Bir de pazar günü pratik yaparken ön tekerin bırakması sonucu ufak bir yan yatma durumu oldu

Motorun koruma demiri gerçekten süper iş yapıyor, hala en ufak bir çizik oluşmadı herhangi bir bölgede

elcik korumalarım da görevini yerine getirdi :cat:
Yanlız bu ufak kaza ben de bazı düşünceler oluşturdu. Genelde motorla nezaman ciddi viraj almaya çalışsam güvensizlik ve kayma hissi oluşuyor bende. Lastik basınçları bu sefer 38 psi idi. Ve hem cumartesi uzun yolda hem de pazar manevra sürüşünde motorun her yeri bir ayrı oynuyordu. 35psi den daha iyi sonuç almıştım açıkçası. Fabrika verisi olarak belirtilen 40 psi yi de denemeyi düşünmüyorum.
Ancak düşmeye sebep olan şey ise bence lastik yanaklarının hala "rodaj" dönemindeymiş gibi kalmış olması. Yani lastiğin orta kısmının dışndaki bölgeler toplasan 10 km yol yapmamıştır. O yüzden motoru her yatırdığımda kayma hissi oluşuyor. Hatta pazar günü düştüğümün haricinde defalarca 2 tekerin birden virajın dışına doğru kaydığını bizzat tecrübe ettim(düşük hızlarda). Bana göre lastiğin yan kısımlarının biraz aşınmasını sağlayabilirsek(bir şekilde) virajlarda daha iyi tutuş sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü lastiklerimiz ıslakta her nekadar kötü olsa da kuru zeminde gayet güzel fren yapabiliyor.