iyi hadi bakalım
abi zaten dönüşte müsait oldugun an yanındayım motorla

bakarız beraber yakından görde eksikleri listele bana

apar topar dönüyorum memlekete otoparka tıktım motoru .. otobusteym suan ztn ^^ .. Senin sözlerin benm ıcn hep değerli ve tecrübelern tabiki

.. egsozu siyah yada daha değişik bişiyde yapabiliriz aslnda o fikirde güzelmiş .. fikir alşverişini bu yüzden seviyorım aklımıza gelmeyen bazı seyler başkasının aklına gelebiliyo

ilk izlenimlerim olumlu .. egsoza herkesin bakması biraz garip geliyo tabi ama alışırım hralde

bi egsoz sesi duyuyorum gderken o kdr şiddetli ..
Bu arada sağolun arkadaşlar

hayırlı olur ıns kazasız belasız cümlemiz .. Sadece bi tarz değişikliği .. ben hala bi apache fanıyım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Bu arada ümraniye kadıkoy beykoz üsküdar civarındakı arkadaslar haftasonları cumartesı pazar farketmez .. bulusup takılalım bıraz guzelce .. dolasırız muhabbet ederız 3 5 motor .. aklınızda olsun .. benım numaramı kaydedın her zmn musaıtım bı alo deyın yeter .. artık benzın masrafından korkumda yok zaten .. ''Gezi yokmu Gezi ...'' :queen: 0541 823 60 94
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Arkadaşlar okumanızı tavsiye ederm Şiddetle .. Tekeriniz düz bassın Allah a emanet olun ..
Biraz uzun yazacam baştan söyliyim. Uzun yazı sıkar diyen olursa varsın okumasın lakin ben üstümde hissettiğim sorumlulukla yazmam gerekenleri yazıp vicdanımı rahatlatacağım.
Bugün Göksel arkadaşımızı yağmurlu , insanın içini sıkan, kaspet bir havada toprağa verdik.Daha doğrusu çamura verdik.
Öylesine yağmur vardıki bir kürek toprak bile atamadık arkadaşımızın tabutuna. Bir iş kepçesi aldı çamuru döktü üstüne. Sonra bizler evlere, herkes evlere. Yitip giden bir yaşam, geride kalan genç bir eş ve babasını bir daha göremiyecek çocuklar.
Hiç sevmiyorum bu son vedaları ama uzun yıllardır motosiklet camiasının çok içinde ,hatta ipiçinde olduğum için alıştım son gidişlere.
Göksel benim eski arkadaşımdı, M.D yokken hatta internetin bile bizler farkında değilken tanırdık birbirimizi. Yani şimdiki gibi Forum, Facebook,MSN üzerinden kurulu arkadaşlıklar değil bunlar. Motorun üstünde tanışılırdı...
Yıllar geçti durdu , birileri öldü, birileri motosikleti bıraktı, birileri devam etti. Çok cenazeye gittim, çok acıya şahit oldum..Hemen hemen her cenazede kaybettiğim arkadaşlarımın yakınları nefretle baktılar bizlere.Çünkü evlatlarını elinden alan şey "Motosiklet" di onlara göre.
Hatta kimi zaman aile tepkisi yüzünden motorcu kimliğimizi saklar şekilde kaskları, montları çıkartıp motorları uzağa park ederek gittiğimiz cenazeler oldu. Mehmet TAN la biz bunu iki kere yaşadık. Suçlu kim ? Motosiklet... Peki öylemi gerçekten ?
Motosiklet mekanik bir alet..Cansız..Cisim yani.. Tasarlayan, üreten ve tabiki o nu kullananda biz insanlarız. Gayet basit bir mantıkla çalışır.Gaz verisin gider, fren yaparsın durur. Dengeyide sağladınmı geriye bir şey kalır "AKIL" kullanmak ..
İşte bundan bahsedeceğim biraz ..
Bu ölümlü kazalardan sonra suçlu bir çırpıda Motosiklet ilan edilse de halbuki tek suçlu var; "İnsan"
Bu, motosikleti kullanan insanda olabilir, motosikleti fark etmeyerek kaza yapmasına sebep olan aracı kullanan insanda olabilir, bariyerleri giyotin gibi döşeyen aklın sahibi insanda olabilir, asvalttaki çukurun sorumlusu insanda olabilir ,eşşeğini sağlam kazığa bağlamayıp otobanda karşımıza çıkmasına sebep olan insanda olabilir.
Hatta biz motorcular için büyük tehlike arz eden başıboş sokak köpeklerini barınaklarda korumak yerine umursamayan insanda olabilir. Ama herşeyin sorumlusu sonuçta biziz.
Bu acı sonuçları olan kazalar sonrasında motosikletten soğuyanlar oldukça o na haksızlık yapıldıgını düşünüyorum. En mutlu , en kendimize güvendiğimiz, en yalnız kaldığımız yer motosikletin üstüyken bundan vazgeçmek yerine tecrübe edinip dersler çıkarmalıyız.
Motosiklet'in sadece " Racing" den ibaret olmadığını görmeli oyunu kuralına göre oynamalıyız. Taşıyamıyacağımız riski almamalı, şarjörlü silahla rus ruleti oynamamalıyız.
Forumlarda bazen şunu duyuyorum "Aaaa Ahmet,Mehmet tekteker yapıp gençlere kötü örnek oluyor"
Hayır yok böyle bişey..Hiçbir gencimiz Superman seyrettikten sonra evinin balkonundan uçmaya yeltenmiyor.
Her koyun kendi bacağından asılır. Tekteker yaparken düşersen sonuçları facia olabilir.En iyi ihtimalle 3-5 platinle kurtulur en kötüsü zaten "Abbas" olursun.Sonra sana "rahmetli iyi teker yapardı" deseler ne olur demeseler ne olur ?
Bunun bilincinde olan insan tekteker yapar, hız yapar, makas atar, depoda amuda kalkar.. İnternet denilen bu dipsiz çukurda milyon tane kaza videosunu izliyor adam buna rağmen yine yapıyor. İşte bu riski adam almış demektir artık. Sonuçlarına katlanmayı kabul etmiş demektir. Bu sebeple kimse kimseye kötü örnek oluyor diye bişey söz konusu değildir.
İyiyi, kötüyü, tehlikeliyi, güvenliyi hepimiz bilecek yaştayız.
Ne demiştim gaz verirsin gider, fren yaparsın durur.Sephaya alırsan hele sen 100 yıl bırak yerinden kıpırdamaz seni bekler.Deh dersin gider, çüş dersin durur.
Motosikleti kullanan biziz arkadaşlar. Motosiklet kullanmak çok zor iştir.Zaten o nu hafife aldığımızda hiç olmaması gereken bişey olur "Kendine Fazla Güven" ..
Bu sefer risk almaya başlarsınız, daha fazla, daha fazla.... en fazla risk alan en çabuk ölür.
En kontrollü, en dikkatli, en paranoyak, en olaylardan ders çıkaran, en okudugunu anlayan ise en uzun biner.
Otobanda gazlamak mı? Bende yaptım zamanında..Ne salakmışım diyorum şimdi; Gözlerim bozuk, zifiri karanlıkta gece vakti Allah ne verdiyse gazlıyoruz..Yetmiyor otoban kenarında 100 metre mesafede drag yapıyoruz. Yahu 100 metre mesafede dragmı olur, nerde durduracan o motoru dimi? Ama işte akıl başta değilkio zamanlar.Burak , Barış Tok, Tolga iyi bilir az mı otoban kenarında drag yapıp bariyerlere etiket olan arkadaşlarımız oldu. Hata işte hem de büyük hata.
Tamam elbette bu motorlar gazlamak için yapılmış ama adam bunun için uygun şartları öngörmüş; Düzenli bir trafik, kaliteli yol, bilinçli sürücüler.
Bunların oluşmadığı bir ortamda motosikletle gazlamak deli cesaretdir.
Bugün kötü bir pazar oldu hepimiz için. Göksel kardeşimizi kaybettik. Akşam evine varmaya çokaz kala yaptığı bir kazanın sonucunda öldü Göksel. Tıpkı diğerleri gibi o da gün gelip unutulacak.
Hayat devam ediyor. Gidilecek çok yol var, görülecek çok yer var. Bu keyfi dolu dolu, sindire sindire yaşamak için lütfen dikkat !!!