Bana göre :
* Sigara, içmeyen birine önerilecek bişey değil ( o keyfi bilmeyen biri, hayat boyu bilmesede olur, birtakım götürülerininde olduğu ortada )
* Sigara içen birinede bırak, et, leş tü kaka, ölürsün falan demek iyice saçma zaten, kişi kendi kararlarını veremiyormu yani :silent:
* Durum aslında niçin içtiğinizle alakalı, 11 yıldır sigara içiyorum (ortalama 2 paket/gün), zaman zaman abartıp keyif almadığım dönemler oldu yada işlerim için elimi kolumu kıpırdatmazken gecenin bi yarısı,
üşenmeden çıkıp sigara aldığım günler...bu tür durumlarda ben sigaradan değil sigara benden haz alıyor gibi bi his oluşuyor :mrgreen: ve 2-3 ay bırakıyorum.
Sonrasında keyfi yine ilk günki tazeliğine geri dönüyor :

uro:: Sigara sizi kontrol ediyorsa zaten bence hiçbir anlamı kalmıyor durumun, içsende içmesende olumsuzlaşıyor.
* Askerde Marboro 1.25 TL civarıydı (kıbrıs), 4 blok aldım 2-3 tane içtim yıllarca içtiğim sigaradan eser yok, hiç keyif almadım bambaşkaydı ::wacko:: çocuklara dağıttım,
komutanım Downhill diye bişey uzatmıştı tek içtiğim sigara odur askerlik bitene kadar ( fena gelmemişti şimdi yalan olmasın :cherry: )
* Yıllar önce işe gitmek için durakta beklerken, totosunun rahatlığı için tek başına arabasıyla yol alan milyonlarca kişinin egzoz dumanları yüzünden istisnasız her sabah istifra ederdim,
ama olumlu veya olumsuz bu bana da tanınmış bi yasal haktı, seçerim seçmem o ayrı, yinede o şahıslar hakkında en ufak kırıcı bi düşünce geçirmezdim aklımdan :

ala::
Burada konuşulanlara göre benimde çıkıp, "benim oksijenimi nasıl kirletirsiniz, solumak zorundamıyım, kimse motorlu taşıta binmeyecek, kaza yapıp sağlık sektörümü meşkul etmeyin, elektrikli toplu taşıma kullanın" demem lazımdı,
hatta "et yemeyin benim doğamdaki hayvanları katlediyorsunuz, wc gitmeyin benim denizime, nehrime senin ... akmak zorundamı, ben o suyun arıtılmışı dediklerini çocuklarıma içirmek zorundamıyım"... ... :silent:
Sigarayı
övüyormuşum gibi anlaşılmasın, demek istediğim 3-5gr tütün yüzünden birbirimizi kıracak cümleler kurmamız bana daha anlamsız geliyor, nebiliyim ::huuuh::
* Bi dönem tırmanışlarda, spor salonunda nefes almamda zorluk hissettim gibi geldi, tobacco cu bi dayıya gidip derdimi anlattım,
"oturanboğagiller binlerce yıl tütün içti sabahtan akşama, atalarımızdada durum aynıydı hatta abartıp nargileye kömüre bağladılar durumu :mrgreen: sonrada savaşa gidiyorlardı koşa koşa, ben 2 paketçik sigarayla tıkanır olucam nerdeyse.. ne iş"
Dayıda kendin söylüyorsun işte onlar saf tütün tüketirken sen barutlu marutlu ne olduğu belirsiz şeyler içiyorsun al bide burdan yak sadrazamım ikram dedi, golden sardı verdi... "heeeeeee..." dedim :mrgreen:
Sonra nefes zorluğu bilmemne... hiçbişey kalmadı tabi ve aynen devam ::winkwink
Bana göre sigara, uzak kaldığımda özlediğim keyiflerden biridir sadece, amatör ateşte çevirilen kuzunun yağlarının kora damlaması gibi, düşük devirde motosiklet sürmek gibi, rakı+balık gibi bişey...
Fanatiği, tiryakisi, bağımlısı olmadıktan sonra hertürlü keyfi, zarar fayda güdmeksizin kabullenir insanoğlu, maddi manevi zarar-fayda gözetiyorsan o iş keyiften çıkmıştır bana göre. Umarım ters anlayanlar çıkmaz yazdıklarımı