Kışa Hazırlık

O da sizin yönteminiz:D Ben zorunda kalmadan yağış altında sürmemeye çalışacağım,geçen sene bunu yaptım,yağmur yağacaksa gidip bir arkadaşta takılıyorduk ama bu sene yağmurdan bu kadar kaçmamaya çalışacağım,günümü felç edebiliyor.Ama sağanakta yine çıkmam,zorunda kalmadan...

;Prosevin alt ust takimini almıştım kışlık öneririm kampanya vardı :D 225 tl ydi sanirim , motobotun botunu aldım kışlık olanı en uygunu onda var güzel kışlık bir eldiven alırsın. Bu ürünler yogun yagmurda mutlaka su alıyor aşırı soğukta ama tık demiyor terlersin bile o yüzden bir de takım yağmurluk öneririm birde yağmurluk botu ve en canını sıkcak bir konu motoruna bir topcase taktır...

Bu gün gördüm CBR 250 ye tapcase takmış cok kotu durmuyor yagmurlu havalarda takarsın aksi durumda cıkarırsın ama inan bana alışınca va gecemezsin ;)

Kullandığın malzemenin linkini atarsan sevinirim.Topcase den tiksiniyorum:D,topcase takmaktansa gider maxiscotter alırım:D,scooter da sevmeme rağmen:d

O da sizin yönteminiz:D Ben zorunda kalmadan yağış altında sürmemeye çalışacağım,geçen sene bunu yaptım,yağmur yağacaksa gidip bir arkadaşta takılıyorduk ama bu sene yağmurdan bu kadar kaçmamaya çalışacağım,günümü felç edebiliyor.Ama sağanakta yine çıkmam,zorunda kalmadan...

yağmur yağarken sürmedikten sonra %100 sü geçirmez ürün aramak mantıksız bence normal kalitede kışlık ekipmanlarda işini görür...dediğim gibi fiyatları çok yüksek bile olsa kaliteside hakeza aşırı yağmurda ıslanmamak mümkün değil...ama kışın sabah gittin güneşli dönüşte fırtına:)sıkıntı olabilir o yüzden kesin çözümler bulmak lazım...benim fikrim komple yağmurluk al kaliteli bişey artı sabit abinin dediği gibi topcase yağmur yağdığında çıkar giy normal şartlarda da standart giysilerinle takıl:cat:

Yok topcase olmaz da,sen bi kullandığın takımın linkini atmadın:D Demek istediğim yağmur yağarken süreceğim ama zorunda kaldıkça.İllaki zorunda kalacağım yolum git-gel 60 km,ve iklim şartları ağır:D Sahilden tersaneye kadar,oradanda sabiha gökçen tarafı:D

http://www.hondamototal.com/?urun-1309-Gaerne-G-Altus-Aquatech-Touring-Cizme.html

Bu çizmeleri aldım,aslında alalı 1 ay kadar oluyor,henüz bir kaç defa kullandım.Sanılanın aksine bütün günü bu çizmelerle geçirebiliyorsunuz ve tam korumalı,kesinlikle güvendesiniz.Bugün sağanak yağmurda da kullanmış oldum; mükemmel.Başta çok kalın geliyor,vitesin altına nasıl sokacağım diyosunuz ama 10 dk da alışıyorsunuz.Şimdilik tek problemim arka fren hissiyatım çok kötü:D,bastığımı hissetmiyorum,kitleyip duruyorum:D

Yazmakta biraz geç kaldım ama kışlık ekipmanım artık tamam. Eldiven ve pantolonuda aldım.

Önce eldivenden söz edeyim ÖZENMOTOR dan revit marka kışlık eldiven aldım.55 euro verdim plastik korumaları yok,çok doğru bir hareket yaptığımı söyleyemeyeceğim ama çok kışlık eldiven denedim,bilindiği üzere çok kaba ve kullanımları zordur.Bu eldiven diğerlerine oranla çok daha kullanışlı, soğuk bakımından sıkıntısı yok ve bence tipi de çok güzel:
http://www.ozenmotor.com.tr/REViT-NEPAL-H2O_206.html#0

Yine özenmotordan pantolona aldım sürtünmeye ve suya karşı dayanılı diz korumaları var, neredeyse kaval kemiğinin yarısına kadar iniyor,çizmeyle tam bir bütün oluyor.Kullanışlı ve soğuğa karşı da iyi,sürüşü etkilemiyor yani gayet rahat:
http://www.ozenmotor.com.tr/REViT-AXIS_177.html#0

Evet dostum yağmurluk her ekipmanın üzerine şart.Şahsen münkün olduğunca yağmura direk girmemeye çalışıyorum,mümkünse seyrelmesi ya da dinmesini bekliyorum bu şekilde herhangi bir sorun yaşatmıyor bu ekipman ama direk yağmura girecek olsam kesinlikle üzerinde bir de yağmurluk geçirmek lazım...

prosev yağmurluk aldım. keşke tam üstüme oturanı almasaydım. bacak arasından patladı. yoksa sağnak yağış farketmiyor. yağmurda kesinlikle her ne giyerseniz giyin üstüne bir yağmurluk giyin keyfinize bakın.

prosev yağmurluk aldım. keşke tam üstüme oturanı almasaydım. bacak arasından patladı. yoksa sağnak yağış farketmiyor. yağmurda kesinlikle her ne giyerseniz giyin üstüne bir yağmurluk giyin keyfinize bakın.

Hocam seninkide kötü olmuş:D Sanırım sen cross sürüyorsun ama bizde zaten en büyük dert depodan akan suyun doğrudan bacak arasına gitmesi,orada sıkıntı olursa yağmurluğun anlamı yok:D:D. Sonra inince motordan altını ıslatmış gibi geziyorsun, kurumuyorda:D:D

diz örtüsü, kurye elciği, üst yağmurluk ve ön çamurluğa ek tozluk.

toplam maliyet 70 tl.

ıslanma 0. 1 saat sağanak yağmurka kaldım 1 damla ıslanmadım.

ayrıca mont olarak bende dane svendborg var. bir kere de 1 saatten fazla yağmur altında kalmıştım. diz örtüsünün göbeğe gelen kısmını da montun içine soktum ve gene ıslanmadım. dane svendborg on numara mont.

diz örtüsü montun içine koyulmazsa monttan akan su malum bölgeyi ıslatıyor :).

600 tl gibi bir bütçe ayırdım,bot ve pantolon alıp kışın rahat rahat motora bineceğim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şöyle yol göstereyim:Bot,çizme neyse artık günlük hayatta kullanabilmeliyim,tracking ayakkabısı gibi olanlar ideal galiba,iyimidir?Gönlüm ss çizmelerinde var beğendiğim birkaç model ama hem çok sırıtır hem de yürümesi kolay değil(nedense su geçirecekmiş izlenimi veriyor.)
Aynı şekilde pantolonuda günlük giyebilmeliyim,normal pantolon üzerine geçirilen modellerde olabilir ama şunu da sorayım onlar sırt çantasına kolayca sığarmı,çanta da başka şeyler de olacak.

Üniversiteye gidiyorum(çoğunuz tanıyorsunuz,biliyorsunuz zaten:D).Okulda rahatsızlık vermemeli bu ekipmanlar,hem de max perf olmalı çünkü okul yolum zor şartlara sahip,sahilde sabiha gökçen yoluna devam ediyorum rüzgar,fırtına,yağış eksik olmuyor:D

Elidven de alacağım ama bu bütçeye dahil değil bir şekilde ayarlarım onu,sadece çok cazip bir bildiğiniz eldiven varsa diye yazdım bunu.

Mümkünse kendi denediğiniz ya da güvendiğiiniz insanlardan duyduğunuz bilgileri paylaşın.

Merhaba, sanirim sende okanda okuyorsun. Nerden tam olarak gidiyorsun okula? Ayrica uzerine giydigin ekipmanlari okulda koyabilecek biryer bulabilirsin. Bunun zor olcagini dusunmuyorum. Ama gunluk hayata cok uygun pantalonlar var ama ne derece rahat ettirir orasini bilemiyorum. Kadikoyde bu malzemeleri satan bir yer biliyorum. Dilersen tarif edebilirim. Dedigin tarz urunleri cok rahat bulabilirsin.

Merhaba, sanirim sende okanda okuyorsun. Nerden tam olarak gidiyorsun okula? Ayrica uzerine giydigin ekipmanlari okulda koyabilecek biryer bulabilirsin. Bunun zor olcagini dusunmuyorum. Ama gunluk hayata cok uygun pantalonlar var ama ne derece rahat ettirir orasini bilemiyorum. Kadikoyde bu malzemeleri satan bir yer biliyorum. Dilersen tarif edebilirim. Dedigin tarz urunleri cok rahat bulabilirsin.

Evet Okandayım fakat o eski yazım,ekipmanı aldım zaten, yazdım da ne aldığımı,tüm sorunları da hallettim.Sahilden sabiha gökçene gider gibi gidiyorum.Hasanpaşa' da ki ve kızıltoprraktaki tüm mağaza ve ustaları tanıyorum zaten:D OKulda bazen gv250 görüyorum bazen okul girişinde oluyor bazen de otoparkta ama onda römork gibi birşey var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

diz örtüsü, kurye elciği, üst yağmurluk ve ön çamurluğa ek tozluk.

toplam maliyet 70 tl.

ıslanma 0. 1 saat sağanak yağmurka kaldım 1 damla ıslanmadım.

ayrıca mont olarak bende dane svendborg var. bir kere de 1 saatten fazla yağmur altında kalmıştım. diz örtüsünün göbeğe gelen kısmını da montun içine soktum ve gene ıslanmadım. dane svendborg on numara mont.

diz örtüsü montun içine koyulmazsa monttan akan su malum bölgeyi ıslatıyor :).

Hocam sen rain master olmuşsun:D

Yok benim okul bitti hocam, benim zamanimda okulda kimsede motor yoktu :cherry:

Evet Okandayım fakat o eski yazım,ekipmanı aldım zaten, yazdım da ne aldığımı,tüm sorunları da hallettim.Sahilden sabiha gökçene gider gibi gidiyorum.Hasanpaşa' da ki ve kızıltoprraktaki tüm mağaza ve ustaları tanıyorum zaten:D OKulda bazen gv250 görüyorum bazen okul girişinde oluyor bazen de otoparkta ama onda römork gibi birşey var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

Hocam sen rain master olmuşsun:D

tatlı su moturcusu değiliz evelallah :bounce:

dane svendborgun önünü sıkınca musluktan akar gibi su akıyordu ama 1 damla ıslanmadım. içliği bile yokken.

geçen sene 290 tlye almıştım. iyi ki de almışım.

eski nişanlımın tek faydası o oldu. alırken bir ton sıkıntı çekmiştim. gene de mont iyi. bazen yırtmak istesem de!

Güzel bir konu...
Bütün yazilanlari okumadim ama bende kisa hazirlik yaptim..
Kislik hicbirsey almadim..:p

Havalar isinana kadar motoru garajdan cikartirsam namerdim... :cherry:

Yagmurda ve sogukta benden uzak dursun..
Hic isim olmaz.. iki damla yagmur gördügüm zaman motora dokunmam..
Motoru sadece ve sadece güzel havada zevk icin kullanirim.. :)

Evet sicak su motorcusuyum..
Ilik su muydu tatli su muydu len bu??? :queen:
Herneyse; ben buyum iste...

Motorcularin yüz karasiyim anliyacaginiz...:pale:

ahahahhaahah, zevk için biniyorsun da kışın binmekte ayrı zevk:D Ya da tecavüz kaçınılmazsa zevk alma mevzuu da denilebilir:D

16 yaşındayım 600 tl lik bir motor alamadım arkadaş sadece kışa 600tl bütçe ayırmış düşündürücü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar