Kaybolan telefonun Savcılık aracılığıyla bulunması hakkında !

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
http://blog.mustafaakseli.com/genel/kaybolan-telefonun-savcilik-araciligiyla-bulunmasi-hakkindahttp://blog.mustafaakseli.com/genel/kaybolan-telefonun-savcilik-araciligiyla-bulunmasi-hakkinda

LG marka android işletim sistemli telefonumu, 2 – 3 ay önce kaybettim. Telefonumun faturası ve imei numarasıyla beraber savcılığa dilekçe – ifade vermiştim.
Geçen gün akşam mesaj geldi, ” telefonunuz teslim edilecektir, yarın adliyeye gelin ” gibi bir mesajdı.

Şanlıurfa da bir öğrencide bulunmuş telefonum. Şikayetçi olmadım ve telefonu teslim aldım :)

kızılay da düşürmüştüm.

Bulunmasına sevindim, sizinde başınıza gelirse fatura ve imei kodu ile başvurun ama inş. kaybetmezsiniz ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim birader de çaldırmıştı telefonu.Sonra haber geldi telefon bulundu diye.Askerdeymiş hırsız.Çavuşuyla konuştuk , biz onun icabına bakarız demişti.Askerde hırsızlık , vay haline.İyi ıslatmışlardır çocuu.

benim 2007 yılında çalındı,dokunmatik tuşluydu ve arka kapağını açmak çok zordu bu yüzden çalan kişi kapatamamıştı yarım saat boyunca çaldırmıştım reddedip durmuştu. Polise gittim analttım telefon çalıyor yerini belirlesenize dedim adamlar kıllarını kıpırdatmadı beni taa anasının gözünde başka bi karakola gönderdiler sadece orada çalıntı telefon şikayeti kabul ediliyor diye. Her neyse gittim oraya fatura istediler geri gittim faturayı aldım geldim verdim ve 6 sene oldu telefondan ses seda yok.. Gözün aydın şanslıymışsın.

Bende bir sabah karakoldan arandım ifadeye çağrıldım, "çalıntı cep telefonu kullanmaktan" :sunny: telefon görüşmesi yapılan hat benim üzerime fakat ben numarayı hayatımda ilk kez görüyorum :sunny: telefon ise çalıntı :sunny: karakolda ifadeden sonra savcı karşısına çıkarıldım durumumu anlatıncaya kadar epey bi ecel terleri dökmüştüm savcılık makamında :pale:

Sonunda iş aydınlandı kendime hat almak için verdiğim kimlik fotokopisi ile 2 hat çıkartmış uyanık telefoncu (bereket versin kontorlüymüş yoksa birde işin mali boyutu olacaktı) sonrada çıkardığı 2. hattı satmış :pr: benim üzerime olan hatda çalıntı cihaza takılarak görüşme yapılmış :santa: görüşme tarih ve saatinde iş yerimde olduğumu ispatladımda kurtulmuştum :pr:

Siz siz olun arkadaşlar bir yere kimlik fotokopisi verirken üzerine fotokopide silinmiyecek bi kalemle en ince ayrıntısına kadar yazın şu şu iş için verilmiştir diye :cat:
Örneğin : 05375869256 numaralı gsm hattının aktivasyonu için verilmiştir gibi :cat:

Bende bir sabah karakoldan arandım ifadeye çağrıldım, "çalıntı cep telefonu kullanmaktan" :sunny: telefon görüşmesi yapılan hat benim üzerime fakat ben numarayı hayatımda ilk kez görüyorum :sunny: telefon ise çalıntı :sunny: karakolda ifadeden sonra savcı karşısına çıkarıldım durumumu anlatıncaya kadar epey bi ecel terleri dökmüştüm savcılık makamında :pale:

Sonunda iş aydınlandı kendime hat almak için verdiğim kimlik fotokopisi ile 2 hat çıkartmış uyanık telefoncu (bereket versin kontorlüymüş yoksa birde işin mali boyutu olacaktı) sonrada çıkardığı 2. hattı satmış :pr: benim üzerime olan hatda çalıntı cihaza takılarak görüşme yapılmış :santa: görüşme tarih ve saatinde iş yerimde olduğumu ispatladımda kurtulmuştum :pr:

Siz siz olun arkadaşlar bir yere kimlik fotokopisi verirken üzerine fotokopide silinmiyecek bi kalemle en ince ayrıntısına kadar yazın şu şu iş için verilmiştir diye :cat:
Örneğin : 05375869256 numaralı gsm hattının aktivasyonu için verilmiştir gibi :cat:

ççok önemli bir bilgi...

Benimde daha yeni AVEA dan almış olduğum 6 yıllık hattım başkasının üzerine kayıtlıymış ve benim üzerimede başka bir hat kayıtlıymış Allahtan kontörlü hatmış benim adıma açılan. Benim hattımı kapattılar şaka yapıyolar sandım ama iş ciddiymiş bende benim adıma kayıtlı hattı kapattırdım. Daha sonra şikayette bulundum ancak AVEA sorumluluğu almadı suçu baiiye attılar tabiki 6 sene önce hattı aldığım baiiyi hatırlamadığım dan dolayı o işte yalan oldu güya sistamlerindede gözükmüyormuş. Velasıl kelam hattım kapatılarak mağdur kaldım. Sizde kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini arayarak tc kimlik numaranızla sizin üstünüze kayıtlı olan numaraları sorgulatın tanımadığınız numara varsa drekt kapatın...

@makseli geçmiş olsun

@Olcan, eyvallah bu hizmeti bahsettiğin gibi yeni görenlerdenim.

Geçen yıl şahsım adına hat çıkartılıp avea ile icralık duruma gelmiş biri olarak sürekli tedirgindim.

Birazdan, kayıtlı yaklaşık 3000 maile bunu iletmeye başlayacağım.

Kimsenin ağzı yanmasın!!!

Android telefon kullanıyorsanız Avast'ın Mobile Security uygulaması ile gelen Anti-Theft uygulamasını tavsiye ederim.
http://www.avast.com/free-mobile-security
Sonradan mobile security'i silebiliyorsunuz, ama anti theft kalıyor.
Bu program ne işe yarıyor kısaca yazayım:
1- program listenizde görünmüyor, gizli bir uygulama.
2- sim kartınız değişip başka bir sim kart takıldığında uygulama , önceden belirlediğiniz telefonlara mesaj gönderiyor.
3- başka bir telefon veya bilgisayar aracılığıyla telefonu kilitleyebiliyor , içerisindeki bilgileri silebiliyorsunuz.
4- wi-fi veya gps kapalı olsa da çaktırmadan açıyor (ve kapattırtmıyor) , telefonun konumunu size belli aralıklarla yolluyor.
5- telefonun ekranına not gönderme , siren çaldırma gibi bir sürü komut mevcut.
6- adam telefona hard reset atsa bile programın yedeğini aldıysanız kendi kendini ayarlarınızla tekrar yüklüyor.

not: bu özelliklerin çoğu en iyi root'lu telefonlarda çalışıyor. rootsuz telefonlarda da denemekte fayda var.

Ne olur da çalışmayabilir:
1- Telefonu çalan pilini çıkarıp bir daha kullanmazsa.
2- Telefon bir daha hiç çekmezse.
3- Sim kartınızın şifresini geçemeyip , başka sim kart da takmazsa uygulama çalışmaz.

Ama hiç yoktan iyidir. Tavsiye ederim.
Telefonda herhangi bir sim kart takılı olup telefon çektiği sürece çalışacaktır.

Android telefon kullanıyorsanız Avast'ın Mobile Security uygulaması ile gelen Anti-Theft uygulamasını tavsiye ederim.
http://www.avast.com/free-mobile-security
Sonradan mobile security'i silebiliyorsunuz, ama anti theft kalıyor.
Bu program ne işe yarıyor kısaca yazayım:
1- program listenizde görünmüyor, gizli bir uygulama.
2- sim kartınız değişip başka bir sim kart takıldığında uygulama , önceden belirlediğiniz telefonlara mesaj gönderiyor.
3- başka bir telefon veya bilgisayar aracılığıyla telefonu kilitleyebiliyor , içerisindeki bilgileri silebiliyorsunuz.
4- wi-fi veya gps kapalı olsa da çaktırmadan açıyor (ve kapattırtmıyor) , telefonun konumunu size belli aralıklarla yolluyor.
5- telefonun ekranına not gönderme , siren çaldırma gibi bir sürü komut mevcut.
6- adam telefona hard reset atsa bile programın yedeğini aldıysanız kendi kendini ayarlarınızla tekrar yüklüyor.

not: bu özelliklerin çoğu en iyi root'lu telefonlarda çalışıyor. rootsuz telefonlarda da denemekte fayda var.

Ne olur da çalışmayabilir:
1- Telefonu çalan pilini çıkarıp bir daha kullanmazsa.
2- Telefon bir daha hiç çekmezse.
3- Sim kartınızın şifresini geçemeyip , başka sim kart da takmazsa uygulama çalışmaz.

Ama hiç yoktan iyidir. Tavsiye ederim.
Telefonda herhangi bir sim kart takılı olup telefon çektiği sürece çalışacaktır.

telefonu hiç açmadan sistemine girip herşeyi (imei dahil) silinmesi 15 saniye sürüyor (androidler için)
bu işi yapan yani çalıp satan adamlar bunu biliyor ve hiç açmadan ortak telefoncuya bırakıyor

telefonu hiç açmadan sistemine girip herşeyi (imei dahil) silinmesi 15 saniye sürüyor (androidler için)
bu işi yapan yani çalıp satan adamlar bunu biliyor ve hiç açmadan ortak telefoncuya bırakıyor

alan öğrenci de orjinal rom a çevirince bulmuşlar sanırım

İmei değiştirmekle bir alakası yok da, task29 yapıp tekrar rom atarsa birşey yapamazsın tabi.
Onu telefoncuya verene kadar dakikada 1 yer gönderimi yapıyorsun.
Ha telefonu tamamen kapatıp telefoncuya vermesi gerekiyor.
Onu da her hırsız akıl etmez , ancak şebekelerin yapacağı iş.

Çalınmaların çoğu kişinin boş anına denk gelip telefonunu masada , bankta unutması veya çantasının açık gözünden vs. alınması ile oluyor. Bu hırsızlar da genelde bu işi planlı programlı yapmadığından telefonun bulunma oranı yükseliyor.
Bu telefon hırsızlığı ile ilgili az dava ile uğraşmadım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar