Enerji sistemleri mühendisiyim kısmetse seneye eylülde yüksek lisansa da gidicem.Nasıl hitap edeyim diye yaşınızı sordum. Hatta çoğu kez abi, dediğim de olmuştur. Ama aşağı yukarı aynı yaştaymışız. :wiinkk:
Bende 86 doğumluyum. Yani 26 yaşındayım. Bu yaşta bu tecrübe 'Maşallah'...
Ne mühendisi bu arada? Makine falan mı? Bu arada ben vasıfsız bir işçiyimAma çok şükür ki ailemi geçindirecek bir işim var.:flower:
Türkiye şartlarında bu bile çok şey demek, ne yazık ki..!!
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:36 ----------
http://www.hepsiburada.com/liste/te....aspx?productId=ottex1510&categoryId=20029255
Bu eldiven fiyatına göre iyi mi? Yoksa "camgöz'e" gidip 35 lira olanlardan mı alalım?
Canın sağolsun kardeşim...
Burda Mengu varken hiç yanlızlık hissetmezsin emin olabilirsin.
Adam dert babası. Kimin ne sorunu olsa, ondan yardım istiyor. En başta da ben yüzsüzü..!!
sağolun var olun :queen:cublara ne gibi aksesuarlar alabiliriz? neler yakışır?
10 lira fazla olsun, gidip, bakıp, deneyip alalım yani
---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
Ben genelde sadelikten, orjinallikten hoşlanırım. Aksesuar ve modifiye işinden pek anlamam.
Gaziantep'li arkadaşlar sana daha çok yardımcı olabilir bu konuda. Onlar bu işin kralını yapıyor.

Bende ön siperlik var. Büyük olandan. Şimdiki aklım olsaydı yarım olandan alırdım. Çünkü geceleri karşıdan gelen araçların farları yüzünden görüş zayıflıyor biraz.
Yağmur yağdığında ise sıfıra düşüyor.
Arka çanta ise, deri görünümlü plastik, ucuz bir çanta var. klasik topcase'ler, özellikle düz olmayan yollarda traktör gibi çok ses çıkardığı için bunu tercih ettim. Zaten pek kullanmıyorum. Ayrıca ön sepetlik de var. O çok işime yarıyor. Ufak tefek şeyleri hep oraya katıyorum. Benim motosiklette başka birşey yok.
---------- Post added at 00:11 ---------- Previous post was at 00:07 ----------
http://img428.yukle.tc/images/2074ON-SIPERLIK-Ruzgarlik-CG-CUP-SCOOTER-WIWI__51743314_0.jpg

[url]http://img429.yukle.tc/images/533411227585.jpg[/URL]
Bu da ön sepet..
---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:17 ----------
Link falan göremedim ama tabi ki 13 liralık kask takılmaz.
Kast ettiğin kask tam açık, jokey kaskı diye tabir edilen kask herhalde.
Seni korumadıktan sonra takmanın bir mantığı yok.
Daha tecrübeli olan arkadaşların tavsiyeleri tam kapalı kask kullanmanın daha güvenli olduğu yönünde. Üstelik İstanbul gibi çok da sıcak olmayan bir şehirde yaşıyorsun. Yinede bunalıyorum diyorsan, bence çene açılır bir kask al. Ben Adana'da oturuyorum. Yazı oldukça sıcak. Çene açılır GDR kask kullanıyorum. Çok da iyi olduğunu söyleyemeyeceğim ama şimdilik idare ediyorum. İlk fırsatta AGV veya LS2 çene açılır bir kask almayı düşünüyorum.
Bu diğer kasktan çok daha iyidir.
Genelde kapalı kask, temmuz ve ağustos aylarında da bunu takarım diyorsan olabilir.
Adana gibi bir yerde olsan, hiç nefes alamazsın desene![]()
Arka dişli 38 ise ön dişli 15 idare eder ama arka 36 ön 15 çok kasıyo motoru. Yokuş aşağı motora yatıp fazla hız yaptırmaktan başka bi işe yaramıyo. 14 veya 15 dişli ile düz yoldaki son hız aynı.Ön dişliyi 15 yaptım. 4. viteste gaz yemiyor artık. Üstelik son hız 10-15 km arası düştü. Gücü de zayıflamış durumda. Yinede özellikle tek kişi daha güzel olmuş. Kararsız kaldım. Eski dişliye döneyim mi?
Bu arada arka dişli orjinal.
Arka dişli 38 ise ön dişli 15 idare eder ama arka 36 ön 15 çok kasıyo motoru. Yokuş aşağı motora yatıp fazla hız yaptırmaktan başka bi işe yaramıyo. 14 veya 15 dişli ile düz yoldaki son hız aynı.
Yakıtı pek fark etmez ama debriyajlar çok yıpranıyor gereğinden fazla büyük oranlı dişlilerle kullanınca.Arka 36. Ve gerçekten kasıyor. En iyisi eskisini takayım. Çünkü sürekli şehir içi kullanıyorum. Bu vaziyette daha çok yakıt tüketir, degil mi?
Yakıtı pek fark etmez ama debriyajlar çok yıpranıyor gereğinden fazla büyük oranlı dişlilerle kullanınca.
E yaniYani eskisini takayım değil mi?