Hyosung GT650 Comet görsel modifiye

Selamlar,

Motorumu kendime daha çekici hale getirmek için bazı modifiye işlemlerine girişeceğim. Sizinde fikirlerinizi almak boynumunuz borcu yaşa var olan MT!!!:thumleft:

1-Öncelik olarak tüm depo ve arka kuyruk grenajlarını mat koyu füme folyo kaplatmak istiyorum. ( BİR BMW 520 D de gördüm bu rengi birde yakın bir abimin R6 sında) Bu uygulama için yer tavsiye edebilecek birisi varmıdır? Bu tür folyo kaplamalar sağlıklımıdır? Bir yerle görüştüm 8 yıl garanti dediler??? Birde uygulanacak malzemenin 3M yada muadili bir ürün olmasını istiyorum, yani kaliteli bir malzeme olmalı. Malzemeyi kendim alsam daha ekonomik olurmu benim için?

2-Fren Kaliperlerini arka yayın rengine yani ateş kırmızısına boyatmak istiyorum??? Çokmu garip olur? Ayrıca bu işlem frenler için bir problem oluştururmu?

3-Fren hortumlarını çelik fren hortumları ile değiştirmek istiyorum lakin, bu fren hortumlarının sadece görüntü olmaktan ziyade fren performansına bir katkısı varmıdır bilemedim?

4-Arka lastiğim orjinal 160/60/17 yakıtı hesaba katmazsak 180 taban lastik kullanmamın herhangi sıkıntısı olurmu?

5-Bana kalsa bu işlemi yaptıktan sonra şasiyide kaliperlerin rengine (ateş kırmızısı yada halk dilinde ferrari kırmızısı) boyamak istiyorum ama çoğu insan şasiyi boyarsan asla satamazsın diyor? Bu şehir efsanesimidir yoksa gerçeklik payı varmıdır?

6- Sanırsam tüm bu işlemler sonucunda motoru tekrar muayeneye sokmak gerekiyormuş. Bu değişiklikleri ruhsata işletmek sıkıntılı bir süreçmidir?

Şimdiden ciddiye alıp samimi cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim :) Anlayana :p :thumleft:

bu önerilerle birlikte ,motorun birde kendi resmini eklesen daha iyi olurdu

:) pardon.. Ama nasıl fotoğraf ekleyeceğimi bilemedim.. Deneyeyim bir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:58 ----------

birde şu genç adam kullanırken ki fotoğraf var :)

sanırsam oldu :):thumleft:

Selamlar,

Motorumu kendime daha çekici hale getirmek için bazı modifiye işlemlerine girişeceğim. Sizinde fikirlerinizi almak boynumunuz borcu yaşa var olan MT!!!:thumleft:

1-Öncelik olarak tüm depo ve arka kuyruk grenajlarını mat koyu füme folyo kaplatmak istiyorum. ( BİR BMW 520 D de gördüm bu rengi birde yakın bir abimin R6 sında) Bu uygulama için yer tavsiye edebilecek birisi varmıdır? Bu tür folyo kaplamalar sağlıklımıdır? Bir yerle görüştüm 8 yıl garanti dediler??? Birde uygulanacak malzemenin 3M yada muadili bir ürün olmasını istiyorum, yani kaliteli bir malzeme olmalı. Malzemeyi kendim alsam daha ekonomik olurmu benim için?

2-Fren Kaliperlerini arka yayın rengine yani ateş kırmızısına boyatmak istiyorum??? Çokmu garip olur? Ayrıca bu işlem frenler için bir problem oluştururmu?

3-Fren hortumlarını çelik fren hortumları ile değiştirmek istiyorum lakin, bu fren hortumlarının sadece görüntü olmaktan ziyade fren performansına bir katkısı varmıdır bilemedim?

4-Arka lastiğim orjinal 160/60/17 yakıtı hesaba katmazsak 180 taban lastik kullanmamın herhangi sıkıntısı olurmu?

5-Bana kalsa bu işlemi yaptıktan sonra şasiyide kaliperlerin rengine (ateş kırmızısı yada halk dilinde ferrari kırmızısı) boyamak istiyorum ama çoğu insan şasiyi boyarsan asla satamazsın diyor? Bu şehir efsanesimidir yoksa gerçeklik payı varmıdır?

6- Sanırsam tüm bu işlemler sonucunda motoru tekrar muayeneye sokmak gerekiyormuş. Bu değişiklikleri ruhsata işletmek sıkıntılı bir süreçmidir?

Şimdiden ciddiye alıp samimi cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim :) Anlayana :p :thumleft:

Kaplama işi ne kadar tutuyor bilmiyorum ama naked modellerin boya masrafı (depo,çamurluk ve kuyruk) 200 TL pazarlık ile düşürebilirsin. Gt 250 forumun da bir arkadaş kırmızı kaplama yaptırmış ve yapılan işlemden memnundu.

Fren kaliperlerini rengini değiştirebilirsin ancak bunu statik boya ile yaptırman lazım aksi taktir de zamanla atar..

lastik konusunda da bence çok abartmasan iyi olur.. üzerindeki jant gt 250 ile kullanılan aynı jant tabi yanılmıyorsam. ve bu jantlar zaten 180'lik lastiğe uygun değil..

Bir bakim o sayfadaki arkadaşlada iletişime geçeyim hatta.

Bu arada Direk boya olsun istemedim nedense.. Ama düşünülebilirde öte yandan. Peki 180 lik lastik oluyormuş yurt dışındaki sitelerde yapanlar olmuş, sizin bilginiz net midir?

gt250 ile gt650nin arka jant genişliği aynı değil. gt650ye 180lik lastik takanlar var yabancı forumlarda.

bu makineyi ne kadar süredir kullanıyosun ?? ben hep bu makine ile ilgili kullanıcı bilgisi almak istemişimdir.Bu arada bence kaplatmak boyatmaktan daha mantıklı olabilir tabi gerçekten kaliteli oluyorsa.

Henüz yeni sayılır, 11.000 km de aldım 12.500 oldu iki ayda.. :) Dilim döndüğünce sana makinayı anlatabilirim dostum. Sormak istediğin soruları pm at. cevaplarım.

Bana da kaplatmak daha mantıklı geliyor ama bakalım hala karar verme aşamasındayım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar