Sibobu janta geçiremedim :(

Mondial 150MX motorum var. Ön jant 1.60X18 arka jant 1.85X18 aluminyum jantlar var. Bugün ön lastiğini değiştirdim Unilli 2.75-18 Tubeless lastik takacaktım ama tubeless yapmak için sibobu janta geçiremedim. İç lastik takmak zorunda kaldım.
productimage-picture-rialli-lastik-sibobu-duz-cup-ve-motosiklet-modelle02340_t_w300_h200.jpg

Şuna benzer bir sibop var elimde, metal kısmı geçiyor ama lastikli kısımlarının en incesi bile geçmiyor.
Bir de lastiği takarken levve kullanmama rağmen jantın boyasında kalkmalar oldu, lastiği tubeless olarak taksam jantın güvenli olduğundan nasıl emin olucam ?

o sibop jantın içinden takılır..dışarıya çıkan vidalı kısma takılan aparatı sayesinde dışarı doğru çektirilerek deliğe tam oturması sağlanır..sağlam sökülemez,bakım yapılamaz.kesilerek çıkarılır dediğim gibi yenisi takılır...

o sibop jantın içinden takılır..dışarıya çıkan vidalı kısma takılan aparatı sayesinde dışarı doğru çektirilerek deliğe tam oturması sağlanır..sağlam sökülemez,bakım yapılamaz.kesilerek çıkarılır dediğim gibi yenisi takılır...
Ben de tabiki jantın içinden takmaya çalıştım sibobu :) ama lastikli kısımları janttaki sibop deliğinin kenarlarına takılıyo ben tüm gücümle sibobu deliğe iteleyip geçirseydim bile lastikli kısmı sıyrılacak gibiydi. Hadi bi kısmı sıyrıldı diyelim sibobun janta oturacak kısmı daha da kalın onu nasıl iteleyecem ?

itelemeyecek çekeleyeceksin...:pl:
dediğim aparat olmadan iteleyerek çok uğraşırsın..
al jantı sibobu eline bi lastikçiye git 3 saniyede takıversin...

itelemeyecek çekeleyeceksin...:pl:
dediğim aparat olmadan iteleyerek çok uğraşırsın..
al jantı sibobu eline bi lastikçiye git 3 saniyede takıversin...
Bende metal subab kapağı var bi tane onu takıp kerpetenle çekerim artık :cherry: Yalnız benim bir sorunum var iç lastiği patlatmadan lastiği sökemiyorum şimdi lastiği güzel taktım hava da tutuyor. Artık arka lastiği değiştireceğim zaman denerim onu.

kerpetenle olmaz o iş..kaldıraç misali iş yapar dediğim aparat..
kerpetenle uğraşırsan yeni sibop alırsın...

Neyse ya anlaşıldı tubeless bana göre değil. Kaliteli iç lastik takınca zaten ikide bi patlayıp durmuyo.

sibobun lastiğini ve deliği sıvı sabunla iyice sabunla..ikiside kaygan olupta sibop deliğin içinde kaymazsa takamazsın zaten..

şimdi bu yazıyıda başka yerden anlama da..gerçekten olması gerekeni yazdım,çekme başka yere sakın...:pl:

Yok başka yere çekmem konuyu ben öyle fesatlık yapmam. Sıvı sabunla aram iyi değil ama kauçuklu gres var her derde deva ondan sürerim siboba bi dahakine. Bir de şimdi elime sibobu ve metal sibop kapağını aldım bu kapağı siboba sıkıp penseyle çeksem olur diye düşünüyorum. Aslında motorunun silindirini kendi değiştirmiş adamın böyle konulara takılması komik ama motorun orjinalinde tubeless yok ondan kafamı bulandırdı.

İstediğin kadar yağla zorla o sibob oraya girmez :) :) Anladığım kadarı ile içlastikli janta tublesss takmaya çalışmıssın ama şunu atlamışsın.Jant içlastikli olarak üretildiğinden sibob deliği ufaktır.Tublesse çevirirken ya deliği genişletceksin yada metal siboblar var onlrdan kullan.

Tublesse çevirirken ya deliği genişletceksin yada metal siboblar var onlrdan kullan.
Bende onu soruyodum işte akşamüstü jantı lastiği söktüm ama sibop'u yerine takamadım lastikçiye gittim abi ince sibop var mı diye, en incesi bu diye gösterdi elimdekinin aynısı. Bundan da ince olacaksa çelik sibop alacaksın dedi sizin dediğiniz şey işte.

bak ben ona dikkat etmedim..mevcut sibobu bozulduğu için değiştirmeye uğreştığını sandım...
uğraşma onunla...

Sağolun arkadaşlar jantın deliğini hiç büyütesim yok hem iç lastiklerden de şikayetçi değilim motor 5600km'ye geldi orjinal iç lastikleriyle. Racing motor falan kullanmıyoruz iç lastikli olsun ne olacak :)

Sağolun arkadaşlar jantın deliğini hiç büyütesim yok hem iç lastiklerden de şikayetçi değilim motor 5600km'ye geldi orjinal iç lastikleriyle. Racing motor falan kullanmıyoruz iç lastikli olsun ne olacak :)

Deliği büyütme dediğim siboblardan al.Tubless uzun yol için daha rahat olutor.

Alabilirim bi ara sorayım parçacıma.
Benim lastikçi arkadaşım var , geçen gün lastikleri tubles yapalım dedim , oda bana , cantta (içinde) set olup olmadığını sordu , , set olmazsa havayı kaçırabilirmiş , olmaz dedi , bir de lastiği sökerken patlattığınızı yazmışsınız , şayet cantta bu dediği setlerden varsa , lastiği bu setlerden kurtarmak için ilk önce ucu ince , tahta takozlarla içeri doğru vurarak iktirerek , setlerden kurtarmak gerekiyormuş , (iki taraflı) , daha sonra boşta olan lastik yanlardan levye ile dikkatlice dışarı alınıp iç lastik çıkarılmalıymış !!.

F54

mengü sende ne sibob takarsın nede burc u yerinden çıkarabilirsin ne beceriksiz adamsın:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar