Adana'dan Melikşah

Herkese merhaba. Ben Adana'dan Melikşah.
Şuan bir motosikletim yok fakat inşallah ileride motor alacağım.

Ben; Osmaniye Korkut Ata Üniversite'sinde makine mühendisliği okuyorum, hafta sonları ise Adana'da oluyorum.
Belki birine tesadüf eder, bitirdiğim liseyi de yazayım. Liseyi Ayşe Atıl Anadolu Lisesi'nde okudum fakat son sene ismi değişti Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi oldu.

Birkaç yıl lisanslı arazi-dağ bisikleti yarışlarına katıldım. Halil Korkmaz ve İsak Ünal ile birlikte. Tanıyan olabilir belki.
"Halil Korkmaz" abimi 13 Eylül 2012 sabah ezanı vakti civarı, motosiklet kazası sebebi ile kaybettik. :pale: Hayatımın en kötü anıydı, halen acısı geçmedi.
Google'de Halil Korkmaz diye aratabilirsiniz.

Aslında motosiklet alma isteği Halil abim sayesinde başladı, tabii o olmasaydı da yine kesin başka bir sebeple yönelirdim motosiklete. :)
Onda Yamaha marka Naked 4 Silindir (sanırım)600cc'lik bi motosiklet vardı, birkaç kez gezdik, otobanda filan da gitmiştik. Diğer insanların aksine beni korkutmadı, aksine çok hoşuma gitti.
Fakat kazayı onunla yapmadı, yeni bir motosiklet almış Kawasaki marka Adana'da tek olan yüksek bir modelmiş sanırım, ben görmedim. Onunla kaza geçirdi hemde mahalle arasında, yavaş da gidiyormuş, sabahın erken saatlerinde. Önüne birden dolmuş çıkıyor (mobeseden izledim) ve Halil Abim kasksız olduğu için o gece sabaha karşı hayatını kaybetti. Normalde dolmuşçu %100 hatalı imiş fakat Halil Abim kasksız olduğu için dolmuşçu %80 hatalı çıktı.
Normalde Halil abim kaska çok önem verirdi, bisiklet kullanırken kask kullanmayanı filan uyarırdı ama... :pale:

Neyse, aslında ben hiç konuşmayan birisiyim, bayağı sessizim, sakinim ama burada çok yazdım. :mrgreen:

Halen ehliyetim yok ama sanırım Mart ayında hem B hem de A2 ehliyetimi aynı anda alacağım.
İnternette araştırdım ama bir de siz bana özel yazın bakalım, bana neler diyeceksiniz.

Ben bisiklet konusunda çok iyiyim zaten, arazi-dağ bisiklet konusunda dengem, hareket kabiliyetim diğer yarışçılara göre farkedilir derecede iyiydi. Bu bana motosiklete başlamada çok yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Ayrıca düz vites araba sürmeyi de cidden iyi biliyorum. (Kendi farkındalığım ve ailem, akrabalarım sürücü kursundakilerin :)mrgreen:) ve çevremdeki diğer insanların dediklerine göre söylüyorum.)

Ayrıca bir kere (ilk kez) 4 vitesli manuel sıradan bir motosiklet sürmüştüm, anında olayı kapmıştım. Sahibi 30-40 yaşlarında (akraba) beni takdir etti ve biraz sürdükten sonra o arkama bindi ve o şekilde de sürdüm. Gayet iyi sürdüm, o da dedi zaten.

Bunları, yeni motosiklete başlayacağım, bana yardımcı olurken ne seviyedeyim, bilin diye yazıyorum.

Başlangıç motosikletimi TVS Apache RTR 150 olarak düşündüm kendi kendime. Sizce nasıl bir seçim?

Boyum sanırım 1.70 civarındadır, aslında çok uzun zamandır ölçmüyorum. :cherry: Çok kısa veya çok uzun değilim. Uzun değilim.
Kilom 65 civarında.

Şimdilik bu kadar, zamanla daha yazarım.

Herkese teşekkürler şimdiden...

Ha, bu arada korumalık (tepeden tırnağa) ve Adana'da motosiklet eğitimi veren önereceğiniz yerler ve tahmini fiyat veya Türkiye'deki ortalama fiyat hakkında birşeyler de söyleyin.
(Eğitim fiyatı hakkında hiç bir bilgim yok. 100 mü, 500 mü, 1000 mi, 1500 mü, hiç bilmiyorum?)

:king:

Kocaeli İl Temsilcisi
sen bu işi çok rahat çözersin kardeşim anlattıklarına orantılı olarak yazıyorum , zaten bütün lazım olanları yazmışsın, motosikletin altyapısında bisiklet yatar ben bunu bilir bunu söylerim :) bu arada güvenli motosiklet sürüş eğitimi 1000-1500 yazmşsın ya o paralara uçuş eğitimi veriyorlar o kadar pahalı olmaması lazım :)

hoş geldin aramıza . katılımcılığının devamını dileriz :)

Hoşgeldin bende Ceyhandayım. Korkma her zaman iki teker üzerindeymişsin zaten pek zorlanacağını sanmıyorum. bide yazdıklarından anladığım kadarıyla azimli kızsın bence ustaca sürmeyi öğrenmenin eli kulağında, bi kaç gün sonra buraya "tvs ile maksimum hız, apache ile tek teker" videolarınla konu açacağına adım gibi eminim :)

Hoşgeldin bende Ceyhandayım. Korkma her zaman iki teker üzerindeymişsin zaten pek zorlanacağını sanmıyorum. bide yazdıklarından anladığım kadarıyla azimli kızsın bence ustaca sürmeyi öğrenmenin eli kulağında, bi kaç gün sonra buraya "tvs ile maksimum hız, apache ile tek teker" videolarınla konu açacağına adım gibi eminim :)

Azimli kızsın derken, bu bilmediğim bir tabir mi yoksa beni kız mı zannetin?
Senin adına üzgünüm ama ben bir erkeğim. (Erkek olduğum için üzgün değilim yani.) :mrgreen:

Ayrıca cevaplar için teşekkürler. Devamını bekliyorum...

Azimli kızsın derken, bu bilmediğim bir tabir mi yoksa beni kız mı zannetin?
Senin adına üzgünüm ama ben bir erkeğim. (Erkek olduğum için üzgün değilim yani.) :mrgreen:

Ayrıca cevaplar için teşekkürler. Devamını bekliyorum...
Kusuruma bakma lütfen arkadaşım "Azimli birine benziyosun" diye yazmam daha doğru olurmuş. Adana da olduğunu duyunca bi an düşünmeden yazdım. tekrar kusuruma bakma lütfen. tekerin düz bassın.

Önemli değil, yorumun için de teşekkürler.

Ayrıca hakkımda birkaç bilgi daha;

Motoru olan, sürülen-sürülemeyen her aracı seviyorum. (Araba, motosiklet, RC Araçlar ...) Arabalara, özellikle eski model arabalara da ilgim var.
Aslında tüm arabaları ayırmadan seviyorum, bir hayalim de (zor değil) hurda denebilecek bir veya daha fazla araba alıp oyuncak gibi oynayıp üzerinde sürerek veya başka şeyler yaparak deneyler yapmak istiyorum.
YouTube'den "Mastermilo82"'yi izleyebilirsiniz.

Bir de bilgisayara ve bilgisayar oyunlarına ilgim var. Favori oyunum GTA'dır. GTA V (GTA 5)'i beklemekteyim.
Minecraft'da oynuyorum, ama bilmeyen varsa ve oynamaycaksa lütfen araştırmasın yada önyargı diye birşeyi tamamen unutup araştırsın. :mrgreen: Bilen varsa ne dediğimi anlamıştır.

Ortak yanlarımız olan varsa diye yazıyorum işte...

Şimdilik bu kadar, belki devamı gelir...

Kocaeli İl Temsilcisi
Arabalara, özellikle eski model arabalara da ilgim var derken yotubede irfan karaman diye arattığında çok daha fazlası var senin adamın benim sessizce gel ardımdan :)

[
URL=http://img841.imageshack.us/i/img243o.jpg/]
img243o.jpg
[/URL]

Allaaah, seni bulduğum iyi oldu. :)
Ben de böyle birşey yapmayı planlıyordum ama daha basit ve tek kişilik olarak. Go-Kart'ın araziye evrimleşmiş hali gibi bişey düşünüyordum.

Kocaeli'de mi yaşıyorsun? Keşke daha yakında olsaydın. :)

Melikşah arkadaşım hoşgeldin öncelikle.
Motor sürerken yapılabilecek en büyük hata, kendine aşırı güvenmektir... Tecrübelerin senin için çok güzel artılar... Ama asla kendine aşırı güvenmeni sağlamasın.
Ne arabaya benzer, ne bisiklete... Ben 15 yıllık araba şoförü, 1 yıllık motosiklet şoförüyüm... bisikleti herkes gibi çocukluğumdan beri sürüyorum, senin gibi profesyönel anlamda değil tabiki.
Diğer araçları sürerkenki dikkatinin daha fazla olması gerekiyor. Öğrenmek asla bitmiyor motosiklette. Bulabildiğin bütün kaynakları sömürmen lazım.. video-köşe yazısı-makale... ne bulursan...
İşin ucunda canımız var... O yüzden ekstra dikkat...
Seçimin çok yerinde bence...
Kimsenin gazına gelmeden, kazasız sürüşler...

Teşekkür ederim, kendime olan güvenimin ne gereğinden çok, ne de gereğinden az olduğunu düşünüyorum.
Aslında birazcık güvensizlik var gibi sanki. Şuanki halimi düşünerek, yoğun ve dar bir trafikte o motorla hayal edince kendimi biraz güvensizlik geliyor.

Ayrıca acaba 2005 model civarı CBR 125 R mi alsam ki acaba? Yoksa sıfır Apache RTR 150 iyi mi?

Mersin İl Temsilcisi
bence, sen iyi bir kaza yapana kadar bu işi öğrenemezsin.
çünkü; insan, bildiğini zannettiği şeyi asla öğrenemez.
danışmak/tanışmak için yazmışsın ama erdemlerini( kendince) sıralamışsın....
motosiklet demek; iki teker, bir sen ve bir de Allah demektir!
yani ne kadar iyi sürücü oluduğunu iddia edersen et, ne kadar kaabiliyetli olduğunu anlatırsan anlat, gücü eline alıp kendini ne kadar kontrol altına alabildiğin derecede iyi kullanabilirsin.
bir de, arazi bisikleti vs kullanmakla otoyolda kullanmak arasındaki görecelik çok farklıdır.
birinde fizik kondisyon ön planda tutulup ona göre arazi ve yol şartına uyumluluk sağlanırken, motosiklette ise "periferik görüş" denilen kaabiliyet, trafiği okuma, anlama, refleks ve dış etkenlere dayanıklılık ( soğuk-sıcak-yağmur-rüzgar-araba için kıysalamak adına-) da önemli konsantrasyon handikaplarıdır.
az çok anlatabilmişsem ne mutlu bana..
yani, dakikada 150 tur çevirdiğin( çevirebilirsen) pedalla ve 5-10 kg. lık bisikletle, dakikada 10,000 devir dönen minimum 10-15 beygirlik 130-140 kg. lık motosikletleri bir tutma derim ;)

anladın sen onu!!!...:bounce:

rtr-150 al. başlangıç motorun olacak bu senin. daha sonra tarzının ne olduğuna karar verir, ona göre yönlenirsin.

bence, sen iyi bir kaza yapana kadar bu işi öğrenemezsin.
çünkü; insan, bildiğini zannettiği şeyi asla öğrenemez.
danışmak/tanışmak için yazmışsın ama erdemlerini( kendince) sıralamışsın....
motosiklet demek; iki teker, bir sen ve bir de Allah demektir!
yani ne kadar iyi sürücü oluduğunu iddia edersen et, ne kadar kaabiliyetli olduğunu anlatırsan anlat, gücü eline alıp kendini ne kadar kontrol altına alabildiğin derecede iyi kullanabilirsin.
bir de, arazi bisikleti vs kullanmakla otoyolda kullanmak arasındaki görecelik çok farklıdır.
birinde fizik kondisyon ön planda tutulup ona göre arazi ve yol şartına uyumluluk sağlanırken, motosiklette ise "periferik görüş" denilen kaabiliyet, trafiği okuma, anlama, refleks ve dış etkenlere dayanıklılık ( soğuk-sıcak-yağmur-rüzgar-araba için kıysalamak adına-) da önemli konsantrasyon handikaplarıdır.
az çok anlatabilmişsem ne mutlu bana..
yani, dakikada 150 tur çevirdiğin( çevirebilirsen) pedalla ve 5-10 kg. lık bisikletle, dakikada 10,000 devir dönen minimum 10-15 beygirlik 130-140 kg. lık motosikletleri bir tutma derim ;)

anladın sen onu!!!...:bounce:

Yok, ben biliyorum diye yazmadım onları, zaten belirttim. Sadece motosiklete başlamayı ilgilendiren konularda hakkımda bilgi sahibi olun ve ayrıca beni de biraz tanıyın diye yazdım.
Biraz da ayrıntılı yazdım ki belki tanıdık çıkar diye. Kesinlikle övünmek amacı ile değil.

Bisikleti de arabayı da trafikte ve uzun yolda da çokca kullandım ayrıca. "Periferik Görüş" dediğin şeyin bende olduğunu düşünmekteyim ama tabiki daha da gelişmesi için herkesin yapması gerektiği gibi uğraşacağım.

Yazarak ne anlatmak istediğimi, neyi nasıl söylediğimi tam anlatamadım.
Kısacası; kesinlikle, en ufacık bir övünme yok yazdıklarımda. Beni yanlış anlamışsın sanırım.

Mesajını tekrar okudum, kesinlikle düşündüğün gibi yazmadım ve düşündüğün gibi birisi değilim.
---------------------------------

TVS Apache RTR 150 hani titriyormuş ya, ben motosiklette kendimi uzun yola çıkacak kadar ilerletince 100 ile 350 Km. arasında değişen uzun yollara çıkarım belki arada.
Belki her hafta Osmaniye-Adana arasını giderim.

Bisikletle tek seferde 100'den fazla km yaptığım oldu birkaç kez, hem de yazın sıcağın altında. :) Şimdi bisikletin titremesini ve yorgunluğunu düşünürsek RTR 150'inin titremesi yine de beni çok kötü etkiler mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar