Monero CMX 250 Buji Bobin Sorunu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Meraba ArkadasLar. Buraya Gercekten yardım aLmak için yazıyorum Canıma Tak Dedi. gecen sene aLmış oLdugum Monero Cmx 250 Motorum var. motorum soguk havada ÇaLışmıyor. yapmadıgım kaLmadı akü dediLer değiştirdim. buji dediLer karbiratör dediLer hepsi tamam ama yok caLısmıyor. Daha sonraLarı işin derinine iniLdi. dediLer artık son care ateşLeme tam vermiyor motorun beyini değiştir. Tamam onuda yaptım. Motor beyini değişti. Sorun DüzeLdi. Kibrit gibi caLısıyordu. taaki kaza yapana kadar. NasıL oLduysa MotorLa kaza yapınca KoLtugun aLtındaki beyinde KırıLmış. Bende Eski Beyini geri takmak zorunda kaLdım. eski sorunLAr yine bas göstermeye basLadı. Simdi diyeceksinizki yeniden beyini değiştir sorun haLLoLsun ama öyLe değiL. Söküp bakıyoruz AteşLeme cok GüzeL. AtesLemeyLE iLgiLi sıkıntı yok. Ama bugün Artık 4'ncü Buji bobini yakması benim şarteLLeri attırdı. SürekLi buji bobini yakıyor. 1. Bobin yakması BeyinLe aLakaLı Birşey Dogrumu BiLiyorum. 2. buji Bobini SürekLi yanıyor Bunun kısa devre yada ne biLim baska bişey gibi sorundan oLma ihtimaLi varmı.

MotorumLa iLgiLi baska bir Can sıkan probLemim daha var. motor gaza basınca BöyLe nasıL anLatayım Arka DişLi KapLimLeri oLur tekerin gövdesinde. onLar bozuLunca BöyLe gaza basınca küt edio vuruyor sonra Frene basınca bidaha her gaza basıp frene basmamda küt küt vurduruyor. Zincir gevşek değiL Arka kapLimLerde SağLam. kontroL ettiğimde Ön DişLi Frezesi Asınmıştı yani 1 mm. bosLuk yapmıştı freze onu haLLettim ama tam anLamıyLa kesiLmedi bu vurmaLar. ustanın söyLemesine göre şanzıman dişLiLeri bosLuk yapmıstır Diyor. ama BöyLe bir bosLuk yapması Mantıgım aLmıyor. öyLe vuruyorki sanki sanzımanda dişLi kırıLmış o kırık yerde bosa dönüyor böyLe bi küt küt etme ihtimaLi vermiyorum. motorun kiLometresi daha 15000 yani uzun süreLi kiLometre yapmıs bir motorda değiL. Bu bosLuk neden yapabiLir. Gercekten bu konuLar hakkında biLgisi oLanLar yardım ederse minnettar kaLırım. Motorumu seviyorum custom yaptım tam harLey görünümLü. Cok rahat yakıt düşük basıncada köpek gibi gidiyor o kadar probLem yapmasına ragmen satmayı biLe düşünmüyorum. Bu sorunLarı haLLetmeye caLısıyorum yardım edecekLer Lütfen AciL :pale::pale:

ots

Selam soğuk havada tekleme yapması bu motorların kronik sorunudur Bobin yakmaya gelince Buji Kabloları eski olabilirmi ? motor çalışırken bir dinleyin çıt çıt atlama sesi geliyormu birde hep aynı bobinmi yanıyor yoksa ikiside yanıyormu ? arkadan gelen küt küt vurmada arka dişliyi cant göbeğine bağlayan takozlar var sert kauçuk parçalardır zamanla aşınınca böyle gaza basınca vurma yapar tabi görmeden duymadan sadece tahminde bulunabiliyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Selam soğuk havada tekleme yapması bu motorların kronik sorunudur Bobin yakmaya gelince Buji Kabloları eski olabilirmi ? motor çalışırken bir dinleyin çıt çıt atlama sesi geliyormu birde hep aynı bobinmi yanıyor yoksa ikiside yanıyormu ? arkadan gelen küt küt vurmada arka dişliyi cant göbeğine bağlayan takozlar var sert kauçuk parçalardır zamanla aşınınca böyle gaza basınca vurma yapar tabi görmeden duymadan sadece tahminde bulunabiliyorum

Kardes Tsk ederim ama Ama AteşLeme sorununu söyLemem gerekirse bobin SürekLi birini yakmıyor bazen arka gözün bazen ön gözün bobinini yakıyor. Değiştirmiş oLdugum yeni bobinLerde orjinaL'i BiLdigim kadarıyLa. Cünkü diğer bobinLer uyum sağLamıyor orjinaLi harici caLıstırmıyor. Takoz meselesine geLince şöyLe söyLeyim ben sanayide Tornacıyım yani Motoru kompLe parcaLar tek tek geri takabiLirim. söyLemiş oLdugun takozLar KapLim Adı veriLiyor Dedigin gibi onLar motoru iLk aLdıgımda bozuktu onLarı değiştirdim Yüksek basınc hortumundan yaptım son bu vurma meseLesinde acaba onudamı bozdu diye söküp baktıgımda Tertemiz en kücük bosLuk yapmamıştı hatta söyLe söyLeyim arka DişLiyi kapLimden yani takozdan zorLa cıkardım. Takoz sorunu değiL kesinLikLe. Zincir uzaması gibi birşey diye düşündüm oda değiL dişLiye cok güzeL oturuyor. demiş oLDugum gibi zincir ön dişLisinin göbeğindeki freze yani aLtıgen gecen yer aşınmıştı. o AşınıkLıgı doLdurdum haLLettim ön dişLideki bosLuguda aLdım ama tam anLamıyLa kesiLmedi. gecen hafta baskı baLAta değiştireyim beLki baLatadan kaynakLanan sorundur dedim ustanın söyLEmiş oLdugu baLatanın değişmesine gerek yok daha yarı dedi ama bi ayar yeri varmıs onu biLmiyorum ordan ayarLadım dedi vurma meseLesini yarı yarıya azaLtmış. Ama tam oLarak düzeLmedi. Yine küt küt vurmaLar devam ediyor. Sorun Şanzımanda diye düşünüyorum. Şanzıman dişLisine internette fotoLara baktım ama o dişLiLer o derece bosLuk yapsa kesinLikLe dişLi diye bişey kaLmamış oLur hatta kırıLmıs oLur o kadar bosLuk oLması için. Sanki dişLiLerin 2 tanede bitanesi yokmuş gibi oLdugunu düşüneLim vurması o sekiLde. Motor ustası Motorun kuLakLarı gevsektir dedi kuLAkLarına baktım sıktım Yine tam netice aLamadım. yani motoru artık kendim haLLediyorum kendim çözüme uLasmaya caLısıyorum haLLedecem ama kafaya koydum

ots

Peki bobin ile buji arasında bir kablo var buji kablosu o yenimi yoksa eskimi ikincsi kullandığın bujinin koduna bakarmısın NGK CR6HSA bu olması lazım Yağmurlu havalarda motora biniyormusun ?. arka cant göbeğinden ses geliyormu özellikle arkana agır birini alıp yokuş yukarı 1 vitesle yavaş giderken birden gaz ver ve dinle ses nerden geliyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kardes Buji Ngk Cr6 Serisi DeğiL 7 Serisi. yagmurLu havada biniyorum yani söyLe söyLeyim işe gidiyorum bişey yok işten cıkıyorum yagmur bastırmıs eve dönüyorum. ama bobinde ısLakLık vs sürüyorum geLmiyor. bobinden bujiye giden kabLoda sorun yok yani bobinLe birLikte gELen kabLoyu takıyorum yani ateşLemeyi kesecek kabLo kopukLugu yok. ama buji akLıma takıLdı şimdi Ngk Cr6 Serisimi orjinaLi yoksa 7 oLanımı. Cünkü tekmıs oLdugumuz BujiLer hep üstünde 7 sayısı oLan bujiLer.

ots

sıcak havalarda cr7hsa kullansan bişey olmaz ama soğuk havada cr6hsa kullanmalısın bujinin üstüne bak yazdığım koddan 1 harf bile faklı olsa uyumsuzluk olur örneğin ben c7hsa (Resitanssız) kullandım ön silindirin bobini yandı bide bu motoru yağmurlu havalarda sürmemelisin ben çok şeyler denedim ama kışın bu motordan verim alamadım en sonunda scooter aldım kışları onu kullanıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
anladim kardes buji farkini bilmiyordum ogrendigm iyi oldu dedigin gibi deneyecegim ama isi garantiye alcam beyinide degjstircem cunku daha once beyini bi sefer degistirdim motorum kibrit gibi olmustu motorumu seviyorumda avatar fotoma bakarsan ne denli meraklı olduğumu az buçuk kestirebilirsin. teşekkür ederim yardımın için bide şu vurma meselesini halletsem çok güzel olacak. peki bu monero beyini nerde bulabilirim sipariş verecegim bi yer biliyormusun kardeş

ots

Benim motorda soğuk havalarda kapalı garajda saat gibi çalışıyor garajdan çıkdığım saniye sapıtıyor rölantiyi kışın biraz yükseltmekte fayda var monero-ledov-bisan-keeway-osmanlı motor bunların %80 parçaları birbirine uyar elektirik elektronik aksamlarıda aynıdır aşağıda bikaç parça adresi var bak işine geleni sipariş verirsin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-roadstar-250-beyin-cdi-orjinal-135-tl-74291531/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-roadstar-250-atasleme-bobini-65-tl-74287835/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-bisan-250-roadstar-debriyaj-balatasi-111197785/detay/

http://www.tumopar.com/category.asp?c_kod=020,10&sira=2

http://www.tumopar.com/product_detail.asp?p_code=020.10.006816&c_kod=020,10&sira=2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar