Mondial 150mr mı? 250mr mı?

Cümleten iyi akşamlar. Arkadaş uzun zamandır idare edecek motor bakıyodu bende uzun zamandır mondial marka motorlara bakıyorum. 150mr ve 250mr dikkatimi çekti fiyatlarıda oldukça iyi. Mondial ürünlerini bilmediğimden kullanan arkadaşlara soruyorum bu iki farklı motorda vibrasyon-kullanım rahatlığı-maksimum sürat-tork nasıldır? Kısa mesafede arıza çıkarır mı? Yağ problemi veya kronik problemler var mıdır? Motor genelde şehir içi kullanılacak tek tük şehirler arası da yapılacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
150 MR ye sözüm yok. çok yakıyo, mühendislik hatası var diyenler çıkabilir. inanma :) 12 000 km kullandım ve harcadığının karşılığını veriyor.

250 MR ye sözüm var; http://olmamis-iste.blogspot.com/2012/11/mondial-250-mr-destro.html yani: sakın ha uzak dur

ayrıca, bu konular çok kez yazıldı. hem kendi başlıklarında hemde kıyaslama vb konularda. lütfen arayın biraz

250 MR dükkandan alıp 650 km eve kadar götüren adam rodaj denen işi bilmiyordu herhalde :queen: , 2.el aldıysa da patlak motor almıştır.
8.5 kw ile ben 105 görüyorum. 15 kw ile nasıl 120 geçemez. ilginç, valla bende merak ettim. Bu motor bu kadar kötü müymüş :silent:

250 MR dükkandan alıp 650 km eve kadar götüren adam rodaj denen işi bilmiyordu herhalde :queen: , 2.el aldıysa da patlak motor almıştır.
8.5 kw ile ben 105 görüyorum. 15 kw ile nasıl 120 geçemez. ilginç, valla bende merak ettim. Bu motor bu kadar kötü müymüş :silent:

abi o yazıyı yazan bendim.

tükandan değil ikinci el olarak bir insan evladından aldım geldim :D

gitmiyo abi 110 - 120 ile yol bitmedi yeminlen...

0 km mondial ve yağ eksiltiyor 100 gram olsa tamamda 700-800 kmde yağı bitmiş kitlemiş serviste yatıyordu.

100 kmden sonra hızı arttırmak için beygir gücününde katlanarak artması lazım. hem kaldıki çinl motorlarda yazılan beygir gücü nekadar gerçekçi?
ben mondial alma derim. sıfır mondial aldım servise çok fazla gitti motor. eskiyince nolacak bilemiyorum.

Yaa arkadaslar bol keseden sallamayin iyice oldurdunuz motoru mr 150 kral motor 1000 km dir kullaniyorum 0 aldim titresim sifir tam tork canavari 2 kisi yokus yukari bile yavaslama yok.motorda yakiti biraz fazla geldi banada evet ama henuz rodajda duzelecegini dusunuyorum. Son hiz olarak 110 gordum henuz ama daha acilmadi motor eminim 120 e rahat oturur acilinca ;-) almani.oneririm dostum motor seni uzmez..

mr 250 e birsey diyemem.kulanmadim ama kronik sorunlari oldugunu okumustum forumlarda..

2 kişi yokuş yukarı yavaşlama yok ???????? nasıl bir yokuşmuş o öyle anlayamadım

Forumdan Uzaklaştırıldı

aga valla 150 mr yı bılmıorm ama 125 mh drıft war 135 cc nerdeyse dedgn motorn yarı cc sine sahıp 120 yi kendm gordm hafıf yokus yukarı bıle dıebılırım ızmır aydın yolunda anlık gordm kendıme guvenemedıgımden dahada basmadm devır 7 ıle 8 bın arasındaydı daha redlıne gelmemsdı yanı basarmıydı daha basmazmydı bılmıorm dedıgım motorn en azndan 150 yapması gerekıo cok rahat..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------

Cümleten iyi akşamlar. Arkadaş uzun zamandır idare edecek motor bakıyodu bende uzun zamandır mondial marka motorlara bakıyorum. 150mr ve 250mr dikkatimi çekti fiyatlarıda oldukça iyi. Mondial ürünlerini bilmediğimden kullanan arkadaşlara soruyorum bu iki farklı motorda vibrasyon-kullanım rahatlığı-maksimum sürat-tork nasıldır? Kısa mesafede arıza çıkarır mı? Yağ problemi veya kronik problemler var mıdır? Motor genelde şehir içi kullanılacak tek tük şehirler arası da yapılacak.

arkadasm ben 125 mh dırıft aldm sahsen memnunum motor aksamı gercekden cok saglam 0 aldım 700 km deym suan lastıklerı deıstrdım mıchelın aldm orjınallerıylede sornm yokdu ama bu lastıklerle bı farklı oldu :) smdılık hc bı sorun arızayla karsılasmadm forumdan okudugum kadarylada cok az sorn verıo dıer motorlara kıyasla dıer modellerı hakknda bı fıkrım yok ama..

ya bırakın mondiyi mundiyi japon olsun hurda olsun ya 250 cc çift silindir gitmesi lazım gitmiyosa şayet mühendislik harikasıdır:)
zaten 150-250 cc lerde 120den yukarısını beklemeyin yol yokuş aşşa deil herdaim:)
onu alana kadar 250 hyo alın daha ii herkezin motoru kendine güzel ama inşallah kimse cin malı motora binmek zorunda kalmaz.

motorn en azndan 150 yapması gerekıo cok rahat..

yok daha neler.

o motorun sağlıklı kullanımı 90 - 100 km dir. sonrası zorlamadır.

ama neresini yırtarsa yırtsın 150 yapmaz, yapamaz.

şu hız olayı bizi bitirecek bu bir gerçek, 125 cc motorum var 130 km hıza çıktım ne demektir arkadaş ???

150 cc motora binince insan böle moda giriyo son hız kac yaparım herkezden cok yaparım falan bende tvs varken yokuş görünce kaptırır göstergeye bakardım:) yüksek ccde hiç böle bişi yapmadım cünkü km de ne gösteriyosa motor onu zaten yapıyo ki yemiyo basmak cin malı motorda km yanlış gösteriyo ben hava atıyodum arkadaşa bigün motoruyla yan yana km leri denedik ana 10km fazla gösteriyodu benim zat:)
bu muhabbet sürüp gider ama 150 cc lerde yapılan bütün top speedler ancak yokuş aşşadır ve anlamsızdır.motor her yol şartında hızını koruyabiliyosa güzeldir.

tcs

şu hız olayı bizi bitirecek bu bir gerçek, 125 cc motorum var 130 km hıza çıktım ne demektir arkadaş ???

Arkadaşım sıfır ybr aldı motoru açmış güya. 870 km de şuan 135 km gördüm abi diyo motor da 140 km yok mu zaten nasıl görüyolar bende anlamıyorum .

Arkadaşım sıfır ybr aldı motoru açmış güya. 870 km de şuan 135 km gördüm abi diyo motor da 140 km yok mu zaten nasıl görüyolar bende anlamıyorum .

ne ybrymiş. 90 üstünü görünce seviniyorum. aynı motosiklet la. uçmuş bunlar. ağzı olan konuşuyor!

öyle bir şey yok arkadaşlar. ybr yokuş aşağı 117 kmde kesiciye giriyor. gps ile de ölçtüm 116 km idi. ön cama vakumla montelediğim navigasyon ile ölçtüm.

düzde 95 görünce seviniyorum. bugün 100e bayağı yaklaştım çok mutlu oldum.

aynı motor la aynı motor! altı üstü 10 beygir.

"la benim motur nıye 300 kmde yedeğe geçiyor" diyordum. 6-7 aydır canım çok sıkılıyordu. arızasız motorda arıza arıyordum. meğersem

millet fiti fiti 50 km ile sabit gazda 500 km gidiyor diyince olay anlaşıldı. ben motor çalışır çalışmaz elciği sona dayıyormuşum da ondan bitiyormuş.

gazı insan gibi açınca şehir içi-şehir dışı ben de 380-400 km görmeye başladım.

özet olarak bu milletin lafına bakarak iş yaparsak arızasız motorda arıza ararız.

Adı üstünde mondial, bende mondial kullanıcısıyım. her fırsatta motorda bir kaç parçayı değiştiriyorum. Motoru tekrardan oluşturuyorum.
Bizim arkadaş da bu motordan alacaktı. Almasın diye zor ikna ettik. Performansı ile ilgili bilgim hiç yoktu. Sadece görüntüsünü hiç sevmemiştim. Çok dandik duruyordu.
Piyasası yoktu. 6.000 TL verilmez. gittik motoran250 Cross motor aldık. Tüm 250 MR destrolar böyleyse yuhh diyorum mondiale :jocolor:

Adı üstünde mondial, bende mondial kullanıcısıyım. her fırsatta motorda bir kaç parçayı değiştiriyorum. Motoru tekrardan oluşturuyorum.
Bizim arkadaş da bu motordan alacaktı. Almasın diye zor ikna ettik. Performansı ile ilgili bilgim hiç yoktu. Sadece görüntüsünü hiç sevmemiştim. Çok dandik duruyordu.
Piyasası yoktu. 6.000 TL verilmez. gittik motoran250 Cross motor aldık. Tüm 250 MR destrolar böyleyse yuhh diyorum mondiale :jocolor:

Sen de hyosung'dan inip çinliye bindin ya. Nasıl bir düşünce içinde böyle bir eylemi gerçekleştirdin merak ediyorum. :p Mondial Macitten kurtulduğum güne şükürler olsun diyorum her gün dua edip. :queen:

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Sen de hyosung'dan inip çinliye bindin ya. Nasıl bir düşünce içinde böyle bir eylemi gerçekleştirdin merak ediyorum. :p Mondial Macitten kurtulduğum güne şükürler olsun diyorum her gün dua edip. :queen:

Adam kafasını taşlara vuruyo haberin yok :mrgreen:

Seçmece misiniz kardeşim. yaramı deşmeyin :p , Her insan gibi 365 günde 1 hata yaptım. Oda mondial'e denk geldi. :pale:
Hep bu araziye çıkan kötü arkadaşlarımdan kaynaklandı. Kayseride hayallerimi yıktı. Mondiye esnetik ameliyatlarla hayat veriyorum.
Onu baştan yaratıyorum. yada öyle yaptığımı sanıyorum :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar