er6n mi gt 650 comet mi

birader aylık gelirin nedir ne kadar harcayabileceksin
olaya sadece alma kısmından bakma
650 lik motor durduğu yerde sana aylık 200 tl masraf çıkartır benzin hariç
arızalarında karşılayabilecekmisin
sadece bir çift lastiği en ucuz yerde 700 tl
basit elektronik arızaları en az 1000 tl
bunları göz önüne aldın mı
onu bırak driftten sonra 650 lik sana çok gelecek bunun farkında mısın?
nekadar tecrübeye sahipsin

benzin hariç durduğu yerde ne masraf çıkartabilir? fazla gelmez diye tahmin ediyorum. üzerrine binmeden anlayamayız zaten gelecek mi gelmeyecek mi. soğuk kanlı birisiyim sıkıntı cekecegimi sanmıyorum. onu da geçtim bi daha kac kere 20 yasına geleceğiz bazı duyguları hevesleri ertelememek lazım. her gun de arıza çıkartacak hali yok ya çıkarttıkça karsılarım her halde. zaten o yüzden soruyorum ya cok arıza çıkartır mı hangisi daha elverişli olur daha ekonomik olur diye

0 ını demedik :)
7- 10 arasında bir sürü SV var 2.el...
Ayrıca aynı segmentin motorları...
Hızlanmaları güçleri hatta şekilleri bile aşağı yukarı aynı....
Es geçilesi motor değil...
Dl nin uzun ömürlü motoru var.... Sağlam makina..
:flower:Ben Latife ediyorsun sandım vallahi :mrgreen:
Şaka bir yana O bütçe ile benim alacağım tek 600 Lük motor ER-6 olurdu Gücü kuvveti yerinde, sağlam, az yakan bir makina

Tasarım ve teknoloji bakımından aynı döneme aitler, 6N daha yeni nesil bir motor, tasarımcı olmamın etkisiyle ben böyle düşünüyorum, yoksa biraz beygir gücü farkı driftten gelen biri için fark etmez...

bide er6n ve 650 comet in dönemlik vergileri ne kadar bilen varsa yazarsa sevinirim

benzin hariç durduğu yerde ne masraf çıkartabilir? fazla gelmez diye tahmin ediyorum. üzerrine binmeden anlayamayız zaten gelecek mi gelmeyecek mi. soğuk kanlı birisiyim sıkıntı cekecegimi sanmıyorum. onu da geçtim bi daha kac kere 20 yasına geleceğiz bazı duyguları hevesleri ertelememek lazım. her gun de arıza çıkartacak hali yok ya çıkarttıkça karsılarım her halde. zaten o yüzden soruyorum ya cok arıza çıkartır mı hangisi daha elverişli olur daha ekonomik olur diye

birader kullanmıyacan mı motoru yağı suyu zincir yağı lastikleri ufak tefek arızaları
hepsi masraf bundan emin olabilirsin iki motor da sana durdukları yerde aylık 200 tl masraf çıkarır
vergi olayına maliye bakanlığı sitesinden girip bakabilirsin
eğer 600 cc üzeri makine alacaksan kesinlikle 2010 altı makine alma
bu arada kawasaki olayını sadece zmoto dolayısıyla tavsiye etmiyorum
alp tunayın dediği gibi sv 650 lerede bak hatta suzuki gladius 650 var onlara bir bak

Kıyaslamamın motor gücü ile ilgili olmadığı açık :) Comet 90ların motoru görünümünde ER-5 gibi, Er-6 ise yeni nesil tasarım çizgilerine sahip, o da eski artık, az neyseki, ER-6N tasarımıyla yeni nesil bir çok marka ve modele ilham veren bir motordur, ben Comet 100 beygir bile olsa ER-6N'e değişmezdim. Fakat madem güce geldim bu iki motorda arkadaşa fazla bence 45-50 cclik bir model 20'li yaşlarının devamı için daha sağlıklı olabilir, daha çok gençsin, her alınan motoru son motorunuz gibi düşünmeyin, yaşlanana kadar bir çok motorunuz olacak hemen büyütmek aceleciliği veya acemiliğini göstermeyin derim...

45-50 cclik bir model 20'li yaşlarının devamı için daha sağlıklı olabilir, ..

45-50 cc neymiş yahu dünkü çocuk da değiliz :) teşekkür ederim aydıtlattıgınız için. yalnız şu aylık 200tl masrafı ben haala anlayabilmiş değilim. her ay zincir mi degiştiricem her ay arıza mı çıkartacak bu motorlar. oyleyse zaten almam almasın da kimse. benzin masrafı ayrı o allahın emri vericez zaten de.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
45-50 cc neymiş yahu dünkü çocuk da değiliz :) teşekkür ederim aydıtlattıgınız için. yalnız şu aylık 200tl masrafı ben haala anlayabilmiş değilim. her ay zincir mi degiştiricem her ay arıza mı çıkartacak bu motorlar. oyleyse zaten almam almasın da kimse. benzin masrafı ayrı o allahın emri vericez zaten de.

Yıllık 300 lira vergi..
200 sigorta...
50 lira vizenin yarısı..
2 kere yağ değiştirsen 250 lira..
Çeşitli parçalar ( buji, filtreler vb.) 200 lira...
Extra arıza açmadığını varsayıyoruz...
Yılda 5 bin km bindiğini varsayarsak 1500 lira da benzin....
Toplamda 2500 lira yapar en az....
Kaza ve arıza durumları yok daha bunun içinde...

Arkadaşın söylemi bu yönde... :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bu biraz F tarzına yakın gibi geldi bana. F leri de ben sevmiyorum işte :/
Farı sinyali sök değiştir.. :) Grenajları takma.. ;)
Demokrasilerde çareler tükenmez :)
Yada N modelleri de var... Bunlar aslında S model...
Arada onlardan da görüyorum...
Arkadaşımınki yuvarlak farlı grenajsız Naked..

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Farı sinyali sök değiştir.. :) Grenajları takma.. ;)
Demokrasilerde çareler tükenmez :)
Yada N modelleri de var... Bunlar aslında S model...
Arada onlardan da görüyorum...
Arkadaşımınki yuvarlak farlı grenajsız Naked..

kıbrısa gelmeseydim o motoru alacaktım abi...:wiinkk:

Cometi Kawasaki ER-5 ile kıyaslardım, Er-6 ile değil

Bir GT650 ile ER-5'i yanyana koysanız ER-5 motosikletliğinden utanır bence :) Comet, sınıfında 6000-7000 TL gibi fiyatlara alınabilecek en optimum motosiklettir bana göre. Kronik problemi statör-alternatör problemidir. Çözümü ucuz ve kolaydır. Malzeme kalitesi olarak ne bir çinlidir ne de bir japon. Aynen Hyundai'nin, Kia'nın bir Honda, Toyota olamadığı gibi. Sürüşü cidden keyiflidir. Bastın mı 200 yapar ve kıçı-başı oynamaz. Öne güzel bir cam ister. Givi'nin var mesela naked motorlar için universal camları. Motoru Suzuki'nin SV650'de kullandığı motor ile aynıdır. Kısacası GT650 başlığında bazı arkadaşların dediği gibi Comet candır :)

Fiyat olarak ulaşılabilir olması onu maalesef apaçilerin hedefi haline getirmiştir. Alırken doğru düzgün birinden alınması tavsiye edilir...

Bu arada karışık kullanımda 100 km.de 5 litre civarında yakar. Bu cc'de bir motor için iyi bir değerdir.

comet ve er6 arasında karşılaştırma istiyorum ama alternatif sunacaklar varsa sunsunlar tabi. belki hakkaten daha avantajlı bi alet olur comete ve er6ya gore.

Alternatif olarak MT03'ü bi araştır derim hocam belki beğenirsin.Gerçi 660cc olduğundan vergisi biraz yüksek ama.Yakıtı er6n'den daha az diye biliyorum, dengelersin.

Alternatif olarak MT03'ü bi araştır derim hocam belki beğenirsin.Gerçi 660cc olduğundan vergisi biraz yüksek ama.Yakıtı er6n'den daha az diye biliyorum, dengelersin.

bak bu güzel bir alternatifmiş mesela hiç aklıma gelmemişti. er6n lede çok bir fiyat farkı yok. vergisi ne kadar acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

Kronik problemi statör-alternatör problemidir. Çözümü ucuz ve kolaydır.

problemin cozumu nedir ve tekrarlama olasılığı var mıdır çözüldükten sonra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar