led_fen_yapımı

selam arkadaşlar;
3 ay önce aldığım ybr125 ime çanta almıştım.bu çantanın bir ışıklısı vardı bir de ışıksızı.ben ışıksızını aldım.aynı modeldi yalnız.sonra düşündüm de madem bunlar ışık koyabiliyorlar ben neden koyamayayım dedim ve de işe giriştim.sonuç olarak da ortaya benim beğendiğim bişeyler çıktı ve de bunu sizlerle paylaşmak ve de sizin de eğer beğenirseniz yapabilmeniz için konuyu açmış bulunmaktayım.

yapılışı: ilk önce kırmızı kapakları söktüm.altta 6 tane vidası var idi.sonra yerini kontrol ettim ve de boşluk vardı.sonra kaç tane led bağlayabileceğim karar verdim.sonra sıcak silikon ile ledler yapıştırdım.sonra seri bağladım ve de bir direnç ile motorun stop park ve de sinyal uçlarına paralel bir şekilde bağladım.ve güzel bir şekilde çalışıyorlar.ledler fazla akım çekmediği için aküyü zorlamıyor.yapmanızı tavsiye ederim.
saygılar iyi seyirler...

544rb.jpg

2tpo8.jpg

35dcf3r.jpg

6qjiw9.jpg

33m4nsl.jpg

2tpo8.jpg

2lk9so0.jpg

bende yapmıştım, trafikte farkedilmek için artı bir uygulama.. emeğine sağlık

Yaratıcılık ve emek vermek çok güzel bir davranış.:) Hele birde usta gibi takımları da masaya yaymışsın:cat:

arkadaşlar teşekkür ederim.görülen ledlere yenisi eklenerek sinyalleri de bağladım.su anda parklarla aynı anda yanıyor.stopla birlikte de aynı anda yanıyor.sinyaller de sağ sol ile birlikte yanıyor.toplam bir tarafta 12 tane led var.bunların 3'ü park kırmızı,5'i stopkırmızı,4'ü ise turuncu renkte.bitirdikten sonra çok hoşuma gitmişti.

Emeğinize sağlık çok hoş görünüyor.Bunuda yapmak için illaki alet ve bilgi sahibi olmak gerekir.Sinyal yanarken fotoğraf çekebilir misiniz?Daha önce fren led görmüştüm sinyal çok güzel bir fikir.Bende yapmak isterim ama bilgim hiç yok.Aletleri saymıyorum bile.::biggrinn

anda yağmur yağıyor ama en kısa zamanda yüklerim.videosunu da.inşallah...

Güzel ve fonksiyonel bir çalışma.Eline sağlık.
Özellikle gece kullanımları için hayat kurtarıcı bir görünürlük sağlar.
Bende düşüneyim.

Benim çantada bu iş için uygunmuş ama bu işi yaptıktan sonra, çantayı çıkarmamak gerekecek değil mi? Yani kablo bağlantılardan dolayı.

yok sabit olmasına gerek yok altına bir tane soket koy.gerektiği zaman çıkartabilirsin.bu arada size yardımcı olması bağbında bir de bilgi vereyim bu led ve de ona seri takılan direnç ile ilgili;
öncelikle bunlar mantar led ve de daha iyi yanmaktadır normal ledlere göre fiyatı da biraz daha pahalı.tanesi 20-25 krş falan.

 Kırmızı LED yaklaşık 1,8V-15mA
 Sarı LED yaklaşık 2V-15mA
 Yeşil LED yaklaşık 2,2V-15mA
 Mavi ve Beyaz LED yaklaşık 3.6V-20mA ‘de çalışır.

En son aldığım çin malı 20 ma çeken samsung Mantar Ledlerin çalışma voltajları

Kırmızı : 1,9 -2,1 Volt
Sarı : 1,9 -2,1 Volt

Beyaz : 3,1 -3,4 Volt
Mavi : 3,1 -3,4 Volt
Yeşil : 3,1 -3,4 Volt

Sarı ve/veya kırmızı renkli 2 adet seri bağlarsanız +12V R = 470 ohms
Sarı ve/veya kırmızı renkli 3 adet seri bağlarsanız +12V R = 330 ohms
Sarı ve/veya kırmızı renkli 4 adet seri bağlarsanız +12V R = 220 ohms

Beyaz, Mavi, Yeşil renkli 2 adet seri bağlarsanız +12V R = 330 ohms
Beyaz, Mavi, Yeşil renkli 3 adet seri bağlarsanız +12V R = 120 ohms
Beyaz, Mavi, Yeşil renkli 4 adet seri bağlarsanız +12V R = 1 ohms

Piyasada bulunan mantar ledlerde genel olarak 330 ohm 220 ohm ve 120 ohmluk 1/4 watt dirençler kullanılır.

Teşekkür ederim ayrıntılar için. Tek başıma yapamam zaten. Tecrübeli bir ustadan destek almam lazım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar