Servis Yanlış Yağ mı Öneriyor?

Selam herkese,

Garanti kapsamındaki motoruma servisin koyduğu yağ(15-50), kılavuzda önerilenin(10-30) özelliklerini tutmadığı için yağı kendim seçtim. Fakat servisten "sizin seçtiğiniz yağı koyamayız, koyarsak garanti dışına çıkar" gibi bir cevap aldım.

Siz neye göre koyuyorsunuz bu yağı diye sorduğumda ise; "Hepsine bunu koyuyoruz,yağ yağdır" diye cevap verdiler.
Halbuki 600 km önce koydukları yağ simsiyah oldu, köpüklendi ve kış şartlarına da uygun değil.

Burada bu konuda bir çok konu açıldı biliyorum ama benim sorum biraz farklı;

-Kullanma kılavuzunda önerilen kriterlere tamamen uyan bir yağa servis neye dayanarak onay vermiyor ve garanti dışı bırakırım diyor?Garanti şartlarının hangi yazılı kısmına dayandırıyor?
-Servisin sırf anlaşmalı diye kullandığı marka benim motosikletim için uygun yağı üretmiyor diye, üreticinin tavsiye etmediği yağı servis neye dayanarak onaylıyor?

bende motorumu aldığım servise götürmüştüm ilk bakıma onlarda artistik yaptı yok 500 km sonra yine gel yağ filtresi, hava filtresi yok motor yağı ne varsa değiştirecez dediler.bende kitapçıkta öyle bişey yazmıyo dedim.biz fabrikayla görüştük bu aralıklarda bakım yapıyoruz dediler.bende diger servisleri aradım böle bişey varmı diye tabikide yok adamlar beni kazıklicak başka bişey değil.bide işe bakın 1000 kmdeki 1 aylık motorun hava filtresini değiştirecekmiş.neyse işte artık başka servislere gidiyorum.dürüst adamların işletmesine..bence sende diğer servisleri ara sor gerekirse fabrikaya şikayet et o servisi.

Şu motosiklet servisleri kafasına göre hareket etmiyormu sinir oluyorum. Elinde ne varsa kakalamaya çalışıyorlar garanti kapsamı dışında kalması falan yalan. Misal ben orda bakımımı yaptırdım sonra gittim başka marka yağ koydum motor bozuldu kimse ayırt edemez motordan çıkan yağın ne marka kaç numara olduğunu. Şimdi motor yağından kaynaklı bi sorun yaşasan bile meşhur "Kullanıcı Hatası" durumuna düşersin söyleyeyim. Ben senin yerinde olsam ustayı bi rezil ederdim orda. Başka servise gider öyle bakım yaptırırdım. Gerçi bütün servisler rezalet. Sırf motor garantiden çıkmasın diye servislere gidip bakımını yaptırıyoruz. Oda yağ değişimi filtre ile buji kimisi uygun görürse değiştiryor. Resmen servisler kalkınsın diye yapıyorlar. otomobil servislerinde araç bakımları ve garanti kapsamlarının bi standartı var sorunla karşılaştığınızda müşteri hizmetleri yardımcı oluyor ama motor için bu söz konusu değil.

-Kullanma kılavuzunda önerilen kriterlere tamamen uyan bir yağa servis neye dayanarak onay vermiyor ve garanti dışı bırakırım diyor?Garanti şartlarının hangi yazılı kısmına dayandırıyor?
Cahil cungul adamların eline kalırsak olacağı bu ! , Servis maddi menfaatlerine uygun düşmeyeceği için kullanma kitabında yazılı olan yağı kabul etmiyor ,, bazıları ne idüğü belirsiz yağları Castrol , mobil vs varillerine doldurup servis ediyorlar

Kışın 15w 50 yağı uygunmu görüyor servis:farao: Ya birde garantiden çıkar olayı varya sanki ayçiçek yağı koyalım diyoruz:)
Kardeşim senin de dediğin gibi kitapçığında ne yazıyorsa o veya 10w 40 diyelim. 15w 50 nasıl koyuyor bu adam. Yalnız 15w 50 full sentetikse o başka.
Honda merkezi ara durumu anlat doğrusu neymiş söylesinler.

Benimde kanuni servisle ilgili sıkıntı olmuştu merkezi aradım , durumu anlattım. Onlarda servisi arayıp fırça kayıyorlar. Sonra o servisle papaz olduk ve bir daha o servise güvenip motoru teslim edemedim gıcıklık yapar diye:pl:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kesinlikle varillerden koydurmayın...
Varillerdeki yağ açık satılan 20-50 tarzında piyasa yağları...
Kilosu 4-5 liralık yağlar...
Ya litrelik orjinal kutularında gözlerinizin önünde açsınlar ya da koydurmayın...
Zaten koydukları yağı markası ile belgelemek zorundalar....
Faturada yağın markası yazmak zorunda .:cat:

keske sikayetleri yazarken hangi servis oldugunuda yazsaniz bizde bilsek. bir cok serviste malesef boyle abuk sabuk seyler var. kesinlile sikayet edin arkadaslar fabrikaya bildirin sonuna kadar ugrasin. suyu cikmis servislerin adamlar bakima girmiyor diye zincir bile yaglamiyorlar. fabrikanin gevseliginden oluyor bunlar

Garantideki motoruma servisin koyduğu yağ(15-50), kılavuzda önerilenin(10-30), özellikleri tutmadığı için yağı kendim seçtim fakat servisten "sizin seçtiğiniz yağı koyamayız, koyarsak garanti dışına çıkar" gibi bir cevap aldım.
Tamamen çıkar amaçlı verilmiş cevaplar. Bana bu şekilde yaklaşan servisleri bikaçkez servis zamanlarımda aradım, benzer cevaplar aldığım için listemde üzerlerine çizik attım.

Her seferinde uygun yağı kendim alıyorum ve servisleri arıyorum, "tabiki motosikletinize uygun ise neden olmasın" diyen herhangi bi servise gidiyorum. Anlaşıldığı üzere böyle saçma cevap verenler sadece saçmalıyor.

Kendi izledikleri yoldan doğan sonuçlar da ne hikmetse genellikle kullanıcı hatası oluyor. Size uzakta olsa diğer servisleri bi arayın motosikletinizin sağlığı için. İşlerine gelmediği için servislere laf anlatmak çok zor hakkaten :)

Servis hataları yüzünden keçesi patlayan, motosikleti yağ eksiltmeye başlayan... .... bir sürü suçsuz kullanıcı var malesef :sunny:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamamen çıkar amaçlı verilmiş cevaplar. Bana bu şekilde yaklaşan servisleri bikaçkez servis zamanlarımda aradım, benzer cevaplar aldığım için listemde üzerlerine çizik attım.

Her seferinde uygun yağı kendim alıyorum ve servisleri arıyorum, "tabiki motosikletinize uygun ise neden olmasın" diyen herhangi bi servise gidiyorum. Anlaşıldığı üzere böyle saçma cevap verenler sadece saçmalıyor.

Kendi izledikleri yoldan doğan sonuçlar da ne hikmetse genellikle kullanıcı hatası oluyor. Size uzakta olsa diğer servisleri bi arayın motosikletinizin sağlığı için. İşlerine gelmediği için servislere laf anlatmak çok zor hakkaten :)

Servis hataları yüzünden keçesi patlayan, motosikleti yağ eksiltmeye başlayan... .... bir sürü suçsuz kullanıcı var malesef :sunny:

Geçenlerde scooter dan 1.5 lt yağ çıktı...
Bakımını en son servisi yapmış...
900 ml nere 1.5lt nere...:pr:
İpinde mi adamların.... Belki bilerek yapıyorlar belki bilmeyerek...
İki türlü de yanlıştalar...

servise yag gorurecezde bizim yagi koyduklarini nerden bilecez. bakim yaparken yaninda durdurmuyorki adamlar.

Güvensizlikten değilde el alışkanlığından iki sefer topcasede kilitli unuttum yağı, arayıp çağırıyorlar yukardan :) gözümle tesadüfte olsa gördüğümden hiç o ihtimali düşünmemiştim açıkçası :)

Ozaman hava filitremize, balatalarımıza, heryere işaretler mi koyalım belki onlarda değiştirilmiyordur :mrgreen: İşin şakası ben okadarını yapacaklarını düşünmüyorum, sonuçta kameralarla denetleniyor servisler :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Kardeşlerim,

Burada verilen örnek ile ilgili olarak şöyle bir ihtimal olabilir.

Motorlarda kullanılan yağlar iklimsel koşullara göre farklı seçilebilir. Ağırlıklı olarak Antalyada kullanılan bir motor ile aynı marka model ve ağırlıkla Ankarada kullanılan bir motorun farklı yağlar kullanması servis tarafından "tavsiye" edilebilir. ( özellikle tavsiye diyorum hiçbir yetkili servis motor manuelinde yazandan farklı bir ürün için sizi zorlayamaz ve garanti dışı bırakmak ile tehdit edemez. Dağ başında değiliz Sanayii Bakanlığı diye bir kurum var bu ülkede ).

İklimi daha sıcak olan bölgelerde daha kalın , soğuk iklimin hakim olduğu bölgelerde daha ince yağ kullanımı "tavsiye" edilebilir.

servise yag gorurecezde bizim yagi koyduklarini nerden bilecez. bakim yaparken yaninda durdurmuyorki adamlar.

Ozaman hava filitremize, balatalarımıza, heryere işaretler mi koyalım belki onlarda değiştirilmiyordur :mrgreen: İşin şakası ben okadarını yapacaklarını düşünmüyorum, sonuçta kameralarla denetleniyor servisler :)
İnsanların servislere bakış açısına bakın !! , İnşallah servisçiler okuyorlardır bunları , tam rezalet !!!

motor fazla yağdan contaları patlatırsa motor indirecek. o parayı düşünüyor. bi conta değişerek motoruna göre 300-500 lira para talep edecek.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bu konuda söyleycek çok şeyim var ama banlanmak istemiyorum..

neyseki bildiğim doğrulara inanan ve asla servislere kanmayan bir adamım!

cbr250 gibi bir motora bu mevsimde (ki o motor her mevsim aynı yağı kullanır) 15w-50 yağ koymakta direten, elinde kalan yağı kazıklayarak geçirmek isteyen servis dayaklıktır..

motorunuzun yağı servis kitapçığından yazan yağdır yani kış değer en yüksek 10w olacak yaz değeri 40 olabilir.

arayıp honda TR ye şikay et çok zor birşey değil? bende izmitteki sofuoğlu motor u şikayet ettim arayıp özür dilediler ama birdaha da gitmedim o ayrı. ben konşuk motora gittim en son,herşeyi görebiliyorsunuz camın arkasından çay kahve ikramınızı içerek ister tv izleyin ister motosiklet dergilerine göz gezdirin isterseniz de motosikletinizin bakımını izleyin =)

keske sikayetleri yazarken hangi servis oldugunuda yazsaniz bizde bilsek. bir cok serviste malesef boyle abuk sabuk seyler var. kesinlile sikayet edin arkadaslar fabrikaya bildirin sonuna kadar ugrasin. suyu cikmis servislerin adamlar bakima girmiyor diye zincir bile yaglamiyorlar. fabrikanin gevseliginden oluyor bunlar

Özellikle servis adı belirtmek istemedim. 1 aydır uygun yağ için araştırma yapmama rağmen belki yine de yanlışım vardır, adamlar haklıdır diye.Ama bugün tekrar motorumu çalıştırdım,keyfini sordum:) Küçük bir araştırma daha yaptım.Sonuç;seçimimim doğru olduğundan eminim(Motul 10-40w MA2-tam sentetik). Bu yüzden servisin adını yine yazmayacağım ama zaten künyemden nerde olduğu anlaşılıyor.İlgine, fikirlerine teşekkürler.

arayıp honda TR ye şikay et çok zor birşey değil? bende izmitteki sofuoğlu motor u şikayet ettim arayıp özür dilediler ama birdaha da gitmedim o ayrı. ben konşuk motora gittim en son,herşeyi görebiliyorsunuz camın arkasından çay kahve ikramınızı içerek ister tv izleyin ister motosiklet dergilerine göz gezdirin isterseniz de motosikletinizin bakımını izleyin =)

Honda'yı dün(Cumartesi) aradım. Amacım şikayetten önce herşeyden emin olmaktı. Ama şu anda teknik bilgi verebilecek hiçbir kişi olmağını söyleyip acil yardım hattına yönledirdi. Onlar da şu an için Honda'nın motosikletler için acil yardım hattı olmadığını teknik bilgi için beni zaten şikayet ettiğim servise yönlendirdi.

Sonuç; yarın servise elimdeki yağ notlarıyla beraber gideceğim. Neye göre bu yağı seçtiğimi anlatıp, hatta bir kaç teknik bilgi sorup,ustasının da oradaki bayanın da bu konuda ne kadar bilgi sahibi olduğunu ortaya çıkarıp hatalarını kabul edip, seçtiğim yağı koymalarını isteyeceğim. Yine kabul etmezlerse "laz inadı" neymiş onu anlatmaya çalışacağım açıkçası.:)) Gerekirse Honda'nın CEO'su o servise gelecek ama bu iş çözülecek:D

Motorunuz CBR 250 ise yazın 15-50,kışın 10-40 kullanmanız en doğrusu olur.
Yağıda benim tavsiyem 4000 km de bir değiştirin.

Benim cbr 125 e de servis yazın scooter yağı koymuştu.Şikayet ettim.Beni aradılar,isterseniz gelin değiştirelim,ama scooter yağı nın zararı olmaz motor daha iyi gider diye bi cevap aldım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar