Gerçekten güzel rota seçmişsiniz. Öyle fotograflar varki tablo yaptırılır.Paylaşım için tşk.:cat:
Teşekkürler. İşi bilen biri eminim çok daha güzel kareler yakalardı. Benim elimden bu kadarı geliyor...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:47 ----------
İstanbul da yaşayınca her gezi bir kaçış rotası oluyor galiba dostum..

Ama hakvermemek elde değil.. nefes almanın sırayla olduğu bir metropolde yaşamak kolay değil...
Paylaşım için teşekkürler....
Aslında
bazı gezilerimi "kaçış rotaları" şeklinde yayınlamaya karar vermemin ardında birkaç neden vardı.
Motora ilk başladığım zamanlarda, İstanbul çıkışlı olarak, yakınlarda, günübirlik nerelere gidilebileceğine dair çok fazla bilgi yoktu. Olan bilgiler de dağınıktı ve genelde detaylı değildi. Tabii ki bir sürü insan bu rotalardan daha önce geçmişti ama araştırdığım zaman işe yarar bir bilgiye kolay kolay ulaşamıyordum.
Gittiğim yerleri belli bir düzen içinde, haritalı olarak yayınlarsam hem bana bir hatıra olur, hem de başkalarının işine yarar diye düşündüm.
Yazmaya başladıktan sonra da bundan gerçekten keyif almaya başladığımı fark ettim. Bu da ayrı bir motivasyon oldu.
Kendimce birkaç ölçütüm var:
Yeni bir rotaya girdiysem veya rotada keşif faktörü varsa o zaman raporluyorum.
Yani yaptığım her geziyi raporlamıyorum.
Herkesin sıkça gittiği bir rotaysa raporlamıyorum ("Şile otobanından Şile'ye gittim döndüm, dönüşte de Ikea'da köfte yedim" şeklinde bir rapor pek ilgi çekmezdi gibime geliyor). Sıkça geçilen güzergahlara da fazla yer ayırmıyorum.
Bana göre sıradan olan bir yolculuğu raporlamıyorum ("TEM'den Ankara'ya gittim, geldim. Buyurun fotoğraflar" tipindeki bir konu başlığı benim çok ilgimi çekmezdi. Başkalarının işine yarar mı bilemem.)
Kısaca ifade etmem gerekirse, benim raporlara bakan arkadaşlar İstanbul'dan çıkıp akşama kadar ıssız, sapa yollarda gezebileceği güzergahlar bulabilir. Ama sonuçta bunlar Afrika turu tadında geziler değil tabii ki... Olduğu kadar...