Kışın Kontak Kapalıyken 5 Kez Ayak Marşı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet Daha Çok Mondial Modellerin Direksiyonunda Yazan Bu Uyarıya : Motoru Çok Kullanmadığınız Durumlarda veya Kışın Sabah Çalıştırırken Kontak Kapalı İken 5 Kez Ayak Marşı Yapıp Motoru Öyle Çalıştırın . Uyarısına Kimler Katılıyor Kimler Katılmıyor Bu Uyarı Hakkındaki Görüşleriniz Nedir ? Yapmalımı Yapmamalımı ?

Katılıyorum , eskiden böyle yapıp bir de jikle çektinmi çalışırdı hemen, pompalamak yani.

banada mantıklı geliyor ama her motorda ayak marşı yok onlar ne yapacak bu durumda..onlarda motor çalışmayacak şekilde bir iki kez marş yapip ondan sonra mı çalıştırsalar nasıl olacak yani..

Forumdan Uzaklaştırıldı
banada mantıklı geliyor ama her motorda ayak marşı yok onlar ne yapacak bu durumda..onlarda motor çalışmayacak şekilde bir iki kez marş yapip ondan sonra mı çalıştırsalar nasıl olacak yani..

onların mecburen bir araba bulup takviye yoluyla çalıştırmaları lazım

Karbüratör şamandırasındaki benzin boşalıp benzin hortumu da hava yapınca hiç bi işe yaramaz bu. Bence scooterların benzin musluğu da elle açılıp kapanabilmeli, uzun süre kullanmayınca borulardaki benzin uçuyor karbüratöre şırıngayla benzin pompalamak gerekiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Karbüratör şamandırasındaki benzin boşalıp benzin hortumu da hava yapınca hiç bi işe yaramaz bu. Bence scooterların benzin musluğu da elle açılıp kapanabilmeli, uzun süre kullanmayınca borulardaki benzin uçuyor karbüratöre şırıngayla benzin pompalamak gerekiyor.

benim scooterdede oluyor o 10 milyonluk benzin alıyom eringenliğimden benzine gitemeye üşeniyorum öyle böyle diyene kadar benzin bitiyor yolda kalıyorum ve benzin almaya kola şişesiylen gidiyorum 5 tl benzin alıyorum motoru bıraktığım yere geliyorum benzini içine döküyorum çalıştırıyorum benzini alıyomuş gibi oluyo çalışmıyo ilk gün çalışmıyo 2.gün bakıyom tak diye çalışıyo ama benim motorda benzin bitmeden benzin koyarsan hiç böyle bi sıkıntı yok benzinsiz bırakırsan o benzin karbüratöre biraz zor gidiyor

Kesinlikle yararlı , hem marş motoru zorlanmıyor ilk ateşlemede hemde motor daha çabuk çalışıyor :)

kartere süzülen yağın tekrar motor içine gidebilmesi için ayak marşı kullanılabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Her motorda ayak marşı yok ki... :)
Zaten olsada çoğu çalışmıyor... :)

Daha dün bir arkadaşımız bunu zn125 de yaptı.Sonra el marşı ile çalıştırdı.Bende diyorum madem öyle çalışıyor neden tepiniyorsun :)

bence gereksiz.. neden derseniz böyle bir uygulama motoru yağlamak değil zayıf olan akü ve marş motoruna zarar vermeden çalıştırmak mantığı.... asıl önemli olan motor çalıştıktan belirli bir süre hareket etmeden belli parçların ısınıp yağlanmasıdır ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar