iyidir abi nolsun bayadır görüşemedik bahar gelsede turlasak özledim valla. Dediğin gibi 10-40tan çok daha iyi bende rastamıyorum abi kocaelide ancak konşuk motor var kartal pendik tarafında honda servisi onlarda var abi orası sanada yakın sayılır ordan temin edebilirsin ben bakıma genelde oraya gittiğimden ordan değiştiriyorum.Nihat merhaba,
Umarım iyisindir, uzun zamandır görüşemedik. Tavsiye ettiğin mobil 15-50'den ben de çok memnun kaldım. Özellikle vites geçişleri hissedilir derecede yumuşak oluyordu. KM dolup yağ değiştirdiğimde de yağın tamamen eskimediğini görüyordum. Fakat bir süredir bu yağı bulamıyorum. Shell tam sentetik 10-40, ipone tam sentetik 10-40 kullandım ama Mobil 15-50nin yerini tutmuyorlar sanki.
Kocaeli&Istanbul sıcaklık sıfırın altına düşmediği için 15-50 bana daha cazip geliyor. İlk hareketten sonra motor ısınana kadar geçen süre biraz daha uzuyor fakat motor ısındıktan sonra genel koruma anlamında 15-50nin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Senin sürelikli tam sentetik mobil 15-50 aldığın bir yer var mı? Ve fiyatı nedir?
---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Çok güzel yorumlamışsınız bazı olayları. Eğer yanlış düşünüyorsam siz düzeltin ama sizin hoşunuza gitmeyen konu cbf'in yağ yaktığını söyleyip ona düşman gibi bakanlar herhalde. Doğrudur cbf yağ yakıyor ama bir yağ yakmasa ne olur? Şöyle bir söz vardır "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diye" sen motosikletine ilgi gösterip zaman ayırıp yağını suyunu frenlerini kontrol ettiğin sürece hiç birşey olmaz. Bence siz bu kişileri kaideye almayın. Boş yere canınızı sıkmayın. siz altınızdaki motosikletin ne olup olmadığını onlardan iyi biliyorsunuz, o tür konuşmalarda hiç polemiğe girmeye bile değmez. Buradaki kimse motosikletinin yağ yakmadığını söylemiyor herkes dürüst bir şekilde "evet kardeşim benim motosikletim yağ yakıyor" diyebiliyor. Asıl önemli olansa herkes aynı şekilde motosikletinden çok memnun.![]()
yağ yakmak ayrı yağ eksiltmek ayrı. Şimdi kullandığımız 1000rr da yağ eksiltiyor cbf150de eksiltiyor şimdi binlerce lira verdiğim 1000rr kötü motormu? yağ eksiltmeyen herhangi bir mekanik alet olmaz tüm mekanik araçlar yağ eksiltir tersi fizik kanunlarına aykırı zaten.