Way Gangam benimHoşgeldin yuvana, umarım daim olursun bundan sonra
![]()
Yaw benmi öğretcem sana cbf 150 yi, asıl sen anlatGangam 28 bin km dir servise gitmiyosam, bu km yi 1.5 senede yaptıysam ve sorun yaşamadıysam, kimse kusura bakmasın, motora m.o.k attırmam. Yok yağ yakıyomyşta alınmazmışta bilmemne, motoru çabuk bitermişte, 30 bin km de servise giricem ama. Db ye (Oda lastik değişimi için)
Ivır zıvır değişecekler var. Flaşör değişecek, sinyaller biraz aralıklı yanıp sönmeye başladı, kaplin lastiği arka balata, buji yağ hava filtresi değişecek, karter tapa ve jontasını değiştirtecem, ön lastik değişecek, sübap ayarı yapılsın diyorum, gerçi ayar kaçıklığı ile ilgili bi olumsuz belirti yok ama, biraz motor fazla yakıyor, bi güncellense iyi olabilir. 30 binde servise girdiğimde 28 bin km dir sübap ayarı yapılmamış olacak. Karbratör temizliği falan ihtiyacı varsa yapılsın diyorum. Hadi 30 bin de bir servise girelim. Bi servis eli değsin. Abartmatalım
Gangam sende benim gibi 2. kez sıfır aldın. Ben gatet mesutum
Sende hayrını gör inşallah. Birinci tercihlerimiz yanlış olsaydı 2. kez sıfır almazdık herhalde.
Metecim dün akşam düğünde gözlerimiz inan seni aradı. Nöbetteymişsin sende, iş herşeyden önemli Metecim, el işi, kendi işimiz değil, düğün dernek üstediğimiz zaman ayrılamıyoruz. Mt den 3 kişi idik. Açıkçası katılım umduğum gibi değildi, biraz şaşırdım. Ben, Nihat (Chemical), ve Bozkurt nickli Sapanca' dan bi abi vardı. Fazla kalmadık ama, gayet nezih güzel bi ortamdı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
Yaw cbf sessiz çalışma karakteri ile bildiğimiz bi motor, zannımca bu motora takılan perf. eksoz dan çekiş ivmelenme vb. performans alamazsınız, sadece kuru gürültü, ekiplerin çevirince ceza yazmaları, hatta motoru bağlamaları muhtemel (bu suralar çok okuyorum, çok meşhur oldu bu eksozdan motor bağlama), muayeneden geçmesi zor olan bi ekipmana para vermiş olarak o eksozu bence başınıza bela edersiniz. Siz o çıkan sesi beğenseniz bile, özellikle arkanıza oturan yolcunuzunda yolculuk anında alenen kafası şişecek, ulen bu ne biçim motör diyecektir.Yapmayın. Paranıza yazık etmeyin, motorunuzun eksik bi bakımını tamamlayın, ne biliyim lastiği bitmek üzeredir. Zincir dişli gurubu ihtiyacı vardır. Veya ,ihtiyacınız olan bi koruma ekipmanını satın alın, önümüz kış, kışlık bi ekipman eksiğinizi vb. tamamlayın. Kaskınız eskimiştir, aynı paradır belki, yenileyin, çok daha mantıklı.
ethem abi cbf e bende yakıştıramıyorum performans egzozu =) bi ara düşündümde yok dedim gitmez
ama cbr 250 veya ninja olursa ve o motordan memnun olurda artık uzun yıllar kullanırım dersem alabilirim bir tane susturucusu olan ve sesi kafaya çivi çakan cinsten olmayan narin sesli kimsenin arkamdan küfür etmeyeceği ama sesininde beni tatmin edeceği bi egzoz düşünürüm ama açık söylemek gerekirse tek silindir motorlarda bu işten tam bir performans almak bence çok zor ancak ses yani belki ninjada yada gtr da daha çok işe yarayabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
ganga bizim gibi gariban adamlar için üretilmiş bir makina...yolda kalmaz üzmez...üzsede üstesinden kalkabileceğimiz maliyetlerin olduğu heryerde(Anadoluda değil ama) servisi olan fiks fiyatlarla kazıklanma oranı standart (yani TR nin her Honda servisinde fisk menü fiyat uygulama..gireni çıkanı az çok biliyosunuz) ve yan sanayisi gelişmiş piyasası olan ideal bir makina...bugün cbfyi neden tercih ettiğimi farkettim...kasa genişliğinden galiba bir motosiklete bindiğimi hissettiriyor...bisiklete değilde motora...
yağ yakmasıda kusur ..önemli bir kusur ama yağ değişiminde 200 gr fazla koyarak bunu basitce hallediyoruz...ha yine lanet olsun Hondaya...bu makina 5000 etmez...3500 eder ama kalanıda namıssızların giderleri fahiş karı diyelim...
neyse bir Venezuellalı sevgilin var yanında geğiriyor veya ossuruyor gibi iğrenc bir örneklemeyle anlatabilirim...yani her güzelin bir kusuru var....başım ağrımasın diyorsan bile 2 yıl 30 bin km seni üzmeme garantisi var...
dügüne gelecem diye niyetlendim...ama izin alamadım rapor alayım dedim..hafta sonu olduğu için benim tohtorpoliklinikde adam tatilde hafta sonu..işim yattı ganga..F54..İrfan..Ahmet..falan niye gelemediler acaba şaşırdım gerçekten de...ama Korayda pek kimseye haber vermedi bildiğim kadarıyla...bir motoru eskitip ikinci tercihde aynı oluyorsa demek ki doğru giden birşeyler var ganga...Allaha şükürler olsun ki bir motorum var diyorum...
bugün bişey dikkatimi çekti..yeni kasadaki titreşim eski kasaya nazaran %10 daha fazla bence..ne dersin...bu arada dün mesaj attım gördün dimi sana sms...
Aziz biraderim aleyküm selam...bende kovulmamaya gayret edicem merak etme...![]()
hoş geldiniz abi motorunuzdan ayrı kalmamanız dileğiyle...
tekeriniz düz bassın