Konuyu ilk sayfa açıldğından beri takipteyim, 1-2 aya kadar bende bir motor almayı planlıyorum. İlk motorum olacak, daha önce hiç vitesli motor tecrübem olmadı. Aylardır araştırıyorum; ne tür bir motor olacak? çin mi olacak japonmu? Zaten forumda da bir çok konuyu yakından takip etmişliğim var. Başlangıç olarak öne çıkan modeller var ayrıca diğerleri. 125 likmi 250 likmi sorusu aslında bana fazla hız lazım değil ancak, kullanmam gereken yol itibari ile 250 cc lik motorsiklet aklıma yatıyor. Aklımdaki motorsikletleri eleye eleye 3 secenek kaldı artık, pişman da olmak istemediğimden çok kararsız kalıyorum arada. Her neyse aklımdaki seçenekler
1. Honda cbr 250r ( Sıfır almam münkün değil, en fazla 8bin TL. lik bütçem var. 2. el piyasasında yaşadığım şehir itibari ile 2. el piyasası neredeyse yok, geçenlerde bir ilan vardı 8.800 istiyordu oda ilanı kalkmış. Başka şehirlerden getirebilecek motor tecrübem yok.)
2. Bumoto Calibre 250r ( 2. Eli gene yok Eskişehirde 1 tane gördüm oda eylül ayında sertçe çukura girmesinden dolayı jantın bir bölümü kırılmış ve serviste bekliyordu o zamanda takipteydim keşke bi foto çekseydim denemeye fırsatım olmadı zaten başkasınındı.Bu sebeple sıfır almayı düşünüyorum. Bu motoru seçeneklere eklememin asıl nedeni şehrimde Bayiside var , Serviside.)
3. Honda cbr 125r ( Yeni kasa olarak Sıfır almayı düşünüyorum, Maksimum hız olarak yukarıda dediğim gibi kullanmam gereken bir yol var orada güc olarak biraz geride kalacağından 3. secenegim bu oldu.)
Şimdi diyebilirsiniz ki: 125 ve 250 cc sınıfında (sport veya değil) başka modellerde var neden onları düşünmedin? Bu durumda bulunduğum İl'in ve modeller arasındaki fiyat aralığını büyük etkisi, bayi ve servis sıkıntısı olan modeller var, seçeneklerimde zaten farklılıklar mevcut ama sınıf olarak yakın.
Kararsız olmamın asıl nedenlerinden biri ise şu; malum askeri ücretle çalışıyorum, motor almak için yaz boyu 14 saat mesai yaptığım gün çok oldu. motorsikleti almaklada iş bitmiyor, ekipmanlar falan olsun, bakım olsun, yedek parça fiyatları olsun. Beni üzmeyecek, aldığıma pişman olmayacağım bolca masraf çıkartmayacak model acaba hangisi?:silent: (agresif kullanıcı değilim)
Gelelim oturuş poziyonuna, aslında hondadaki bana daha yatkın ve rahat, calibre Soner arkadaşımızın dediği gibi daha eğik ama bu duruma ayak uydurabilirim düşüncesindeyim. Her neyse şu sıralar 2 bayii arasında mekik dokuyorum 3 motordanda gelmedi daha, sonuç olarak yapacağım tek bir şey kaldı. Gidip motorların üzerine binerek hangisinin bana daha uygun olduguna karar vermek.
Soner arkadaşımızında bu motoru seçmemde büyük payı var, Teşekkür ederim paylaşımlarının takibindeyim.
Ne diyelim. Hayırlısı olsun. :bestmt: