Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

burda öyle bi elektronikçi yok meriç :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------

400 km ye yeni geldim gösterge sıfırı gösteriyor. Hava filtresi ve buji değiştirecez galiba. Taş çatlasa 420 km 12.5 litre ile. Eski ölçüm 440 km idi.

Kaç gün önce aldın abi benzini?Ben dedim gel verin şu titanı bana ama yanaşmadınız :pl: :pl:

gün önemli değil, kaç km önce aldığım önemli. Bu gidişle titanın konjektörü yaptırıp ona bineceğim gibi görünüyor. O çok az yakıyor wolfe göre :(

Uzun süre önce aldıysan normaldir abi.Şöyle diyelim kapağı biraz kaçırıyor.Ben kaskı deponun üstüne koyardım durduğum yerde.10-15 dk sonra kaskı taktım mı benzin kokardı kask.Hepsinde var bu sıfır aldım o zamanda kokuyordu şimdide kokuyor.Birde senin motor 2009 contanında eskidiğini gevşediğini düşünürsek buharlaşma daha fazla olur.Ben şuanda motoru kullanmıyorum işine yarayacaksa orjinal karbüratörü göndereyim birde bunla dene.Hava filtresi ve bujiyide kontrol et.

sağol meriç olmaz gönderme. Sanırım fatih hava filtresinı hiç değiştirmedi. Bujiyide yenilemem lazım. Bunları yaptıktan sonra gene aynı yakmaya devam ederse karburatörü okşamam lazım gelecek galiba.

Sorma ahmet abi.Yolda hernekadar ihtiyaç duymasamda tedarikli gezmeyi seviyorum.Eşşeğimi sağlam kazığa bağlıyorum.Bu ara ahtapot falan denmiş ben bilmediğim şeyi yemem abi yiyenede mani olmam.Balık ızgarayı hazırlayıp nasıl iyi gideceğini bir BÜYÜĞE danışırız.Dahada bişey istemem.

Tahsin abi motorda sıvı şeyler taşımaya karşı olsamda sırt çantamın en altında sürekli yedek yap bulunur :) :) onu atlamışım.

Adem abi bir elektronikciye gidip taş direnç alırsan konjektörü değiştirmene gerek kalmaz.Elektronikçiye anlat derdini sana uygun değerlerde bir direnç versin.Konjektör çıkışına bağlarsan 14.7 den daha alt değerlere düşürebilirsin.
Valla işin içinde büyüğe danışmak oldumu ahtapot falan vız gelir tırıs gider Meriçim denemek lazım yani :wiinkk:

sağol meriç olmaz gönderme. Sanırım fatih hava filtresinı hiç değiştirmedi. Bujiyide yenilemem lazım. Bunları yaptıktan sonra gene aynı yakmaya devam ederse karburatörü okşamam lazım gelecek galiba.
Adem sen bence kullanım şartlarını bi gözden geçir sağ eline biraz hakim ol agresif kullanmamaya çalış düşecektir yakıt :bounce:

sol elimi naapçez abi? :queen: yok bu motor çok yakıyo abi. Yani sağ elimle ilgili değil. Fatih iyi ayar çekememiş. Ben 12.5 litre ile yaptığı 420 km yi aynı benzinle 620 km ye çıkartırım amaaa bu sefer 100 ü geçmez ve hantallaşır. Oda benim işime gelmez.

Adem abi uyar problem olmuyor. Zaten senin motor 12.5 litre ile çok rahat 550-600 km gidiyordu abi şuanki ayarı ile.Bence sende sorun var :) :)

Ahmet abi aynen katılıyorum :)

o uzun yolda tek kişidir meriç. Dağda taşta köy içinde artçılı olarak yapılmış km değildir yani :)

sol elimi naapçez abi? :queen: yok bu motor çok yakıyo abi. Yani sağ elimle ilgili değil. Fatih iyi ayar çekememiş. Ben 12.5 litre ile yaptığı 420 km yi aynı benzinle 620 km ye çıkartırım amaaa bu sefer 100 ü geçmez ve hantallaşır. Oda benim işime gelmez.
O zaman sana Salcano R6 ınla mutluluklar başarılar dilerim Adem :cherry: ulen motor sana geçti geçeli psikolojisini sapıttı garibe R6 muamelesi yapa yapa oda napsın kendini R6 sanmaya başladı yakıt tüketiminde napsın :queen:

bir büyüge danışmak.... mmmmmmmmmmmmmmmmm tuttum bu lafı.....
Yeri ve zamanı geldiğinde danışırım Mutlu hiç çekinmem yani :queen:

yav abi formül üreteceğine ne diyosun :) o kadar agrasif değilim yahu. Motorun ciğerini sökmüyorum. Neyse bu işi kendi başıma uğraşıp halledecem galiba. :silent:

burdayım ama birazdan uyucam. yav bende bilmiyom. Niye çok yakıyor anlamadım. Dediğim gibi hava filtesi ve buji değiştirçem. Bakam nasıl olcek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar