İlk Servis İle İlgili....

Öncelikle herkese merhabalar.

Benim motor Kanuni Breton 125. Şimdi motor 527 KM oldu. 500 De servise girecekti fakat elimizde olmayan sebeplerden dolayı servise götüremedim..Yani şimdi motora bir zarar vs. birşey olur mu..

Ve enfazla kaç KM de götürmeliyim servise...Ve benim yapabileceğim birşey var mı motora..

Bilgilendirirseniz sevinirim...

rodaj bakımına gidiceksin.. motorun yagı değiştiği zaman rodajı bitmiş olacak..
kanunilerde bu 400 - 800 bakımı diye geçer..
700 kmye kadar yolu var..
fazla zorlama sık sık vites değiştir =)

Yanii 800 KM'ye kadar sorun yok..

Bende Götüremedim servise diye yanıyordum..

Valla sağol bilgilendirdiğin için...

geç götürürsen motorda bir sorun olacağını sanmam ama garanti kapsamı dışına çıkar.

Bence servise hiç götürme yağını kendin değiştir. Motorunu aşırı zorlamadıkça büyük masraf çıkarma ihtimali 100 binde 1'dir, ufak arızalar illaki çıkar ama servise götürdüğünde ya kullanıcı hatası diyecekler yada garanti dışı diyecekler her durumda cebinden para çıkacak. Garantin olsa da olmasa da aynı parayı ödeyeceksin yaptırmak için.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar motorsiklet yeni ise 1000km de 6000km de 12000 km de enfeksiyon test yapiliyor.Ayrica frenler zincirler velhasiri motorsiklet isi devamli kontrol devamli bakim temizlik

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Garantisi icin servise götürmenizi tavsiye ederim .Arkadaslar motorsiklet kullanmak zevkli oldugu kadar pahali istir buna katlanmak gerekir masrafsiz olan bisiklettir tamirinide yaparsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

Arkadaslar garanti motordaki parcalarin problemli oldugu zaman ,garanti tarihine kadar dayanmayan bozulan parcalar garantilidir.örnegin sen zincire bakmamisin temizligini yagini yapmamisin kopmus garantili olmaz.senin verdigin zararlar garanti disindadir.

Merhabalar motorsiklet yeni ise 1000km de 6000km de 12000 km de enfeksiyon test yapiliyor.Ayrica frenler zincirler velhasiri motorsiklet isi devamli kontrol devamli bakim temizlik

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Garantisi icin servise götürmenizi tavsiye ederim .Arkadaslar motorsiklet kullanmak zevkli oldugu kadar pahali istir buna katlanmak gerekir masrafsiz olan bisiklettir tamirinide yaparsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

Arkadaslar garanti motordaki parcalarin problemli oldugu zaman ,garanti tarihine kadar dayanmayan bozulan parcalar garantilidir.örnegin sen zincire bakmamisin temizligini yagini yapmamisin kopmus garantili olmaz.senin verdigin zararlar garanti disindadir.
Burası türkiye, usta dediklerinin çoğu bisiklet tamircisinden hallice, garanti konusu da küçük cc'lerde tamamen yalan. Periyodik bakımlara boşuna para verdiğinle kalıyosun. Ayrıca bakımlar 6 binde bir değil en fazla 2 bin km'de bir oluyor.
Garanti dışı parçalar kısaca, amortisörler, zincir-dişli, grenaj parçaları, fren sistemi, debriyaj baskı-balata, bütün elektrik ampülleri, motor yağ keçe ve contaları. Daha yazmadığım bi sürü parça da vardır :mrgreen:

800 km'ye kadar servise götür kesinlikle. Bu çok önemli hem motorunun sağlığı için hemde garantinin devam etmesi için. Arkadaşlar götürme filan diyorsunuz ama ilk bakım ücretsiz yani sadece yağ parası alıyor. İlk 2 bakıma gir bari , girmeyeceksen diğer bakımlarına girme. Hiç değilse motorun mekaniğinde bir sorun varsa 3 bin km' ye kadar belli olur.

Ben 3 bin km civarındayken depoda çok çok küçük bir delik fark etmiştim oda selenin altına denk geliyordu ve terleme şeklinde beliriyordu. ben bunu Fark eder etmez servise gittim baktı ve direk depoyu garantiden değiştirdiler. Cebimden tek kuruş çıkmadı :cherry: Yani 200-250 lira cebimde kaldı.Motorumu bende çok yavaş kullanıyordum rodaj döneminde ama oldumu oluyor :)

Motorun hayırlı olsun bu arada , Kazasız belasız sürmen dileğiyle...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------

Yalnız Arkadaşın dediği gibi buda bir gerçek bazı servisler bisiklet tamircisinden dönme yerler ve 12-15 yaşındaki çıraklara veriyorlar motoru :farao: Allah'a emanet :queen:

bretonun parçaları karbüratörü göstergesi şanzımanı kaç paraki ben gidip boşuna yağ değiştirmeye extra ücretler vereyim o motora bence garantiye gerek yok parçaları çok uygun ayriyetten elektronik pek bi olayıda yok gayet dayanıklı aletler yağ+buji+hava filtresi bunları ihmal etme başkada bi olayı yok zaten o motorun sen servise götürsende bi sorun çıktığında kullanıcı hatası dicekler bişey değişmicek

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İşin ehli bir servisse götür,bisiklet tamircisinden bozma bi yerse kendin hallet bence.

Sağolun arkdaşlar bilgiler için.
Ben ilk servise gideyim baride.İkinciyi bi düşünelim..

Bende Breton sahibiyim... Daha garanti kagıdını vermediler yarın gidiyimde alayım :jocolor:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar