Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Dumenist kusura bakma ama erro haklı. Emniyet şeridinde 120 ile gitmek çok büyük tehlike. İt kopuk dolu yollar trafikten sıkılan biri dua et birden fırlamamış emniyet şeridine. Yoksa dediğin gibi toprak atarlardı üstüne.

Geçmiş olsun bu arada. Allah kazadan korumuş.

Elbette cok gecmis olsun kazayi hafif atlattiginiza sevindim ...

Ancak emniyet seridi kullanimina cok karsiyim hele ki bunu bir motorcu yapinca daha da karsiyim. Bizler otomobil suruculerinden daha dikkatli , kurallara saygili, sagduyulu ve uygar olmaliyiz. Onlari utandiracak kadar iyi olmaliyiz ki bizlere saygi duymayi ogrensinler.

Basiniza kotu seyler gelmemesi dileklerimle gecmis olsun der iyi surusler dilerim.

çılgın pilot lakaplı bi arkadaş cbf 150 yle 125 civarı bi hızla merterde kaza yapmıştı, 1 sene falan olacak belki, halen kafasını arıyolar :sunny::santa:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah'ını seven üstüme toprak:pr: atsın ne bahtsız kadersiz adamım ben sevgilimin yanına giderken 120 yle emniyet şeridindeki çukura düştüm iki jantımda yamuldu hava kacırmıyo ama motor sallanıyor ACİLL YARDIM bekliyorum nerde düzeltirler::rantinp:::rantinp:::
Baltalı ilah gibi olmayayım ama amortisör boruları da yamulmuş olabilir :p. Başka birşeyler de çıkabilir, servise götürüp baktır kesinlikle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

Arka lastiğimi satıyorum... Fuarda aynı lastikten alacağım :p ama 140.

http://www.motosiklet.net/forum/sat...ot-activ-150-70-17-arka-lastik-2500-kmde.html

modifiyeye devam
kftsu.jpg
[/url][/IMG]

arkadaşlar cbr250 için hangi yağı tavsiye ediyorsunuz yağı değiştiricemde. ben diğer motorlarımda castrol power1 10-40 kullanıyodum bunda da aynımı yoksa 15-50 yada 10-50 mi kullanıyosunuz? tavsiyeniz nedir?

Bugun aylardan sonra motoru cikardim fakat yolda kaldim (neredeyse motor yaniyordu).:pr:
En son 14 binde (motor su an 15 binde) bakima girmistim 3-4 aydir da motor yatiyordu. Arada calistiriyordum aku bitmesin diye.
Yolda sicaklik gostergisi 6 ya kadar cikti ve yanip sonmeye basladi direk saga cektim durdum. Motordan dumanlar yukseliyordu. Sogutma suyu yuksekligi lowerin da asagisindaymis. Zaten motorun altindan damla damla birseyler akiyordu. Su ekledim ve yaklasik 2.5 litre su aldi.:sunny:
Bakimlarda hic gormedim sogutma suyunu kontrol ettiklerini veya eklediklerini. Sanirim ya devir daim pompasi bozuldu veya keceler falan yandi. Su an devir daim pompasinin oradan bayagi su damliyor yolda giderken hatta gaz acinca cesmeyi ip gibi acmisin gibi su akiyor.

Su ekledikten sonra sicaklik 3 cubugu gecmedi ve 10 km falan yol yaptim eve varana kadar. Motorda kalici bir sorun acmamisimdir insallah. Icimi rahatlatacak bilgisi olan var mi acaba?

Sizce garanti kapsaminda yaptirtabilir miyim bu sorunlari? Biliyorum benim de kontrol etmem lazimdi su seviyesini fakat bakimlarda sadece yagi degistirip zinciri yaglamakla olmuyor iste. Kime sikayet edebilirim servisi? Son 3-4 seferdir Umraniye Dogu Bati hondaya gidiyorum servise.

Sizde motorunuzun yagini ozellikle sogutma suyunu kontrol edin mutlaka.

Bugun aylardan sonra motoru cikardim fakat yolda kaldim (neredeyse motor yaniyordu).:pr:
En son 14 binde (motor su an 15 binde) bakima girmistim 3-4 aydir da motor yatiyordu. Arada calistiriyordum aku bitmesin diye.
Yolda sicaklik gostergisi 6 ya kadar cikti ve yanip sonmeye basladi direk saga cektim durdum. Motordan dumanlar yukseliyordu. Sogutma suyu yuksekligi lowerin da asagisindaymis. Zaten motorun altindan damla damla birseyler akiyordu. Su ekledim ve yaklasik 2.5 litre su aldi.:sunny:
Bakimlarda hic gormedim sogutma suyunu kontrol ettiklerini veya eklediklerini. Sanirim ya devir daim pompasi bozuldu veya keceler falan yandi. Su an devir daim pompasinin oradan bayagi su damliyor yolda giderken hatta gaz acinca cesmeyi ip gibi acmisin gibi su akiyor.

Su ekledikten sonra sicaklik 3 cubugu gecmedi ve 10 km falan yol yaptim eve varana kadar. Motorda kalici bir sorun acmamisimdir insallah. Icimi rahatlatacak bilgisi olan var mi acaba?

Sizce garanti kapsaminda yaptirtabilir miyim bu sorunlari? Biliyorum benim de kontrol etmem lazimdi su seviyesini fakat bakimlarda sadece yagi degistirip zinciri yaglamakla olmuyor iste. Kime sikayet edebilirim servisi? Son 3-4 seferdir Umraniye Dogu Bati hondaya gidiyorum servise.

Sizde motorunuzun yagini ozellikle sogutma suyunu kontrol edin mutlaka.

Öyle özenle bakılacak birşey değil,benimde hiç değişmedi henüz.Göz ucuyla bakmışlardır.Muhtemelen beklerken buharlaştı,sızdı birşeyler oldu(belli ki tamamen atıyorum:)).Kullanıcı hatası kapsamına girecek türden birşeye benziyor fakat motoru 3-4 aydır kullanmadığınızı söylemeyin,söylemenize de gerek yok.Büyük ihtimalle garanti kapsamına alınır.(Dediklerim tamamen tahminlerim,saçma birşey söylediğimi düşünenler sert çıkmasın şimdi,mantık yürüttüm:))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar cbr250 için hangi yağı tavsiye ediyorsunuz yağı değiştiricemde. ben diğer motorlarımda castrol power1 10-40 kullanıyodum bunda da aynımı yoksa 15-50 yada 10-50 mi kullanıyosunuz? tavsiyeniz nedir?
Motul 7100 veya 300V 10W-40.

Kitapçıkta 10W-30 yazıyor, ama Türkiye'nin yaz sıcaklıklarında 10W-40 göstermişler. 50'li yağlar fazla kalın olur.

tuc

Benim motora ipone 10-50 koydular.Castrol ve motul olsa 10-40 koymaları gerekiyorlarmış ustam öyle demişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar