o kadar süratle tıra arkadan çarpmış ama aracın marka modeli belli şekli özellikle ön kısmı fazla akordiyon olmamış, kazanın ölümlü olması tırın arka tarafının düz bir duvar gibi olmaması,tırın kasası yolcu-şfr mahaline girmesinden kaynaklanıyor.
bmw nin önü çok fazla gitmesede tırın arkasını tekerini parçalamış. olaya teknik olarak baktığımda şöyle bir fikir edindim,
bmw nin araçları sağlam, fiyat farkını bir kez daha anladım.
Çok arabalar gördüm kaza yapmış içinden ceset çıkarılan ama çoğu kazalarda aracın ne modeli nede markası belli oluyor preslenmiş turşu tenekesi gibi
reno grubu, fiat grubu işte bu preslenmiş teneke gibi oluyor kazada
yolun aynı olduğunu varsayarsak bazı araçlarda 90kmh ile bazılarında 160km/hız aynı tehlikeye oluştururlar.
nedeni aracın yere tutunması, lastik ebatları, kalitesi, aracın ağırlığı, aerodinamik yapısı, ve teknolojisi, motor gücü bunların hepsi seyir halinde tehlikeye etkendir.
motor gücü öyle etkilidirki örnek verelim tırı sollamaya geçtiniz sollama esnasında karşı yönden gelen bir araçla karşı karşıya gelmeniz an meselesi gaza bastınız hadi hadi sollamayı bitiremiyorsunuz bu aracın kasa ağırlığına göre düşük güçte motorun verdiği bir dezavantaş, halbuki motor güçlü olsaydı tahlikeyi daha önceden savuşturabilirdiniz.
yani özetlersek
geniş lastikli, daha büyük cant ebatlı, yüksek güçlü, aerodynamik- ağırlık tasarımı gelişmiş, üstün teknoloji güvenliği arttırılmış araçlarla yolda karşılaştığınızda altınızda clio, brava tarzı arabalar varsa yol verin aracınız ne kadar modifikasyonlu olsa bile onlar trafikte daha avantajlıdır.