benim motor 17500 km de 35 tl ye 100 km yaptım hızım sabit 110 km idi.ayrıca iki kişiydik.
---------- Post added at 02:35 ---------- Previous post was at 02:32 ----------
lastik hava basınçları uygun mu,lastik inikse yakıt sarfiyatı artar,performans egzosu var mı?balatalarda bir sorun varmı çok yakın ve diske sürtüyor mu?yakıtın temiz mi?kavraman tam ayırıyor mu? hepsini bir kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Sizin tüketim de yaklaşık 7~7.5 litreye denk geliyor. Bence 110 km sabit hız için epey yüksek... ??
bende 600f vardı,600cclik motor kadar yakıyor bence VFR ,800cc lik ağır makina için normal diye düşünüyorum ama daha az yakan arkadaşlar vardır belki,yorumlarınızı bekliyoruz....
leo vince performans egzosu var. her gün kullandigim bir motorun 9 litre yakmasi koyar adama. balatalar yeni degisti 600 km oldu. kavramasi da normal. acaba anormal olan benmiyim![]()
Smerty; 2004 model kazasız 37 bin km el sıkıştım ama sarışa engel durumu vardı ve 1,5 aydır sahibi çözmeyeupraşıyo, onu bekliyorum ama karşıma başka çıkrsa yapıştıracam, ya da fazera kayacam, olmadı 600 hornet
Bence anormal değilsiniz. Ben Adana'da günlük biniyorum Depoyu her dolduruşumda orta sehpada dolduruyorum 18-20 litre ile şehir içinde 230 - 260 km yapabiliyorum. Mesafeler kısa, Motor daha tam ısınmadan geri stop ediyoruz zaten şehir içinde genelde küçük vitesleri kullandığımız için çok yakması için en mükemmel ortamı sağlamış oluyoruz...
Bugün grup olarak Adana'dan çıktık Ceyhan-Kadirli-Andırın Yolundan Başkonuş yaylasına çıktık (Virajlar mükemmeldi) Bazen hızlı bazen yavaş 80-200 km aralığında yan çantalarımda takılı vaziyette biraz da kapıştık virajlarda ( sağlam viraj için devir 7000-10000 arası), Performans egzozumda var. Dönüşte Adana'ya indirirdi benzinim ama Garanti olsun diye Kadirli'de tekrar doldurdum depoyu 245 km de 12,5 lt. (60 TL.) benzin tüketti.
Bu makina şehir içinde yakıyor biraz ama uzun yolda azalıyor yakıt... Ama hem şehir içinde hem uzun yolda hem de virajlarda hakkını veriyor. Bugün bir kere daha aşık oldum VFR'ye iyi ki almışım. Zevk diyarında uçuruyor insanı bu Hırçın Beyefendi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Adana da var bir tane zevk için beyaza boyatılmış kazası yok. 2004 model herhalde sahibinden. com da ilanı var. Beraber gezilere gittiğimiz arkadaşın. Lastikler (Metzeller M5) balatalar zincir yeni 38000 de herhalde sorunsuz harika bir makine beyaz da çok yakışıyor. Pişman olmazsın bir değerlendir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-adana-motor-dan-tertemiz,full-bakimli-107655274/detay/
Düşük devirlerde gidiyorum bu sefer boğuluyor gibi oluyor acaba en ideal devir aralığı nedir? Bana 4.000-5.000 arası gibi geliyor. Bu devirlerde kullanırım hep ve elde ettiğim veriler 9 lt. Bilemedim valla. Varsın olsun yaksın 10 litre cunku çok bağlıyım motoruma ama herkes 5,6,7 litre yakarlen koyuyor valla
Düşük devirlerde gittiğinizde aslında motorunuz aslında boğulmuyor.
Düşük devir de giderken gaza yüklendiğinizde motorunuz silkeleme yapar bu V motordan kaynaklanır aslında titreşim yapar bu titreşimi düz sıralı 4 silindirli motorlarda hissedemezsiniz nedeni silindir kollarının kısalığından kaynaklanır. Silindir kolları kısa olduğu için çabuk sıkıştırır ve enerjiyi hızlı açığa çıkarır. V motorlarda ise ilk başta titreşim yapar ancak gerek krank milinin açıları gerekse egzantrik milinin açıları nedeni ile düz sıralılara göre biraz daha geç tork eğrisi vardır ancak motor dayanıklılık, yüksek devirlerde ki(burası önemli) sağladığı güç daha avantajlıdır.
Sizin benzin yakışınız bana normal geldi. Bende çok agresif kullanmamam rağmen 280-320 km aralığında benzin almak zorunda kalıyordum. Bujiler etken mi dye sormuşsunuz elbette etken hatta en büyük etkenlerinden birisidir, benzinle havayı sıkıştrdınız ve bujiniz tam ateşleme yapmıyor ve bunu dakika da binlerce sefer yapamadığını düşünürseniz hava filtresinin dahi etkisi büyüktür.
Benzin yakışını etkileyen birden fazla parametre mevcut, siz anladığım kadarı ile kışın da motora biniyorsunuz düşük hava sıcaklığında yakıt harcaması her zaman artar, motora gelen hava ve oksijen düşük sıcaklıkda girer ve bu yakıtı etkiler.
Ama bence yakıtınız normal geldi bana gerçi bende ekim ayından beri motora binmiyorum ama bence normal. Şahsi fikrim balatalarınız için 400-600 arasıkm arası daha beklemeniz eğer aynı şikayetleriniz devam ediyorsa bir hal çaresine bakmak.