Önemli bir konu !

Arkadaşlar aşağıda vermiş olduğum linkte gördüğüm şey doğru mu yoksa ben mi yanlış görüyorum ? Benim bilmediğim bir manası var ise açıklasın sponsor firma ya da bu rezaleti ortadan kaldırsın lütfen .

http://www.hudsonderi.com/?urun-3010-1918-Patch-Yama.html

bence doğru görüyorsunuz.tarafsız yorum olarak söylüyorum.bence normal bir ara ki hala moda montlara ve pek çok yere amarikan bayrağı ve benzeri şeyleri simgeler dikilip yapıştırılıyordu.adı üstünde patch.bu kadar anormal bir durum yok bence sonuçda arz talep meselesi.insanoğlunun içerisinde hep bir asilik hep bir başkaldırış farklı olmak düşüncesi hep vardır zaten.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Bence de ortada absürd bir durum yok.. Memleketimde nazi kaskı var, her tarafına şeytan resimleri yapıştırmış adına da cehennemin bilmemneleri isimlerini yakıştırmış onca motorcu var, varoğlu var da bu simgeye mi takıldınız :mrgreen:

Adof hitler diyip gereksiz diyorum. Sabun yaparız seni arkidiş :p
Takılmayın bu tür şeylere, bende erotik yama satıyorlar sandım. yoksa hemen sipariş verecektim. :pl:

Söz konusu olan nazi amblemi, 4 tane "L" harfinden oluşur ve light-life-love-luck yani ışık-hayat-sevgi ve şansı simgeler.

Tarihte bu amblem altında toplu katliamlar yapılmış olsa da, asıl anlamı yukarıda ki gibidir.

Belki bu amblemi alıp takacak motorcu arkadaşlarımız;

Kırmızı da geçen araçlara ışığı,
Dünya da hiçbir şeyi kalmamışcasına gaz açanlara hayatı,
Araçları ile üstümüze biz yokmuşcasına gelen sürücülere sevgiyi,
Davranışlarınız'dan dolayı psikopat bir motorcuya rast gelmeyip, kafası, gözü patlamayan bir sürücüye şansı göstererek simgeler. Kim bilir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence kılıf bulmaya gerek yok, rengi olsun şekli olsun bu linkteki tam olarak nazilerin kullandığı gamalı haç. Ama Almanya dahil olmak üzere bunun bireysel olarak kullanımı yasak değil, isteyen patch yapar isteyen motoruna şeklini yapar. AB ülkelerinde kurumsal ve siyasi olarak kullanımı yasak sadece.

Yaşanmış acılar bize ait değilse demek ki bir kıymeti ve önemi kalmıyormuş, saygı duymayı haketmyormuş nazarınızda , o sembolün neden olduğu şeylerle uzaktan yakından alakamız olmamasına rağmen benim kanıma dokundu empati kurmaya çalıştım sadece..

Bereket tanrısının heykelinin tezgahlarda köylü hatunlarca satıldığı bir dünyada hiçte garipsenecek bir durum değilmiş bencede :) Tek gözün, punkın metalin satanizmin logolarının fink attığı bir dünyada çokta sade ve anlamlı bir logo ayrıca .

konu içeriği tartışmaya açık olsa da;
pek muhterem turgay kardeşimize bakış açısından ve kendisini bu konuyu dillendirmeye iten hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim.

kullanılmasında avrupa da ya da başka yerlerde sakınca yoktur ama toplum tarafından hoş karşılanmaz..."çalışmak özgürleştirir" lafının söylenmesi bile kişilerde mide bulandırıken bunları kullanan insan, insanlığından çıkmıştır bana göre...

Yaşanmış acılar bize ait değilse demek ki bir kıymeti ve önemi kalmıyormuş, saygı duymayı haketmyormuş nazarınızda , o sembolün neden olduğu şeylerle uzaktan yakından alakamız olmamasına rağmen benim kanıma dokundu empati kurmaya çalıştım sadece..

