Yağ olarak ipone r4000rs 5000km kadar kullandım ilk konulduğunda nasılsa değiştirene kadar aynı kaldı hiç bozulmadı. bu yağ yarı sentetik bir yağ.
sonra motulun yarı sentetik yağını kullandım motul 5100 diye yarı sentetik yağ yine koyduktan 3 gün sonra değiştirmeye karar verdim, vitesler çok sertleşti ve 1. vites sesinden korkmaya başladım, memnun kalmadım.
Yarı sentetikte son olarak shell ax7 10-40 yarı sentetik kullandım.vitesler düzeldi, motorun sesinde bariz değişiklikler oldu motorun egsoz sesi yükseldi, daha tatlı bir seste çalışıyordu artık motor ama bu iyiye alamet değildir, yağı değişen motorun sesi armaması gerekir. Bu yağda pek bir fark göremedim güven vermedi 2000km kadar kullandım yağı değiştirdim. yağın rengi siyahtı
yarı sentetik yağda bulunabilen yağların içinde en iyisi bana göre ipone yağ
Tam Sentetik olarak mobil 15-50 kullandım, oldukça beğendim, öncelikle 15-50 yaz ayları için daha ideal olsada düşük sıcaklıklarda bile hiç hissetirmedi, hatta daha da iyiydi, motor daha rahat çalışmaya başladı, motorun hızlanması ve son hızları değişti, 255lerden sonra 275lere fırladı
ilk çalıştırmada motor çok çabuk almaya ve çabuk rolantiye girmeye başladı, yaklaşık 15 dk rolantide bıraktım motor 90 dereceleri bile görmedi
eski yağlarımda motor kısa bir zaman trafikte hemen 100 derecelerin üzerine çıkıp fan açıyordu, mobil de bu durum değişti hemen 100 lü numaraları görmez oldu.
bu da yarı sentetik ile tam sentetik yağ arasındaki farkmıdır? tartışılabilir.
bu düşüncelerimi dahada geliştirmeyi düşünüyorum. bundan sonra ipone tam sentetik katana sını kullanacağım, sonra motul 300v factory tam sentetik bu yağları kullanımından sonra değerlendirmesini yapacağım.
En çok amsoil yağı merak ediyorum türkiyede bulabileceğim bir yer olsa keşke