Hyosung GT 250R - (2011-2012) VS 2013 Kasa Değişti [Karşılaştırma]

Henüz elimde teknik bilgiler olmamasına karşın teknik aksamda vs değişiklik olduğuna dair net kanıtlar yok.. fakat bazı yabancı forumlarda ve video tanıtımlarda aerodinamiğinde değişiklikler oldugundan ve viraj kabiliyetinin arttığından bahsediliyor. Bir çok video izledim 2013 hyo hakkında bir tanesinde videoların 250 kategorisine en iyi viraj kabiliyeti olan motor olarak değerlendirmiş test eden kişi. Bu arada kendi ingilizcem çok iyi olmasada abimin ingilizcesi iyi onun tercümesiyle bilgi aktarıyorum bilginize.

Öncelikle yabancı ülkede bir fuardan videosunu paylaşıyorum ciddi anlamda çok hoş duruyor karenajlar kaliteli duruyor ön far hafif değişmesine rağmen eski görünümünden yenilikçi bir görünüme geçmiş ve bence çok hoş.(Tahminimce gittikçe senelerce değişip büyüyecek ve gsxr600 farına benzer bi fara benzeyecek gibi geliyor)

Buyrun ilk fuar videosu : /not: burda ninja 300 le karşılaştırma gibi yapmış görünüyor ama ben pek karşılaştırma göremedim ninjadan sonra 2013 gt250r geliyor.

1video koyulabiliyormuş diğeri videoyu yorum olarak koyacagım

Daha bir çok video var fakat hepsini yüklemedim önemli gördüklerim bunlardı. Bu arada kanuni yi aradığımda bu kasanın gelip gelmeyeceğinin belli olmadığını söylediler fakat ailemde bir akrabamla konuşmamda tesadüfen kanunide tanıdıgı oldugunu söyleyince hemen telefon numarasını istedim ve aradım mart sonu gibi geliceğini bi kaç bayide örneklerin oldugunu ama eski kasaları elden çıkartmak için söylemediklerini söylediler bilmiyorum paylaşımım ne kadar doğru ama insanları kandırmamak lazım.

Sırada Resimler:

092612middle.jpg

092612top-i.jpg

2e2hvyw.jpg

146_1302+2013-250-comparison-dyno-hyosung-gt250r+.jpg

2013-Hyosung-GT650R-launched-in-India.jpg

m9afwk.jpg

2013-hyosung-gt650r_560x420_560x420.jpg

2013-Hyosung-GT650R-Road-Test.jpg

Sizlerinde bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim herkese teşekkürler..

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

Sıradaki video gerçekten kasa değişimi karşılaştırması olarak muhteşem bi video olmuş izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız önce bi önceki kasanın aynı rengi geliyor ardından yeni kasa tam üstüne aynı renkte geliyor ve aradaki farkı çözüyorsunuz.
Benim farkettiğim detaylar arka kuyruk biraz daha eğik inmiş aşırı farketmemiş ama daha hoş gibi, kafa kısmı biraz uzamış daha dik inmiş bu ayrı bi hava katmış yandan bakışta tabii, alt sakalda ufak bir değişiklik gözüme çarptı ama pek çözemedim videoyu izlerseniz belki siz çözersiniz, ve benzin deposundada sanırsam bi öne ve arkaya doğru genişleme var. Cüzzi farklar oldugu için zor farkediliyor ilk bakışta ama inceleyince farkı anlıyorsunuz. bu arada yeni kasa yan karenajlarda diğer videolarda mat kısımlar var bunda yok onu anlayamadım.
Buyurun videomuz

http://www.youtube.com/watch?v=Ef9OBKYcg2k

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kasa değişiminden çok makkajlanmış gibi duruyor :) Belki ben motosikleti detaylı tanımadığımdan öyle gelmiştir :silent:

Kasa değişiminden çok makkajlanmış gibi duruyor :) Belki ben motosikleti detaylı tanımadığımdan öyle gelmiştir :silent:

makyajlıda diyebiliriz fakat gösterge ve aerodinamikte ayrıca amortisörde değişiklik varsa kasa değişimi demek daha mantıklı olur karenajda ilk bakışta anlaşılmasada ciddi farklar var vidalar ve sanırsam 2 parça ama tam emin değilim

Bence daha güzel olmuş ön far ve grenajlar ama şu üst ile altı bir çizgi gibi kesmeleri hoş durmuyor, şu renk işini de tutturdular mı çok güzel olur.
Yalnız motorların yarısı GT650R :)

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
her zmankı gıbı fazla degısıklık yok ama gereklı hersey var zaten hyo da fıyat ve yedek parca ucuzlugu hyosung u her zaman 250 cc de lıder olarak tutacaktır turkıyede

Bence daha güzel olmuş ön far ve grenajlar ama şu üst ile altı bir çizgi gibi kesmeleri hoş durmuyor, şu renk işini de tutturdular mı çok güzel olur.
Yalnız motorların yarısı GT650R :)

resimleri hep gt250r 2013 olarak aratıp buldum ama 650 ninde kasası biliyosunuzki aynı sadece şasesi daha sağlam diye biliyorum.

Ön far ve grenajlar hakkında sana katılıyorum çok hoşuma gitti. şu sıralar 600 f i bırakıp tamda gt250r a yönelmiştim benzin dolayısıyla hatta araştırıyordum 2. el bi hafta içinde almayı düşünüyordum bu yeni kasa olayı çıktı erteledim biraz :)

o videoda adam resimleri paylaşmış ve resimlerin bi çekim açısı var o çekim açısına göre başı inik totosu kalkık şeyi büyük bilmem neresi küçük gelebilir onlar resimlerin çekilme açıları yakınlaştırma dereceleriyle alakalı ayrıca amortisörde ne gibi bi değişiklik var ben hiç bi forumda göremedim yerli yabanci yeni kasa videolarındada bildiğimiz aynı amortisör :D makyajlıyolar önce arkayı bu sene önü seneyede yeni kasa cıkar hyoda bunlar taksit taksit :D ERROR88 hocam sen hangi parça ucuzlugundan bahsediyosun acaba far olsun grenaj olsun R1 le kapısıyor fiyatları 250cc de ucuz parça aranıyosa mantık konusucaksa honda cbr250r alınmalı he ben fantazi yaşıycam dersen benim gibi hyosung :D banada bu gidiyor napak :D

o videoda adam resimleri paylaşmış ve resimlerin bi çekim açısı var o çekim açısına göre başı inik totosu kalkık şeyi büyük bilmem neresi küçük gelebilir onlar resimlerin çekilme açıları yakınlaştırma dereceleriyle alakalı ayrıca amortisörde ne gibi bi değişiklik var ben hiç bi forumda göremedim yerli yabanci yeni kasa videolarındada bildiğimiz aynı amortisör :D makyajlıyolar önce arkayı bu sene önü seneyede yeni kasa cıkar hyoda bunlar taksit taksit :D ERROR88 hocam sen hangi parça ucuzlugundan bahsediyosun acaba far olsun grenaj olsun R1 le kapısıyor fiyatları 250cc de ucuz parça aranıyosa mantık konusucaksa honda cbr250r alınmalı he ben fantazi yaşıycam dersen benim gibi hyosung :D banada bu gidiyor napak :D
resimlerde açı değişikliği görmüyorum açı değişikliği dediğin ya bir kaç derece üstten ya birkaç derece alttan yada yandan çekilmiş olması gerekiyor açı değişikliği olması için fakat resimlerin hepsi aynı açıyla çekilmiş. yada şöyle düşünmek lazm neden açılarla vs oynasınlarki.

ayrıca videodada burnun daha inik uzun oldugu deponun daha farklı oldugu bariz görülüyor. cbr250 hakkında yanılıyorsun parça konusunda. bakım vs basit şeyler ucuz olabilir ama kimse kaskosuz bi cbr ile kaza yapmak istemez grenaj sinyal ayna fiyatları uçuk..

gt250r kullanmış biri olarak videoda gördüklerim şunlar,
bi kere eller depo ile elcikler arasında fena sıkışı kalıyor ve bu demek oluyor ki bu motor yine benim gibi yeni başlayan sert çocuklara göre,çünkü kontraya girmenin tek yolu motoru gidondan bağımsız yere paralel eğmek :)

ikinicisi ise pedalların ayak hizalama olayının devam etmesi çok güzel birşey,
üçüncüsü bu motor ninja 300 ile yarışabilir çünkü daha önce kullanıp karşılaştıranlara göre cbr250den bi adım önde giden bi motor,
döndüncüsü umarım frenleme sistemine biraz daha özen göstermişlerdir yoksa bu makinayı kullanacak arkadaş yolda giderken benim gibi hem arka hem ön freni aynı anda kullanarak tabiri caizse kendisi ABS sistemi olacak :)

bi kere eller depo ile elcikler arasında fena sıkışı kalıyor ve bu demek oluyor ki bu motor yine benim gibi yeni başlayan sert çocuklara göre,çünkü kontraya girmenin tek yolu motoru gidondan bağımsız yere paralel eğmek :)

üçüncüsü bu motor ninja 300 ile yarışabilir çünkü daha önce kullanıp karşılaştıranlara göre cbr250den bi adım önde giden bi motor,
döndüncüsü umarım frenleme sistemine biraz daha özen göstermişlerdir yoksa bu makinayı kullanacak arkadaş yolda giderken benim gibi hem arka hem ön freni aynı anda kullanarak tabiri caizse kendisi ABS sistemi olacak :)

cbr 250 den hızlı oldugunu biliyorum kullanıcıya görede değişebilir. hem arka hem ön freni düzgün kullanabiliosan abs etkisini verebilirsin yani ne öne nede arkaya yük bindirip tüm yükü aşşagıya çekecek şekilde frenaj yapabiliyosan mükemmel bi sürücüsündür fren konusunda.

Kontra gidondan bağımsız nasıl oluyor ?

Son derece iyi olmuş bence hyosung o eski ön fardan kurtulup baya yakışıklı olmuş.Sevdim bunu.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar