Motosiklet için HGS

Arkadaşlar,
Karayollarının yönetmeliğine göre bizim motosikletler HGS sınıflandırmasında 6. Sınıf Araç olarak tanımlanmaktadır. Ancak 6. Sınıf araçlar için HGS ücreti belli değil. Diğer sınıflar için ücret belli ama motosikletler için bişey bulamadım.
Motor için HGS almak kaça mal oluyor bilen var mı?

1. sınıf hgs alıyorsun, 35 tl para veriyorsun 5 tl etiket 30 tl de içerisinde yüklü geliyor. köprü geçişi 3,40 tl

demişlerdir bunlar arabaların arkalarına yapışıp geçiyolar nasıl olsa para vermiyolar verenlerede geçirin gitsin mantığı var ozaman :)

Benim anlamadığım; hem sınıflandırmada 6. sınıf olarak resmi bir ibare var ama gel gelelim, ortada 6. sınıf bir kart yok. En azından KGS için durum böyleydi.
Biz mi çok salağız, onlar mı çok akıllı?!...

hgs araç sınıflandırma toplantısında şöyle bir muhabbet geçtiğine eminim

- motosikletler hangi sınıfta olacak?
- ......et motosikletleri.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim anlamadığım; hem sınıflandırmada 6. sınıf olarak resmi bir ibare var ama gel gelelim, ortada 6. sınıf bir kart yok. En azından KGS için durum böyleydi.
Biz mi çok salağız, onlar mı çok akıllı?!...

Sınıflandırmada 6. sınıf yok zaten. 6. sınıf sadece KGS'ye özgü bir durumdu, OGS'de de yoktu zaten. KGS'de 6. sınıfın olmasının sebebi de (eskiden) motosikletlere OGS vermiyordu ve OGS %20 indirimliydi. OGS alamayan motosiklet kullanıcılarının OGS indiriminden yararlanabilmesi için KGS'de 6. sınıf yapılarak %20 indirim verildi. HGS'de OGS gibi herkes için geçerli %20 indirim olduğu için de 6. sınıfa gerek duyulmuyor. Ne zaman HGS'deki %20 indirim kaldırılır o zaman belki 6. sınıf açılabilir. Kısacası eskiden 3,40 TL ödüyorduk HGS ile yine 3,40 TL ödüyoruz. Şikayet etmemiz gereken şey 6. sınıf olmaması değil motosikletlerin neden 10 yıl önce olduğu gibi otomobilin yarı ücretine geçiş yapamadığı olması gerekir.

F54

beyler bu köprü den geçerken para verme işi nasıl oluyor girişte mi veriyoruz çıkışta mı bilgi verirmisiniz

beyler bu köprü den geçerken para verme işi nasıl oluyor girişte mi veriyoruz çıkışta mı bilgi verirmisiniz

Avrupadan anadoluya gecerken veriyosun.Yani giristemi cikistami o sana bağlı.

Bunları ben varya.. Sadece BEKiR REiSe havale ediyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı

Nereden girdiğine bağlı :queen:
Avrupa'dan Asya'ya geçerken ücret ödeniyor, para demişsin ama para ödeyebileceğin bir yer yok. Biliyorsundur muhtemelen ama Sakarya'da yaşayan biri olunca hatırlatayım dedim.

Pekı bız motorcular bu hgs olayını nasıl yapıcaz bıldıgım kadarıyla yapıstırılıyor motora veya kaska nasıl olucak fıkrı olan ?

F54

Avrupadan anadoluya gecerken veriyosun.Yani giristemi cikistami o sana bağlı.

Bunları ben varya.. Sadece BEKiR REiSe havale ediyorum..

yani ben şimdi sakaryadan geldim avrupa yakasına geçtim oradan da tekirdağ çanakkaleden eve döndüm para vermiyorum yani öyle mi?:pl:
agaya beleş mi oluyor o zaman:cherry:

yani ben şimdi sakaryadan geldim avrupa yakasına geçtim oradan da tekirdağ çanakkaleden eve döndüm para vermiyorum yani öyle mi?:pl:
agaya beleş mi oluyor o zaman:cherry:
e-5ten silivri üzerinden tekirdağ ve çanakkale yaparsan ücret ödemezsin ama dönüşte istanbul dan dönüceksen ya köprüden geçiceksin ya da feribotla geçiceksin. illa köprüye para ödemicem dersen feribotla geçersin :D :)

köprü ilk yapıldığında her iki istikamettede gişeler mevcutmuşş.. Sonra bakmışlar ; "oha lan! biz tek istikamete bile gişe açsak paranın ... koyarız" demişler tek yöne indirmişler :) Nasıl olsa % 98 giden geri gelecek :)

arkadaşlar benim merak ettiğim bu bankaların kredili HGS dedikleri olay.. Dün bir bankadan aldım ama henüz kart elime ulaşmamıştı bende kaçak geçiş yaptım.. aradığımda sistem plakanıza tanımlı olan hesaptan otomatik çeker dediler. öyleyse bu barkodu motora yapıştırmamıza gerek yok diye düşünüyorum.. sizler ne dersiniz?

Garantiden sipariş ettiğim otomatik yüklemeli HGS ulaştı. Etiketi önce şeffaf kapaklı dosya kapağına yapıştırdım . Üzerine kaliteli beyaz koli bantı yapıştırdım. Falçata ile HGS nin sınırlarından kestim. Elde ettiğim "dosyakapağı ve kolibandı arası HGS sandviçini" motorun rüzgar camının iç kısmına silikon ile yapıştırdım, üzerine 1 kat daha koli bandı ile koruma yaptım. Bu şekilde su almıyor, dilersem sökebilirim de. 2 defa geçtim, okumasında bir sıkıntı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar