Arazide kullanımı nasıl gt250'ler piknik yolları filan![]()
yolun durumuna bağlı olarak amortisör yumuşatman hatta lastiğin havasını indirmen hem lastiğin yarılmasını engeller hemde daha titreşimsiz motor kullanmanı sağlar..tabi sürekli bu yollardaysan enduro lastikte gerekebilir.
örnek;
http://img571.imageshack.us/img571/3676/imag0681m.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/2482/dscf2253t.jpg
çok harika bi yol. güzel bir gezi olduğuna eminim..
soru 1: amortisör yumuşatma nedir?
soru 2: ilk resimde görülen beyaz st nin ön far grenajı çok yakışıklı olmuş, bu nedir? yoksa motor 250R ın naked hali mi?
Ciddi ciddi 0 gt250 düşünmeye başladık gelecek arızalardan ve motor naked yağmurda çamurda elektronik zarar görür diye korkuyorum ve ilk resimdeki gibi toprak yollara girecek. Sym düşündüm ama servisinin uzak olması korkuttu ve tek silindir aynı para.
Hocam ben 50 cc scooter kullanıyorum yavaş yavaş supersport veya naked kategorilerine geçmek yani vitesli motosiklet kullanmak istiyorum. Motor yazlıkta kalacak ve yazlık dediğim köy gibi bir yer biraz engebeli bir de balık tutma piknik filan derken hafif araziye giriyorum amortisör patlama gibi ihtimalleri düşünüyorum yedek parçada amortisörün 3000 TL olduğunu okuduğumda aklım gitti ama tutku cbr250r düşündüm şekil olarak yok yani etkilemedi SYM wolf 250'ye o kadar para verilmez ninja 250 için yok uymadı içime sinmedi anlamadım gt serisine kaldım.
İşte yurtdışından parça getirme olayları internetten alışveriş bana zor geliyor gümrükte takılma olayları peki arazi için nasıl olur gt250 sıkıntı çıkarır mı?
ben gt250 mi aldığımda asıl niyetim sıfır gt650 almaktı. bu olay eylül-ekim aylarına denk geliyor. o zamanlar bayilerin ellerinde 2009-2010 model gt650 ler vardı. eskiden stoğa giren motorlar, yenileri gelmiyor artık die bi açıklama yapmışlardı. fiyat olarak da 12.000 tl ler civarıydı. kredi kartı kullanmadığım için alamamıştım. bence alıcı olarak bayileri bi ara derim.
dipnot: hala gözümde tütmektedir kendileri. hediye edecek olan varsa yardımcı olabilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------
iş yerim eminönü'de. motorum da ana cadde üzerinde duruyor. hergün 3-5 kişi (turistler de dahil) motorun orasına burasına yaslanıp, poz verip foto çekiyolar. geçen ay i.neliğine motorun önüne "yoğun ilgiden dolayı satılıktır" yazmıştım![]()
yani zenon abi, bizim motorlarla da hava atılabiliyor, rahat ol![]()
Gelen olursa tek motor gidip, 2 motor gelicez.Otobüse almıyorlarmış kara yolu mecburen.En özet hali bu.Masraflar bendenBelki bir de yemek ısmarlarım
Bu arada motor benim eski motorum.Hyo
az önce ilanını buldum, adam hakikatten sattığı motoru geri alıyor :cyclopsan hayırlısıysa olsun diyelim
ben gelirim ama yerler şuan itibariyle hala buzlu iken gelecek için bir şey söylemiyorum. beş gün sonrasının hava durumu tahminine bakarak da kesin bir karara varamıyorum. bu arada pazar pazar noter olayını nasıl halletmeyi düşünüyorsun, vekaletname hazırlattın da onu mu vereceksin? yoksa satış işlemlerini çoktan hallettiniz mi?
Hocam çok sağolun bütün ön yargılarımı giderdiniz insanın ilk vitesli motosikleti olacağı için en iyisini istiyor.Peki r serisi için ne düşünüyorsunuz.
Öncelikle vekaletname çıracak bende pazaretsi satışı burda yapacağım.Benden motoru alırkende ben vekalet vermiştim orda satış yapılmıştı.Havalara gelince hafta sonu havalar ısınıyor son bir iki gün yağmur yağacak pazar günü de yağış yok.Okadar yol tek çekilmez işin yoksa atla gel,satır köfte yer döneriz![]()