2. Dünya savaşında yahudilerin soykirima uğradığını mi sanıyorsunuz?

Tek cümlelik özet geçiyorum:

Şunu unutmayın, tarihi kazananlar yazar.

Vakt-i zamanında Auschwitzi gezme fırsatımız olmuştu , fırınlar gaz odaları vesaire .. beni tek etkileyen duvarda orada ölmüş çocukların foroğrafları arasında görmüş olduğum küçük bir kız çocuğunun fotoğrafı oldu , 6-7 yıl geçmesine rağmen halen ilk gördüğüm gibi hatırlarım gözümün önüne gelir arada , Yahudi işte nolmuş bize ne ölsünler bizim de acılarımız ölülerimiz var diyenler olacaktır ki olmuş bile , taşnak 1915 ya da pkk 1984 patchine denk geldiğimizi varsayalım, aynı hoşgörü ve sözde demokrasi anlayışıyla yaklaşabilirmiydik acaba ..

Bereket tanrısının heykelinin tezgahlarda köylü hatunlarca satıldığı bir dünyada hiçte garipsenecek bir durum değilmiş bencede :) Tek gözün, punkın metalin satanizmin logolarının fink attığı bir dünyada çokta sade ve anlamlı bir logo ayrıca .

Bereket demişken böyle bir anımı paylaşmak istedim.
Babaannemin bodrum turgut reisde pazar tezgahı var. işlemeli kadın kıyafetleri satıyor. Bende tatile gittim. Pazarda yanına uğradım. 15 dk oldu ki.
yan tezgahtaki kadın babaanneme tezgaha bakar mısın hemen geleceğim dedi. babaannemde biraz meşguldü. Oğlum sen şuraya bak ingilizcede var sende dedi.
Ben tabi tezgahın önünü görmüyorum. Santraç takımları, nargile filan üst raflarda, bir grup kadın turist geldi. How much money dedi. ben ürünü göremedim.
o esnada bunlar gülüşüp bakıyorlar. tam hangisi derken en büyük boyu çıkarıp gösterdi. Tövbe estafurullah dedim. bu ne lan, uluslarası ilişkilerim o gün bitti.

Soykırımları, cinayetleri sevmek için psikopat, cani, insanlıktan nasibini almamış olmak gerek. Tabii ki hiç birimiz bunlar olsun istemeyiz.
Ancak burda ticaret var. Senin sevmediğin ürünü başkası alabiliyor. Alsın takan taksın. Biz yarın bir gün alan kişiyi "nazi misin lan pzvnk" diyip dövdükleri zaman güleriz.
Bunun haricinde tatlı bir şakalaşmadan öteye gidemeyiz. Saygılar.

Sponsorların yaptığı herşeyden forum yönetimi mi sorumlu olmalı bu neyin kafasıdır ya, adamın kendi sitesi istediğini satar.

İnanılmaz bi kafan var aga. Ben de yaşamak istiyorum bu kafayı !

Bereket Tanrısı :) güzel bir noktacığa pardon sopaya yada uzunluğa değinmiş olman güzel pardon anlamlı ve manidardı...

Ercan ım durup dururken bereket heykeli nerden girdi şeyine ııımmm aklına :queen:

http://tarihturklerdebaslar.wordpress.com/2012/03/21/gamali-hac-svastika/
Biraz genel kültür olsun bari.
resim-1-schliemanndan-troydaki-gamal_-haclar.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Söz konusu olan nazi amblemi, 4 tane "L" harfinden oluşur ve light-life-love-luck yani ışık-hayat-sevgi ve şansı simgeler.

Tarihte bu amblem altında toplu katliamlar yapılmış olsa da, asıl anlamı yukarıda ki gibidir.

Davranışlarınız'dan dolayı psikopat bir motorcuya rast gelmeyip, kafası, gözü patlamayan bir sürücüye şansı göstererek simgeler. Kim bilir?

Vay canına... :sunny: :rendeer:

Süpermiş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar