Motosiklet konusunda tecrübeli büyüklerim bakabilir mi ?

Herkeze selamlar,

Ben uzun süredir 100cclik motorları kullanıyordum. yazdan yazada 125cc lik motor kullanmaya başladım iki yazdır rahat kullanıyorum ama çok tecrübeli olduğumu düşünmüyorum.
Asıl soru şu;

Ben motosiklet almayı düşünüyorum honda cbr250r var aklımda..Tecrübe edinmek için. Sizce bu kararım doğrumudur??

Cevap veren herkeze teşekkürler...

bence doğrudur cbr250 başlangıç motoru bile olabilir ki sen 2 sene 125 cc kullanmışsın zaten herhangi bir sıkıntı sorun olmaz.Tabi kendine güveniyorsan

Uzun süredir derken?
Benim 15 yılı geçti.Ama zaman geçtikçe trafik daha içinden çıkılmaz hale geliyor.16 - 17 yaşımda trafik böyle değildi:)Artık daha çok dangalak var trafikte.250 cc motorda küçüksenmeyecek hıza sahip.Dikkatli olurum,önceden tehlike arzedebilecek yerleri (mahalle araları,araç sola dönerken sen sağından geçerken arkasından yaya çıkabilirmi vs. gibi şeyleri hesap ederim dersen olabilir.Vitesli motorla şehir içinde dur kalk yapmak sıkıntı artık.Bulunduğun yerde trafiğin durumunu bilmiyorum.Ama tek tavsiyem kendini bi araçlardan birde kendinden koru.

Son düzenleme:
hamuru uzun zamandır yogurmuşsun anlaşılan,kendine güvenin varsa ben beceririm diyorsan,ilk önce bir arkadaşında varsa deneyip kullan sonra al derim.aralarında 30-40 km fark olan sadece gaz tepkimesi biraz daha hızlı olan bir motosiklet alacaksın çok takılmamalısın.

Uzun süredir derken şöyle ;

100cclik sürekli kullandım 3-4 yıl falan dayımın motoruydu. 125 cclik ise çanakkalede arkadaşımın motoruydu onuda 2 yazdır tatillerde kullandım ama çok değil yani. Ve kendimede güvenim var yani bu konuda. Bu arada istanbuldayım alacağım motoruda istanbulda kullanıcam, seneye üniversite kazanabilirsem gittiğim yere götürücem onuda.

şöyleki vitesli motosiklet kullanmasını biliyorsan,gaz koluna hitap tecrüben varsa,denge problemin yoksa sorun yok.aslında işlem tamamen sana bağlı kurallara uygun kullanım,uzun süre motosikletten zevk almanı sağlar.

Uzun süredir derken şöyle ;

100cclik sürekli kullandım 3-4 yıl falan dayımın motoruydu. 125 cclik ise çanakkalede arkadaşımın motoruydu onuda 2 yazdır tatillerde kullandım ama çok değil yani. Ve kendimede güvenim var yani bu konuda. Bu arada istanbuldayım alacağım motoruda istanbulda kullanıcam, seneye üniversite kazanabilirsem gittiğim yere götürücem onuda.

Simdi egri oturup dogru konusmak gerek, Canakkale'de tatil beldesinde kullanilan bir scooter veya vitesli bir motorla. Istanbul trafiginde 250 cc lik vitesli motor arasinda daglar kadar fark vardir. Ben bile 9 senelik bir kullanici olmama ragmen tedirgin oluyorumda, sen nasil bu kadar kendinden emin olabiliyorsun anlamiyorum. Tavsiyem 150 cc gecis motoru kullanmaniz, ve ozellikle vitesli motor kullanmaniz yonundedir.

Simdi egri oturup dogru konusmak gerek, Canakkale'de tatil beldesinde kullanilan bir scooter veya vitesli bir motorla. Istanbul trafiginde 250 cc lik vitesli motor arasinda daglar kadar fark vardir. Ben bile 9 senelik bir kullanici olmama ragmen tedirgin oluyorumda, sen nasil bu kadar kendinden emin olabiliyorsun anlamiyorum. Tavsiyem 150 cc gecis motoru kullanmaniz, ve ozellikle vitesli motor kullanmaniz yonundedir.

Haklısınız tabiki, bende kendimden bu kadar emin konuşmuyorum. Amacım trafiğe biraz daha adapte olmak. Ondan tercihimi bu motosikletten(cbr250r) yana kullanmak istiyorum

c90

sakın kimse darılmasın
fikrimce motorun cc si tarzı ne olur ise olsun tehlikeli bir alettir
fakat
korkulu rüya görmemek için uykusuz kalmanın alemi yok
Motorsiklet bir makine aynı silah gibi emniyeti açıp tetiğe basarsanız patlamam demez
motorsiklet de silah gibidir el marş butonuna gitmeden önce
1- yeterli güvenlik donanımı
a- iyi bir kask
b- dizlik
c- dirseklik
d-eldiven (şehirler arasında seyahat ediliyor ise tam korumalı pantalon,mont,kask ve eldiven şart)
(Bu Şıkka Kardeşim O Saydıkların Kaç Para biliyor musun Diyor İseniz Motorsikletten Uzak Durun) mihversiz ve çelik yeleksiz güvenlik gücünün ağır kayıp vermesi kaçınılmazdır
2-düzenli ve rütin bakımları yapılmış lastik ömrü tam motorsiklet
3-trafik kurallarına tam bir sadakat
4-trafikte saygı ve pür dikkat
şimdi efendi kardeşim bu şıkların kaçını yerine getiriyorsun derseniz cevabım tamamı olur
hatta fazlası da var Trafiğe çıktığımda herkesi acemi bilip iki kat daha dikkat sergilerim
ha bu çözüm mü değil tabi ki ama ben bana düşen görevi yerine getiriyorum sen de getir.................

sakın kimse darılmasın
fakat
Motorsiklet bir makine aynı silah gibi emniyeti açıp tetiğe basarsanız patlamam demez
a- iyi bir kask
b- dizlik
c- dirseklik
d-eldiven (şehirler arasında seyahat ediliyor ise tam korumalı pantalon,mont,kask ve eldiven şart)
(Bu Şıkka Kardeşim O Saydıkların Kaç Para biliyor musun Diyor İseniz Motorsikletten Uzak Durun) mihversiz ve çelik yeleksiz güvenlik gücünün ağır kayıp vermesi kaçınılmazdır
2-düzenli ve rütin bakımları yapılmış lastik ömrü tam motorsiklet
3-trafik kurallarına tam bir sadakat
4-trafikte saygı ve pür dikkat
şimdi efendi kardeşim bu şıkların kaçını yerine getiriyorsun derseniz cevabım tamamı olur
hatta fazlası da var Trafiğe çıktığımda herkesi acemi bilip iki kat daha dikkat sergilerim
ha bu çözüm mü değil tabi ki ama ben bana düşen görevi yerine getiriyorum sen de getir.................

Haklısınız.. Burda söylediklerinizin hiç biri yanlış değil.. Elbette motosiklet alırsam tam donanım ile alacağım.

ben ilk motorumu aldığımda adam getirdi galatasaray üniversitesine(ortaköye) bıraktı okula. ben teorik olarak nasıl kullanmam gerektiğini biliyordum ama hiç pratiğim yoktu. neyse mesai bitimi herkesin çıkmasını bekledim servisler filan gitti okuldan benim amacım yıldız parkına götürüp orda pratik yapmaktı. ilk denememde istop etti 2.sinde başardım. çok çabuk adepte olduğumu düşünerek yıldız sapağına girmedim bile. direk tünel ve e-5 den bahçelievlere gittim.
biraz cesaret yeterli trafik tecrüben/bilgin varsa küçük cc motorla bence çok zor değil ama bu arkadaşa cesaret vermesin benim çok eskiye dayanan şöförlük tecrübem vardı. zira trafikte ehliyetli ama ehli olmayan çok sayıda taşıt var.

sakın kimse darılmasın
fakat
a- iyi bir kask
b- dizlik
c- dirseklik

Korumalı bir bot veya çizmenin de şart olduğunu ben hatırlatayım unutulmuş sanırım. Hatta olmazsa olmaz üçlü kask bot eldiven diye biliyorum dogru mu acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar