mac için N-Draft destekli bir modem (wireless) ve standart bir internet işini her türlü görecek ( standart göreceli bir kavram 8mbit diyelim biz buna)