Cihan, daha ne kadar teşekkür edeceğim sana bilemiyorum

Tekrar teşekkürler yanıtın için.
Bu arada Levent'in özel mesajda yazdığı tavsiye üzerine kendimi tanıtmak istedim. Yeni bir GV250 kullanıcı aday adayı olarak samimi ve uzun süreli dostluklar kurarız umarım. İsmim Mahir, Konya'da yaşıyorum. Ünivde çalışıyorum, akademisyenim. Yaş 32.
Fuar'da öyle indirim falan olmuyorsa acep Ankara'ya mı geçsem diye düşündüm. Forumda Ankara'da yaşayan var mı acaba? Daha doğrusu Ankara'da önerebileceğiniz bol seçenekli motorsiklet mağazaları var mı? Bir araştırayım internetten şu mağazaları...
Sevgili Cihan'ın da dediği gibi insan olmuşken en iyi olsun diye düşünüyor ve kararsızlıklar da bu arayıştan doğuyor. İşte kararsızlıklardan bir demet sunayım aşağıya:
Koruma demiri: Acaba hyosung'un orjinal parçası mı olsun, tr'dekiler mi (tipleri farklı birbirinden). orjinalinin yanında ayak ayak koyma yeri de veriliyor. Ama ayaklık parçaları normalden ufak oluyor demirin biçiminden dolayı. Öte yandan tr'dekilerden insanlar genel olarak memnun gibi.. Ayrıca TR'den sipariş verince hemen gelir ve takılır. Takılır ama nasıl? Kendi çabamla takabilir miyim? Ustaya taktırmam gerekiyor mu acaba? Öte yandan ön cam alacaksam onu nasıl olsa hyosungdan istetmek zorundayım, madem kargo parası bir kez verilecek o halde orjinal demirde beraber gelsin. Aha da oldu kör düğüm
Kask: Shark S900 fost lumi'yi çok beğendim. Kask sadece kazaya karşı koruma bakımından değil kazayı önleme bakımından da önemli bir özelliğe sahip. Öte yandan yetkili satıcı olan anesmotorda model kalmamış. Motorsikletim.com.tr denen site de var ama onlar da kaç yılı üretimidir kim bilir? 5 yılda bir değiştirin diyorlar, 2 yılı peşinen gitmişse ne olacak. Peki 5 yıl olayı doğru mudur, belki aşırı titiz güvenlik testleri sonuçlarını kendi lehine dönüştürmek isteyen şirketlerin pazarlama gayretinin bir ürünüdür şu 5 yıl olayı.. Herşey bir yana benim kafaya hangi beden kask olur acaba... Önceden bir giymişliğim olsa, şu veya bu beden diyeceğim. Ama önbilgi olmayınca netten almamak en mantıklısı. Mağazalarda İstanbul'a toplanmış. O halde fuar vakti gitmek, deneyerek almak mantıklı. İyi tamam fuara gidelim gitmesine de belki daha farklı bir ihtimal vardır. Ankara, Antalya vs. yerler gibi... Peki buralarda istediğim Shark kask var mıdır? Sanmıyorum... S900, S900c, modellerinden birisini alabileceğim yakın il mağazası yoksa tek seçenek İstanbul.... Daha çeneden açılır, full face meselesine girmiyorum bile... Full olsun tam olsun ile geçiştiriyorum bu mevzuyu...
Mont: İlk komplike soru şöyle "mont mu olsun, body armour mı olsun, her ikisi mi olsun?"... Ben motoru yoğunlukla yazın ve yağmurun yağmadığı ilk/sonbahar günlerinde kullanacağım sadece. bu yüzden hem body armour, hem mont giymek insana sıcaktan fenalık geçirir. Güvenlik olsun derken daha beter bir güvenlik problemi yaratır. Ayrıca deri mont almak en mantıklısı, ama deri mont ile yazın ne edeceğim. Dainese modellerine bakıyorum, pahalı olmalarına karşın. Karar çıkmıyor bir türlü... Revit air yazlık fileli mont var. Ama o mont ile de motokurye gibi olurum. Deri değil ama çokça önerilen bir mont.
Pantol: Motor kıyafetiyle derslere girip çıkmak olmayacağından üstü başı rahat değiştirebileceğim seçenekler daha mantıklı geliyor. Bu nedenle yandan fermuarlı revit pantolonu ilk seçenek oluyor. Ama buna karşın dainese knee v dizlik ve dainese kalça koruma alıp istediğim pantol ile kullanabilirim. Fakat böyle yaparsam da bu kalça koruma yazın terletip pişik etmesin insanı. Bu yaştan sonra pudra taşımayalım torpido gözünde
Bot: ilk problem: almalı mıyım almamalı mıyım... ikinci problem: madem güvenlik için alıyoruz bu haltı, o halde uzun çizme tarzı olanlarından almalıyım... Yaz kış çizme ile dolaşmak durumunda kalacağım. Üstelik aynı çizme ile... Ne hijyen bakımından mantıklı, ne fiyat, ne de rahatlık bakımından... Ama tarak kemiğini bilekleri kırmak istemiyorsan bu da şart deniliyor. Netice: çıkmaz sokak...
Ön cam: Bu ön cam sadece yurtdışından mı alınabilir ki... TR'de yok mu bunun orjinali... Orjinal olmasa, el de yaptırsam... Hem de Konya'da

Biz kask bulamıyoruz, ön cam nasıl yaptıracaksam Konya'da... Pehh... Dışarıda yapan bir yerden sipariş versem, monte edebilir miyim ki? Hadi ettim diyelim, yakışır mı ki? İşlevsel olur mu peki? Netice: bilmiyorum...
Ben yoruldum yazmaktan... Kaldı ki yazıklarım sadece 1000'de 1'idir kafadan geçenlerin... O derece bunaldım