Hanıma araba alcaz ama hangisini :)

Arkadaşlar merhaba,
Benim motorum var (Allah'a şükür) sattığımda ne alacağımda az çok belli. Ama bu araba işlerine alışamadım gitti. Bende bir anket hazırladım. 3 soru var,10 saniyede biter. Doldururarak bana yardımcı olursanız sevinirim :) Yoksa ben bu arayabayı alamayacammmm....

Anket:
https://docs.google.com/spreadsheet...ue&formkey=dHFsYUZPak9GOUhraFgyRmxmQ0t4NFE6MQ

Sonuçları merak edenler:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmXPsWqL69bMdHFsYUZPak9GOUhraFgyRmxmQ0t4NFE

:) canın sağolsun kardeşim sen yeterki oyunu kullan beni bu dertten kurtar :)

bende vosvosdan yanayım htmetin çaktırma :) sadece hanımın deneyim hiç yok. vosvosunda yedek parça vs. pahalı diyorlar. o aklımı kurcalıyor... valla bugün bu araba mevzusu hallolursa motorda elden gidecek şaka bi yana :D

Mehmet kardeşim. Bak bende 6 yıldır evliyim. Ve 5 yıldır vw biniyorum. Evlenmeden önce arabam yoktu ama babam ve ailem genelde Mersocuydu. Almandan şaşmayacaksın. Yani imkan olsada parça ve işçilik karşılaştırması yapabilsem ama bende şu anda 98 model golf var ve parçası gerçekten çok ucuz. Örneğin yazın başında ön takımları yenilettim (rot başı salıncak burçları amortisör burçları vs.) İnanırmısın sadece parça 200 Geçmedi. Hadi ben tanıdık arkadaştan aldım diyelim sen al 250 'ye İşçilik için ise 80 tl verdim. Bu ön takım bana nereden baksan en az 3 sene gider en azz. Yenge mutlaka otomatik kullanacaktır, sıfır alacaksan otomatikte vw öneririm ama ikinci el otomatik yanına yanaşmam o hatayı bir kez yaparlar çünkü :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------

Volkwagenin en büyük pişmanlığı Türkiyeye fabrika açmamış olmasıdır muhtemelen. Sağa bak sola bak her yer VW olmuş ee hayattan zevk almaya baksana :) Bir alman atasözü derki "Kağıt olup uçmaktansa, taş olup yuvarlanmayı tercih ederim"

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Bende arabayı satayım diyorum bu ikinci golfüm ama ne alıcam bunu yerine bilmiyorum açıkcası. Üzerine koyup üst kasa golf alırım diye düşnüyorum yine. VW'nin en kötü huyu bu zaten bi kere bulaştımı çıkmıyo melet :) Yeni çıkan poloların dizellerini şiddetle öneririm. LPG takarım diyosan 1.4 benzinli tercih et.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------

sıfır c3 benim bacanak aldı dizelini, yakıtı iyi ama orasında ses geldi yok altından birşey koptu taş oldu yün oldu servise gitmekten arabadan soğudu.. Fiyat punto evolar benim hoşuma gidiyor açıkcası fena araba değiller Alınabilir. Ford fiestadan şiddetle uzak dur, opelin motoru sorunlu hem opler corsa toyota corona:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bayanlar için özellikle otomatik tavsiye ederim...

dizel punto iyidir yakıt az parça ucuz yol tutuş frenler gayet iyi poloya göre daha geniş daha ucuz

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Skoda Fabia alın 1,2 . Bu arada piyasada satılan bazı 1.2 araçların cc hacimleri 1248 cc , yani 1600 cc vergisi ödeniyor buna dikkat edin. Fiat, Reno , Suzuki bunların bazıları..

Uygun fiyata dopdolu wv grubu araç almış olursunuz. (Kasanın metali haric tamamen Wolkswagen dir. Motor, yürüyen aksam, iç döşeme ve kullanılan plastik malzemeler vs vs..

F9B80D92B8A74BD785A783D60C094671.jpg

jazz-yaris-polo yada bir üst segment auris-golf-civic

ankette yorum da istemişsiniz fikirlerimi de yazayım, anketinizdeki araçların hepsi ve yukarıda yazdıklarım çevremde var benim tavsiye ettiklerim sürücülerini memnun bırakan araçlar, jazz-yaris dizel kadar az yakan ve sorunsuz araçlar, polo da öyle ve dizel seçeneği olması + değer katıyor

Skoda Fabia alın 1,2 . Bu arada piyasada satılan bazı 1.2 araçların cc hacimleri 1248 cc , yani 1600 cc vergisi ödeniyor buna dikkat edin. Fiat, Reno , Suzuki bunların bazıları..

Uygun fiyata dopdolu wv grubu araç almış olursunuz. (Kasanın metali haric tamamen Wolkswagen dir. Motor, yürüyen aksam, iç döşeme ve kullanılan plastik malzemeler vs vs..

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/398128/F9B80D92B8A74BD785A783D60C094671.jpg

1300 cc ye kadar aynı vergi

Çoğu arkadaşın Otomatik vites tavsiye ettiğini ve edeceğini biliyorum ama Benim tavsiyem Manuel vites olur.
Neden Genel olarak şimdi kendimizi kandırmayalım bayan şoförlerin bir çoğu Panik yapıyor ve Fazla dikkatli oluyorbazıları ise hiç dikkatli Olmuyor Yaya geçidinin ne anlama geldiğini bilmeyenler var Ve bazen Panik esnasında gaza basıyor ve vites yükseliyor otomatik olarak hız arttıkca riskde artıyor
http://www.youtube.com/watch?v=_Yv8rDzkAqo
Videodaki araçların neredeyse hepsi otomatik vites Ve Debriyaj olmayınca Gaz yiyor araba ve hızlanıyor Heleki panik birinin Bunu yapması çok kötü bişey.
Ama Manuel olsa Alışana kadar zorluk çekerler ama daha sonrasında Misal 1.vitesde ki Otomatikde genelde hep 1 vitesde kazalar oluyor gaza birden çöküyorlar herneyse
1.vitesde debriyajdan ayağını yavaşca çekti gaza bastı Bi panik halinde zaten yapabileciği hız kaçdır ki 1 vites en nihayetinde Bir yere vurdumu zaten yavaşlayıp ya stop eder yada Az daha ilerler Ama otoda bu öyle değil gittikce gidiyor velet Heleki yeni araçlarda Gaz istemeden Rolantide gidiyor veletler
Laf biraz uzadı ama Dikkatli olacağı taktirde Alına bilir otomatik vites
Bu bilgilerin bir kısmı yanlış olabilir yanlışlıklar için özür diliyorum ama geneli doğru

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sıfır alacaksan otomatikte vw öneririm ama ikinci el otomatik yanına yanaşmam o hatayı bir kez yaparlar çünkü :)

İkinci el olanları başka firma mı üretiyor? :queen: Ya iyidir ya kötüdür, iyiyse neden ikinci el alma diyorsun?

Evet bu yüzden bayilerde sıraya giriliyor..

Polo hakkında çok bilgim olmadığı için yorum yapmayacam ama sıraya girenlerin olması arabanın çok satıldığını göstermez distribütör hatası olabilir (doğuştan beklenilebilecek bir şey) ama çok satılıyorsa bile bu arabanın iyi olduğunu göstermez. Mesela Tofaş'lar da çok satılıyordu ama satıldığı dönemlerdeki rakipleri içinde gerek kalite gerek fiyat/performans olarak en kötü arabaydı. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar