arkadaşlar bugun calibreyi nihayet görebildim. fotolarda görüyorsunuz hani gerçektede bu kadar havalımı diyorsunuz. aynen öyle fotolarda gördügünüzden 1 gram eksigi yok ve motor oldukca kaliteli. öyle görünüşünden çinli gibi duruyor diyen arkadaşları anlamıyorum. sesini dinledim grenajlarına dokundum motor bloguna egilip bile sesini baktım ufaktan birde gezdim titreşim hyosung kadar bence arada pek bir fark yok . ani gazlamarda calibre ucuyor arkadaşlar motor çift egzantirik bunun +sı cok fazla bi arabanın yakalaması cok zor 600lükle bile saglam virajlı yollarda kapışabilirsiniz . motorun herkez son hızını soruyor son hız önemli degil arkadaşlar cbr 125de 160 yaptım ben ama 160 gelene kadar 20 dk ugraştım .
max hıza ne kadar saniyede cıktıgı önemlidir çift egzantirikli oluşu hyosungu geçmesine yada cbr 250yi geçmesine nedendir diye düşünüyorum. ben calibre almaya karar verdim yakıtı az yüksek performans ve işçilik kalitesi bekledigimden iyi.
çok defa çin motoru kullandım fakat çinli motora üstüne oturdugunuzda size bi güvensizlik verebilir bu model gayet insana güven veriyor frenler gayet iyi .
son hızıda şöyle diyim yokuş aşagı bence 180 görmek mümkün. motorun arka dişli sayısı az oldugundan vites aralıkları uzun. bunu anlıyamıyan arkadaşlara şöyle örnek vereyim
bisikletin 6ncı vitesi en ufak dişlidir. arka dişli ne kadar ufalırsa son hızda artış olabilir taki motor o dişliyi kaldırana kadar. 160dan sonrası içinde o dişliyi kaldıramaması bunun sebebide krank kırmaması için çünkü düşük devirde. motor 152km hızda 7-8 bin devirde. bunun 10-11 bini var daha vericen yokuş aşagı al sana 180. arka dişli büyütülürse son hızda artış olabilir fakat bence gerek yok böylesi daha iyi düşük devirde yüksek hızda gidiyorsunuz .. 152 km videoda gördügünüz gibi 7-8 bin devirde seyir halinde gidebilirsiniz.
hyosungtan arka koltuk yüksek gibi geldi motorun oturuş posizyonu bana çok egik gelmedi hyosung bileklerimi yoruyordu bunda öyle bir rahatsızlık hissetmedim. ben kendi bilgilerimce ve tecrübelerimde alan arkadaşlar pişman olmaz diyebilrim bana güvenip güvenmemek sizin elinizde. kendımde alıcam inş aldıgımda sonerle 2miz yeterince bigi aktarıcaz soneri tek bırakmıcam